Gå til innhold

Oljemyndighetenes Excel-feil ble ikke oppdaget: Stortinget åpnet Barentshavet sørøst med regnefeil på over 100 milliarder


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Excel Engineering" er jo ikke et ukjent begrep i 'oljå', og tviler ikke på at det samme gjelder for andre bransjer. Overrasker meg ikke at en slik feil skjer på alle nivåer... er vel mer overraskende at det ender opp som nyhets-stoff.

 

Typiske Excel Copy-paste feil, tall i feil kolonner, sortering av enkelt kolonner uten å huke av for at sortering skal ta med seg alle kolonner samtidig, feil i formler i cellene, uvettig bruk av tomme kolonner mellom radene for at det skal se fint ut som da medfører at ikke alle verdier blir tatt med når man kjører filtrering...

 

Man kunne nok spart inn mye arbeidstimer ved å sende folk på skikkelige kurs i bruk av Excel. Feil medfører ofte mange timer med detektivarbeid og avklaringer, endatil møter med flere til stede for å finne ut hva som er feil og hva som er korrekt.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Så den stødige kursen som regjeringen og tilhengerne til fortsatt oljeutbygging snakker om er altså basert på feilaktige tall som man helst ikke vil snakke om. De har null troverdighet igjen. Det er dette som burde vært hovedoppslag i avisene og på tv, ikke politikernes brygger og Sverige-reiser.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Man kunne nok spart inn mye arbeidstimer ved å sende folk på skikkelige kurs i bruk av Excel.

 

Eller bare holde seg langt unna regneark.. Nå setter jeg dette litt på spissen, men min erfaring etter 20 år med Excel er at det fungerer fint til de mindre og - i det store og hele - relativt ubetydelige oppgaver, men å basere bedriftens forvaltning eller viktige beslutninger på Excel gjerne skaper mer problemer enn det løser. Iberegnet frustrasjon fra medarbeidere som finner det vrient å manøvrere kompliserte oppstillinger. Men som sagt er dette bare mine erfaringer, jeg er ingen økonom el. som kanskje har en helt annen forestilling.

Lenke til kommentar

Enhver person som ser den grafen skal se at noe er feil. Produksjonen går jevnt nedover for så å sprette i været i 2050? Det kan umulig stemme.

 

Enhver person skjønner at grafen aldri har vært brukt. Det er tallene og spesielt summen som har vært brukt. Sannsynligvis er det først nå senere at en har laget grafen. Excel er svært godt egnet til å lage og skjule regnefeil.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...