Jump to content

Roger Hansen

Medlemmer
 • Content Count

  614
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

929 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Utenom hydro-elektrisk så er atomkraft den eneste pålitelige kraftproduserende metoden som samtidig er grønn man har i dag. Vind, sol og bølger har hverken pålitelig forsyning eller muligheter for lagring av energi. I tillegg må man bedekke hver fjellknaus i landet med enten solpaneler eller propeller hvis man skal forsyne alt vha disse kraftkildene. Er pro-atomkraft. Bygg ut!
 2. Time vill sjåv tenker jeg. Mer vann i magasinene = mer kraft å selge utenlands istedenfor å spare på magasinene utover året. Vi kan jo bare kjøpe inn kullkraft til en noe lavere pris senere. Kraftselskapene skal profittere på magasinene og det gjør de ikke ved å la magasinene fylle seg opp slik at nordmenn kan få lavere strømpriser. Profitten kommer fra å selge grønn kraft til høy pris ut av landet. Må være ganske blåøyd hvis man tror private kraftselskaper har interesse av å få ned prisene for nordmenn. Skal det skje så må politiske krefter i sving for å tvinge dem.
 3. Steng kranene til utlandet så holder magasinene til å forsyne norske husstander til overkommelige priser. Antar det motsatte skjer. Selg unna det vannet vi har og kjøp tilbake møkkete kullkraft fra og med uke 17-2022. Norge, mitt Norge.
 4. Nuvel... er da ikke alle kjernekraftverk som benytter seg av salt-smelting så det blir jo noe misvisende. Dessuten har saltsmeltereaktorer sine egne utfordringer opp mot kost for brannbeskyttelse og korrosjon.
 5. Har sagt det ørten ganger før. Nytter ikke å trappe ned produksjon av olje og tro at behovet for olje verden minker av den grunn. Dersom etterspørsel i forbruker enden holder seg på ett visst nivå og Norge trapper ned produksjonen så vil andre oljeproduserende land umiddelbart trappe OPP sin produksjon for å imøtekomme etterspørselen i markedet. Og hva har Norge oppnådd da? Da går inntekt fra oljesalg til ett annet land, hvor det i tillegg er risiko for at oljeproduksjon benytter seg av kraft fra forurensende kraftverk. Skal produksjonen ned så må først etterspørselen ned. Og den går kun ned hvis man går målrettet inn mot forbruker-enden for å redusere bruk av olje. Inntil det skjer er det null og nada poeng i å trappe ned norsk oljeproduksjon.
 6. Ånei. Enda mer svindel og bedrag på Facebook. Hva annet er nytt? Jo, vann er vått. Forstår ikke at folk fortsatt bruker Facebook i det hele tatt. Må man svindles før man tar til vettet?
 7. Hvordan blir dette billigere strøm i Norge? Har nordmenn noensinne i Norges historie vært tjent med at strøm kan selges til utlandet? Overskuddsenergi gir lavere priser. Når overskuddet kan selges til utlandet hvordan blir dette billigere strøm for Norges befolkning?
 8. Alle snakker om å kutte ned oljeproduksjonen men hva hjelper det? Det er ikke produksjonsleddet som bestemmer etterspørselen i ett marked. Dersom Norge kutter all petroleumsproduksjon i dag hva skjer da? Vil verden bruke mindre fossilt brennstoff? Nei, andre land med produksjon vil skalere opp for å møte etterspørselen. Det eneste vi oppnår da er å flytte inntekt fra Norge til ett eller annet land som produserer olje og/eller gass. Skal produksjonen ned så må først etterspørselen ned. Det er den eneste måten å redusere produksjonen. I mellomtiden må andre tiltak iverksettes for å redusere utslipp. Hvilke tiltak har vi da å iverksette?
 9. Jeg er stikk motsatt. Foretrekker å hente meg en kaffe uten å måtte hoppe hinder gjennom samtaler om hytter, barnehager, båt eller annet småprat som interesserer meg null og nada. Men slik er vi mennesker. Noen er ekstroverte, noen er introverte og noen havner en eller annen plass i spektrumet mellom de to. Mener det bør være rom for begge typer personlighet. Som ett lite hjertesukk til slutt så mener jeg også at dersom man er avhengig av mikromøter på minikjøkkenet over en kopp kaffe for å opprettholde en produktivitet eller effektivitet så er det andre utfordringer å ta tak i. Forstår at prating med kollegaer er med å øke sosial trivsel osv men ser til tider at det skjer ekstra beslutninger over kaffekoppen etter ett møte som burde vært avgjort i selve møtet.
 10. Batterifabrikker = arbeidsplasser. Skal vi etterhvert skalere ned petroleumsindustrien så trenger vi nye industrier for fremtidens arbeidere som også trenger arbeidsplasser. Sier ikke at batterifabrikker vil erstatte sysselsettingen innen petroleum, men det er ihvertfall med på å legge til rette for bærekraftige arbeidsplasser i fremtiden. I tillegg er det utredninger om gruvedrift etter råstoff for batteriproduksjon blant annet i Rogaland hvor de har funnet store mineralforekomster. Men dette får ikke særlig media dekning (annet enn lokalt) selv om det kan være med på å gi store verdier spesielt hvis vi har en næringskjede innenlands fra gruvedrift -> foredling -> produksjon (batterier m.m.) og kan eksportere ferdige produkter ut av landet.
 11. Etterhvert som man blir eldre og/eller man jobber i støyfylte omgivelser så blir hørselen nedsatt og det første som ryker er sensitivitet for høyfrekvente lyder. Er man derimot ung eller har fortsatt god hørsel så hører man disse høyfrekvente pipelydene nokså kjapt. Spesielt hvis man blir gjort oppmerksom på at de er der. Er derfor dette kan oppfattes som individuelt om man hører lyden eller ikke. Uansett, har man ørene i god behold så er slike lyder uholdbare i lengden.
 12. Ny utfordrer i den tidløse kampen om hvilken beholder som gir best smak på brusen; glass, metall, plast eller den nye utfordreren... pappkartong. Får jo vin i kartonger, men er vel ikke akkurat premium vin.
 13. Hvis vi vil fase ut olje og gass industrien som enkelte folk skriker etter så må jo saker som dette få høy prioritet. Skal Norge basere sin økonomi på andre ting enn olje/gass så må det legges til rette for at andre industrier kan etablere seg i landet. Dersom det blir batteritoll så er jo det en falliterklæring fra de politiske parter som ønsker å gå bort fra olje/gass.
 14. Kjør opp kW/t prisen på hytter så det smerter. Da blir det fort mer motivasjon for å investere penger på isolering istedetfor å bare ta regningen på forbruk hvert år.
×
×
 • Create New...