Gå til innhold

Oppbevare kokte nudler i kjøleskapet?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Hvor lenge kan man oppbevare kokte nudler i kjøleskapet (av den typen som man får kjøpt hos Europris) uten å risikere matforgiftning?

Jeg snakker her om å oppbevare nudlene i en åpen skål uten lokk.

Endret av KnutValentino
Videoannonse
Annonse
Skrevet

But why? Nudler koster ingenting og tar null tid å lage. Ikke metter de heller, så den helt store vitsen med å spare på restene ser jeg ikke.

https://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris

Det sagt, hvis du lar nudlene stå slik at de kjøler seg ned kjapt og putter dem i kjøleskapet kort tid etter at de har nærmet seg romtemperatur, går det fint å spise dem dagen etter. 

Skrevet

But why? Nudler koster ingenting og tar null tid å lage. Ikke metter de heller, så den helt store vitsen med å spare på restene ser jeg ikke.

Sure oppstøt. Så jeg blir ganske mett bare av 1/2 porsjon av en vanlig pakning med nudler, dessverre.

Skrevet

I det minste om du ska lagre det i kjøleskapet, bruk plastfolie så nudlene ikke tørker ut. Kan vel overleve i kjøleskap like lenge som spagetti og ris som er 3 dager.

Skrevet

Som med dei fleste andre matvarer so er holdbarheita 2-3 dagar i kjøleskapet.

Nudler, ris og liknande matvarer bør ikkje oppbevarast so lenge, då dei er særlig utsatt for rask bakterieoppbygging.

 

Du bør også tenke på å kjøle nudlene raskt ned. Ikkje sett ein heil bolle med varm kraft og nudler rett inn i kjøleskapet, då det tek lang tid før det blir kaldt i kjernen, og som igjen sørger for passelig temperatur for bakteriane å vekse.

 

Det beste er uansett å koke kun so mykje som du vil ha der og då.

  • Liker 1
Skrevet

 

But why? Nudler koster ingenting og tar null tid å lage. Ikke metter de heller, så den helt store vitsen med å spare på restene ser jeg ikke.

Sure oppstøt. Så jeg blir ganske mett bare av 1/2 porsjon av en vanlig pakning med nudler, dessverre.
Da bør du holde deg unna sånne nudler. Oppstøtsgaranti.
Skrevet

I det minste om du ska lagre det i kjøleskapet, bruk plastfolie så nudlene ikke tørker ut. Kan vel overleve i kjøleskap like lenge som spagetti og ris som er 3 dager.

Takker for rådet  :wee:

Skrevet (endret)

 

 

But why? Nudler koster ingenting og tar null tid å lage. Ikke metter de heller, så den helt store vitsen med å spare på restene ser jeg ikke.

Sure oppstøt. Så jeg blir ganske mett bare av 1/2 porsjon av en vanlig pakning med nudler, dessverre.
Da bør du holde deg unna sånne nudler. Oppstøtsgaranti.

 

Dessverre så har jeg også økonomi å tenke på. For ikke å snakke om at det er svært begrensede typer middagsretter det er jeg kan innta, og der er nudler en av de veldig få.

Endret av KnutValentino
Skrevet (endret)

Tiden da Yum Yum-nudler var det suverent billigste er forbi, man kan leve nesten like billig og mye sunnere på andre ting. Bønner, for eksempel, er ofte på tilbud, og her om dagen hamstret jeg rosenkål til 3 kroner posen. De to sistnevnte er supermat, til forskjell fra nudler, som er søppel.

Endret av Isbilen
  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...