Jump to content

Bengt Who

Medlemmer
 • Content Count

  964
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1558 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er kun DU som sier at prisen er kun kortvarig høy. Jeg skriver derimot at prisen settes kort tidvarig frem i tid, vi vet jo bare et døgn omtrent. Et marked hvor kjøper politisk er tvunget bort fra alternativene og ikke har noen mulighet til å styre basert på prisvariasjonene er ikke et marked. Da er en mer over på et kartell. Prisen er jo også fastsatt kun av selgersiden. Igjen et tegn på kartell. Et marked har en balanse for kjøper og selger slik at selgerne ikke kan utnytte det slik vi ser nå. Dine omskrivinger av hva jeg skriver tyder på at du liker kartellvirksomheten. Næringslivet går konkurs, og det på grunn av kommunalt og statlig kartellvirksomhet. Igjen et tegn på at markedet ikke fungerer og bare er en ekstraskatt. Så får en jo håpe at staten straffer kraftprodusentene hardt fremover. Vi har alle krav på å få igjen strømstøtten som nå går som en direkteoverføring til kraftprodusentene. Foreløpig må det betales for i ekstra skatt og dårligere tilbud.
 2. Men det er jo ikke interessant om høye kraftpriser over lang tid kan gjøre utslag. Her settes prisen kortvarig frem i tid og da må det være en kortvarige elastisitet om markedet skal fungere. Dagens situasjon viser at det ikke fungerer. Nå er jo også alternativer som ved og solceller svært dyre og det eneste som faktisk kan fungere er å rømme landet.
 3. Null problem var å dra det noe langt. Dessuten er det vel enten regimeskifte i Russland eller full atomkrig om situasjonen fortsetter så lenge at en sånn utbygging forblir lønnsom. Vi er uansett ikke alene om materialene for en sånn utbygging. Kostnadene øker ganske raskt når alle skal bygge ut.
 4. Arlo go 2 har da opptaksfunksjon, og skytjenesten koster heller ikke noe før en velger å utvide den for 30kr per måned. Ser ikke helt problemet. Det koster selvsagt litt i mobilabonnement, men helt grusomt blir det ikke. Du tvinges jo ikke til å kjøpe dette, det er derimot de som ser et behov som lar seg friste. Rene wifi-kamera får en jo mye rimeligere. Og har en strøm tilgjengelig og ikke føler en trenger 4mnd batteritid kan en gå enda litt ned i pris.
 5. Det nevnes stadig at vi må eksportere for å klare oss i tørrår, problemet er jo bare at nå har kablene sikret oss tørrår i minst ti år fremover. De er en ren lekkasje fra magasinene og sikrer at vi har lavt nivå i lange tider. Selv nå eksporteres det hardt. Det må være andre mekanismer enn pris som styrer, og det kan ikke være slik at en liten tåpelig gjeng skal få gamble bort hele nasjonen. Hva var det vi kalte folk som var mer opptatt av tyskerne på førtitallet?
 6. Folk har jo stort sett trodd at sparepærer og nå LED er det eneste en kan gjøre for å redusere på strømforbruket. Det er jo da tiltakene med aller minst effekt, både lest som virkning og som spenning x strøm. Kjøpe ei varmepumpe til vil ha mye større virkning.
 7. Driftige tyskere flytter selvsagt forbruk etter behov. Prisene vil jo raskt bidra til det. Så er jo Tyskland bare en del av europa. Gasskraft kombinert med varmepumper vil jo også spare mye gass i vintermånedene.
 8. Du kan spøke du. Jeg spår at den senkes for syns skyld noen dager og så blir det en totalt økning. Akkurat som en har sett på halv mva på mat og enovastøtte til solceller.
 9. Jo det har de. I Parisavtalen lovte de å økte kraftig og de har ledere som ikke bryr seg om tallene. Hele avtalen er jo basert på pietisme og selvkontroll. Kina og USA, har ingen ambisjon om å vise hvor politisk korrekte de kan være, og det tjener de grovt på når andre land prøver å overholde avtalen. Kina kjøper jo nå billig olje fra Rusland og slipper dermed unna mye av det prisen ville påvirket.
 10. Trenger ikke å merke seg så veldig mye. Kjølebehovet er stort nedover og det sammenfaller godt med når solcellene leverer. Solceller er ikke et problem.
 11. Det er ingen krav til omforming av energien for å kunne måle effekt. Du har jo selv parkert deg på at du vil kalle det energi per tidsenhet, men det er effekt. Slike skrivemåter er tilpasset økonomer og andre som ikke skjønner hva de driver med. Så da er en tilbake på hestekraftmeter per meter. At en ikke skjønner at det er feil gjør det ikke rett.
 12. Time per time er hva som er galt. Hvert sekstiende sekund har det gått et minutt. Kan jo høyne til TWh/kh. Eller bare korte det ned til GW. Eller så kan en jo innføre hestekraftmeter per meter.
 13. Alle som har tjent på eksporten nå bør jo tvinges til å gjenskaffe det manglende. De får finne frem tankbiler og generatorer.
 14. Og mye av grunnen er at biler kjøpes nye i Oslo og brukt i Finnmark. Gjennomsnittlig årlig kjørelengde er også vesentlig kortere i Finnmark. Og langs kysten i Finnmark er det naturlig salting store deler av vinteren. Den lave temperaturen gjør sitt for å roe ned prosessen, mens mange oppvarmede garasjer og parkeringshus lengre sør sørger for å aksellerere prosessen.
×
×
 • Create New...