Jump to content

Sivert Sæterbø

Medlemmer
 • Content Count

  180
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

169 :)

Recent Profile Visitors

1224 profile views
 1. Sitat: "Han jubler over tildelingen sammen med Siri Espedal Kindem, direktør for USAs østkyst i NES" Hmm: "Direktør for USAs østkyst" Direktører for ditt og direktører for datt, alle med millionlønninger for ikke å yte noe verdens ting annet enn å være en skalkeskjuldirektør.
 2. Det er mange måter å spre klimaskremsler på.. Dette isfjellet nermer seg nå en posisjon der det vil sprekke opp å forsvinne.
 3. Ser ingen grunn til å frykte en vaksine fra Kina eller Russland, bare pga at den ikke er EU-skapt. Hvorfor pokker skal jeg stole mer på EU enn andre lands godkjente vaksiner. Derfor ville jeg gladelig ha tatt vaksinen fra begge disse landene... Har tatt alt av vaksiner siden 50-tallet, et 2-300 tilsammen. Det har etter hvert blitt mange siden jeg også har reist mye over hele verden. Hvorfor mener folk i dag at vaksiner plutselig har blitt farlige etter å ha blitt stukket og fått sprøytet inn alskens vaksiner siden etter krigen. Merker meg også at det i stor grad er kvinner som er vaksinemotstandere.
 4. Ikke noe land kan beholde rikdommen, utviklingen og velstanden gjennom teknologieksport. Dersom man ikke produserer og eksporterer varene teknoligien muliggjør, vil økonomien raskt gå til helvete.
 5. At vekten på denne betongklumpen, selv med innpakning, er 250 tonn, tviler jeg sterkt på. Hva gjelder lagring og bråket med arvingene til kunstnerne er det vel bare å frakte alt opp i hagen til en av disse og la de få gjøre hva de vil med betongen, men at de må følge forurensningsloven dersom de skal kvitte seg med betongklumpene. Noe sier meg at det som har skjedd ikke er til fordel for dagens kunstnere, og ikke minst forholdet mellom kunstnere og de som skal oppbevare/vise stedsfast kunst i fremtiden.
 6. Det er ikke prisen, men brukeren som bestemmer om noe er/blir i vater eller i lodd. Reagerte på denne setningen: " Når du f. eks. skal måle inn en vannrett stender vises piler i den runde skjermen som forteller deg hvordan du skal dreie stenderen." Vannrette stendere har jeg enda tilgode å ha sett. Etter et langt liv har jeg aldri kjøpt en dyrere vater enn et par-tre hundrelapper. Samme hvor billig en vater er, blir alle vatere riktige gjennom å snu den. Dessuten, nesten alt man skal ha vannrett eller loddrett er i seg selv ikke rett, altså man må ta en selvstendig vurdering bygd på erfaring.
 7. Minner litt om alle ideene for å krysse fjord-Norge med E-39 der dagens teknologi ikke strekker til. Pga av prisen vil alle disse ideene aldri bli noe av. I tillegg kommer den delen av ideene som er tankespinn rundt luftslott. Bygg konstruksjoner som gir energi 24/7 så slippe man dumme ideer. Norge hadde 2000 vannkraftverk allerede for 100 år siden bygd på enkel og kjent teknologi som produserte strøm 24/7. I tillegg produserer et vannkraftverk strøm 5 ganger lenger enn vannkraft og kan med enkle midler fortsette å produsere strøm til evig tid om ønskelig.
 8. Gass for husholdning er ren. Dvs mer enn ren nok til alt bruk uten lufting. Jeg varmer opp huset med gass uten å bruke pipe og har gjort det i over 20 år. Jeg lager også mat med gass uten ekstra lufting eller pipe. Når jeg sover på soverommet blir det lett 2000 ppm CO2 på rommet dersom jeg ikke lufter. Dessuten er CO2 livets gass. Dersom andelen CO2 i atmosfæren kommer under 150 ppm vil alt liv dø ut, inkl vi mennesker. Over 1000 ppm i drivhus øker matproduksjonen i snitt med over 100% .. Dersom verden hadde brukt mer gass, ville vår kjære klode bare ha blitt bedre og bedre å bo på. Kloden ville ha blitt grønnere og ville ha produsert langt mer mat til en økende befolkning, som ville ha storkost seg i ren luft og et rent miljø.
 9. Det såkalte grønne skiftet i Norge startet i 1881. Siden har Norge vært verdensledende på grønn energi. Denne stillingen er truet pga av utbyggingen av stadig flere vindmøller uten at landet bygger ut mer vannkraft for å ballansere energibehovet etter som energibehovet øker. Eks elektrifisering av sokkelen. Dersom man ikke holder oppe utbygging og fornying av eldre vannkraft blir Norge tvinget til å hente inn langt mer atom og kullkraft enn hva dagens behov gjør. Og det begynner å haste dersom ikke Norge blir fanget i Europas skitne kraftmarked. Dersom man sammenligner raseringen av natur som vindkraft krever, kan man enkelt bygge ut ca 150 TWH vannkraft her i Norge nesten usunlig for folk flest. I tillegg produserer vannkraft energi 24/7 i snart 100 år frem i tid med 100% usynlig vedlikhold. Dette mens vindkraft må ha omfattende vedlikehold med bare 1/4 av levetiden til et vannkraftverk, mens vinden også produserer energi langt under halve levetiden- Totalt produser da et vannkraftverk nesten 10 ganger mer energi enn vindkraft.
 10. Elbilens fremtid vil bli kort. Samtidig er det ikke rekkevidden i seg selv er problemet, men måten, kostnadene og tiden som kreves for å tilføre elbiler energi slik at den virker som elternativt transportmiddel. Selv kjenner jeg ikke noen som har en elbil. For et par dager siden fikk vi vite at Atlanterhavstunnelen skal bli gratis. Averøy kommune var for noen år siden landet elbilkommuner nummer en pga av tunnelen. Om et år vil bare noen få elbiler være igjen i kommunen. Samtidig, over 90 % av alle elbileiere har også en fossilbil for å kommer seg litt fort fra hjemmet, f. eks på hytten. Hadde en nabo som kjøpte seg elbil, og solgte den dagen etter etter første prøvetur. Journalist Myhre kjøpte også elbil etter mas fra kjærringa. Slik gikk det. https://www.tk.no/meninger/bil/elbil/familien-wollan-myhres-elbileventyr/o/5-51-705022?access=granted
 11. Så lenge Faktisk.no er inne i saken, trur jeg like lite på den gjengen som den opprinnelige saken fra NRK. Dvs jeg holder meg til min egen sunne fornuft vel vitende om at begge parter i konkurranse med medier over hele verden vil fortsette å spy ut alskens tvilsom info om viruset. For tiden kan det se ut som om at det er Korona jordbær man kan stole mest på de neste ukene, selv om prisen helt tydelig er påvirket av en litt mer usynlig navnebror verden har gått i stå av. Hvem skulle tru at Norge har blitt avhengig av jordbærplukkere fra en totalitær asiatisk kommuniststat. Kanskje Agenda 2030 er den skyldige.
 12. Kryssingen av Langfjorden mellom Molde og Sunndalsøra, er en forlengelse av 420 voltslinjen som kommer via Surnadal fra de forhatte vindmølleparkene på trøndelagskysten. Oppe i lia på sydsiden av Surnadal er det bygd en helt ny vei opp fjellet, med høy standard, opp til en enorm trafopark. Linjens hovedmål er å sikre energitilgangen til gassterminalen på Aukra som videresender fossil energi til England. Så om kablene blir laget ved hjelp fra kull har vel liten betydning så lenge den er ment å sikre gassproduksjonen på Aukra. Forhistorien til denne 420 voltslinjen er forøvrig en stygg sak som har ført til en restaurering av Trollheimen Kraftverk i Surnadal ble lagt bort. Denne restaureringen ville ha vært usynlig en km inne i fast fjell og gitt mer strøm enn vindparkene på Trøndelagskysten. Restaureringen av Trollheimen kraftverk ville ha kostet noen hundre millioner, mens vindmølleparkene det er snakk om koster over 11 milliarder. Men historien er lengre og mye styggere enn som så..
 13. Det skal mer til en Dag Hessen for å skremme meg med pandemier. Dessuten er det et flertall av de 169 på stortinget som burde skremmes med slike ting og ikke folk flest. I går hørte jeg at Sverige har gått fra en selvforsyninggrad på nære 90 % ned til langt under 50% siden de ble EU- medlemmer. Det er farlig det !! Det beviser at EU er mer dødelig enn pandemier. Ikke det at det står bedre til med EØS-landet Norge. Under en lengre total nedstenging vil folk dø som fluer av sult og underærnæring lenge før befolkningen dør av en pandemi. Norge og Norden har ikke hatt så dårlig beredskap som etter at de ble medlemmer av alskens internasjonale organisasjoner. Både EU og FN presser medlemslandene til leve farlig uten å sikre befolkningen. I tillegg koster det hundrevis av milliarder vi kunne ha brukt på å sikre egen befolkning.
×
×
 • Create New...