Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

E-Sigaretter: Spørsmål, anbefalinger og diskusjon


Lakus

Anbefalte innlegg

 

Er e-sigaretter uten tobakk? Er det for barn?

Jeg vet ikke om du kanskje egentlig mener nikotin. E-sigaretter (feil å kalle det sigaretter) er at man varmer opp en væske slik at man får damp som man inhalerer. Den fåes både med og uten nikotin. Og det er 18-års grense på dette. Og som Amund sier, så har det ingenting med tobakk å gjøre. Bortsett fra nikotinen. :)

 

Så hva er grunnen til å lage da? Da kan man jo bare kjøpe en vanlig røykpakke?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hva er begrensningen på norske kr før man må betale ekstra i toll og avgifter?

 

kan man da handle dette beløpet hos forskjellige firma? eller gjelder beløpet per mnd eller noe?

Du kan handle for 200 kr per gang før du må betale toll og mva. Så med andre ord kan du handle hos ei sjappe for 200 spenn, vente til ordren din er prossessert, og handle der på nytt for nye 200 kr etc, og du kan også handle hos mange andre for 200 kr uten at det koster deg noe.

 

 

Er e-sigaretter uten tobakk? Er det for barn?

Jeg vet ikke om du kanskje egentlig mener nikotin. E-sigaretter (feil å kalle det sigaretter) er at man varmer opp en væske slik at man får damp som man inhalerer. Den fåes både med og uten nikotin. Og det er 18-års grense på dette. Og som Amund sier, så har det ingenting med tobakk å gjøre. Bortsett fra nikotinen. :)

 

Så hva er grunnen til å lage da? Da kan man jo bare kjøpe en vanlig røykpakke?

 

I motsetning til sigaretter, er dette tilnærmet sunt, og du dør ikke like raskt eller får like nedsatt helse og andre kjedelige problemer når du bruker det.

I tillegg er det en flott måte å kutte ut tobakken på.

Lenke til kommentar

 

 

Amund, så interessant ut det, men tror jeg for nå holder meg til pappas oppskrift.

En eggeplomme, en pakke bacon skjært opp i passe biter og stekt på medium varme til de begynner å få farge, så mye tagliatelle som en voksen kar spiser, noen dæsjer med fløte, en haug med oppraspet parmesan og noe eventuell pepper for å smake til med. Og en liten teskje salt i pastavannet.

 

Jeg har spist djevelsk mye carbonara opp gjennom årene, både hjemmelaget, fra pose og på restauranter rundt om i verden, men det er fortsatt pappa sin som jeg synes er best, og det er den jeg skal konsentrere meg om å bli bedre på. Så nå er det bare å teste til jeg kommer frem til noen mer nøyaktige mål enn noen dæsjer og en haug. Samt finne ut hvor mye tagliatelle jeg trenger for å bli mett.

Så du bruker noen dæsjer med fløte ja.. Blander du bare alt dette sammen? Er det noe som skal først og sist?

 

Sett en kasserolle med vann på én plate, og en stekepanne på en annen. Kok opp vannet (når det koker opp, har du i en liten teskje salt), ha i en liten dæsj smør eller margarin i panna og legg på baconet. Når baconet får den sprøheten og fargen du ønsker, skrur du ned temperaturen til lavt (om du da ikke er som meg når jeg har god tid og gjerne bruker en time eller to på å steke baconet på lav varme). Så har du oppi noen dæsjer fløte. Så fjerner du 3/4 av fettet i panna, tilsetter noen dæsjer fløte og rører baconet rundt i det og lar det surre sammen med resten av fettet. Deretter tilsetter du parmesan til du får ønsket konsistens og smak. Dette kan gjerne gjøres over lang tid (i så fall er det viktig å ta av pastaen når du har fått den i den tilstanden du ønsker, selv tok jeg den av etter 6 minutter, da var den passe al dente), så ikke vær redd om den ikke blir slik du ønsker med en gang. Du skal etter hvert ende opp med en passe tykk, men ikke for tykk, saus. Det er svært viktig å smake mens du holder på med sausen, for det er ikke bare viktig med konsistens og tykkelse, men også at den smaker godt. Jeg var fornøyd når min smakte ost (parmesan) og bacon, to av mine yndlingssmaker i mat. Aberet med fløte er at den tynner ut smaken, det er derfor jeg kompenserer med mer ost, eventuelt litt pepper.

 

Rett før du føler deg klar for å servere hele sulamitten, tar du eggeplommen din (og det er viktig at du kun tar eggeplommen, og ikke resten av innmaten) og heller oppi sausen og rører godt rundt slik at du ikke ender opp med delvis stekt eggeplomme eller lignende.

 

Så tar du en suppeterrin, slenger pastaen oppi, slenger sausen over, og har du igjen noe ekstra parmesan som du ikke har spist opp eller hatt i sausen, strør du det over. Spises varmt og nytes med en god og sur, fransk hvitvin av den billige sorten, en spansk, sur cava, en pils eller rett og slett et glass isvann.

 

Presto! Du har laget pasta carbonara alà Fylkeslegen i Sør-Trøndelag.

Og ja, jeg kunne skrevet dette kortere, men du (og resten av dere) har for håpentligvis lært dere at jeg ikke skriver kort.

 

Glimrende. :) Jeg ville ha et langt og inngående svar. Kompenserer for at det ikke er akkompagnert av bilder.. :D Jeg klarte fint å se for meg hvordan dette skulle gjøres.

Lenke til kommentar

Så hva er grunnen til å lage da? Da kan man jo bare kjøpe en vanlig røykpakke?

I en vanlig sigarett, er det 4000 farlige ting....eller noe sånt (har jeg lest) De tingene har du ikke i e-sigaretten.

Og det blir ingen fæl lukt fra klær, rommet du damper i osv. Noen pub'er kan man sitte å dampe.

Men det gjelder kanskje ikke deg, siden du lurte på om det er for barn.

Endret av Knut A.
Lenke til kommentar

da er det bestillt 20 forsjellige smaker i 3 forskjellige butikker, å postkassen blir sjekka ofte fra neste uke å fram xD har jo ny damper å to bestillinger på væske som ble sendt tirsdag jeg venter på og.. :) gleder meg til å få masse stæsj på plass å masse favoritt smaker.. til nå har jeg bare pimpa på den samme 30 ml med tobakk smak.. så blir herlig med mye nytt! :D

  • Liker 2
Lenke til kommentar

da er det bestillt 20 forsjellige smaker i 3 forskjellige butikker, å postkassen blir sjekka ofte fra neste uke å fram xD har jo ny damper å to bestillinger på væske som ble sendt tirsdag jeg venter på og.. :) gleder meg til å få masse stæsj på plass å masse favoritt smaker.. til nå har jeg bare pimpa på den samme 30 ml med tobakk smak.. så blir herlig med mye nytt! :D

Visst er det moro med noe nytt. :D I fjor på denne tiden var jeg "ny" og satt og bestilte dingser og juice hver kveld. Nesten ikke en dag uten vape-mail, og ofte 2-3 stk pr dag. Så spennende hadde det aldri vært å gå i postkassen. :D Jeg handler fortsatt en del, men heldigvis ikke så mye som de 3-4 første månedene.

Ang graviditet så aner jeg ikke hvilke skadevirkninger det eventuelt gir, eller ikke.. For sikkerhets skyld kan du jo gjøre som røykerne.. de fleste iallefall.. slutte mens du er gravid. :)

Lenke til kommentar

Nikotin er ikke bra hvis man er gravid, men ikke like som røyking.

 

 

 

http://www.nettdoktor.no/helseraad/fakta/gravidroeyking.php

 

pil.gif Nikotin

Nikotin i morens blod gjør at blodårene i morkaken trekker seg sammen. Dette gjør at det blir mindre blodgjennomstrømning i morkaken, noe som igjen betyr at barnet får mindre næringsstoffer. Sammen medkullos blir dette en meget uheldig kombinasjon.

Når nikotin kommer over i barnets blodsystem virker det blant annet på hjertet til barnet. Dette kan en se ved ultralydundersøkelser hvor barnets hjerte begynner å slå raskere hvis mor tenner seg en sigarett. Barnet blir også mer urolig med økte fosterbevegelser.

Lenke til kommentar

 

 

Amund, så interessant ut det, men tror jeg for nå holder meg til pappas oppskrift.

En eggeplomme, en pakke bacon skjært opp i passe biter og stekt på medium varme til de begynner å få farge, så mye tagliatelle som en voksen kar spiser, noen dæsjer med fløte, en haug med oppraspet parmesan og noe eventuell pepper for å smake til med. Og en liten teskje salt i pastavannet.

 

Jeg har spist djevelsk mye carbonara opp gjennom årene, både hjemmelaget, fra pose og på restauranter rundt om i verden, men det er fortsatt pappa sin som jeg synes er best, og det er den jeg skal konsentrere meg om å bli bedre på. Så nå er det bare å teste til jeg kommer frem til noen mer nøyaktige mål enn noen dæsjer og en haug. Samt finne ut hvor mye tagliatelle jeg trenger for å bli mett.

Så du bruker noen dæsjer med fløte ja.. Blander du bare alt dette sammen? Er det noe som skal først og sist?

 

Sett en kasserolle med vann på én plate, og en stekepanne på en annen. Kok opp vannet (når det koker opp, har du i en liten teskje salt), ha i en liten dæsj smør eller margarin i panna og legg på baconet. Når baconet får den sprøheten og fargen du ønsker, skrur du ned temperaturen til lavt (om du da ikke er som meg når jeg har god tid og gjerne bruker en time eller to på å steke baconet på lav varme). Så har du oppi noen dæsjer fløte. Så fjerner du 3/4 av fettet i panna, tilsetter noen dæsjer fløte og rører baconet rundt i det og lar det surre sammen med resten av fettet. Deretter tilsetter du parmesan til du får ønsket konsistens og smak. Dette kan gjerne gjøres over lang tid (i så fall er det viktig å ta av pastaen når du har fått den i den tilstanden du ønsker, selv tok jeg den av etter 6 minutter, da var den passe al dente), så ikke vær redd om den ikke blir slik du ønsker med en gang. Du skal etter hvert ende opp med en passe tykk, men ikke for tykk, saus. Det er svært viktig å smake mens du holder på med sausen, for det er ikke bare viktig med konsistens og tykkelse, men også at den smaker godt. Jeg var fornøyd når min smakte ost (parmesan) og bacon, to av mine yndlingssmaker i mat. Aberet med fløte er at den tynner ut smaken, det er derfor jeg kompenserer med mer ost, eventuelt litt pepper.

 

Rett før du føler deg klar for å servere hele sulamitten, tar du eggeplommen din (og det er viktig at du kun tar eggeplommen, og ikke resten av innmaten) og heller oppi sausen og rører godt rundt slik at du ikke ender opp med delvis stekt eggeplomme eller lignende.

 

Så tar du en suppeterrin, slenger pastaen oppi, slenger sausen over, og har du igjen noe ekstra parmesan som du ikke har spist opp eller hatt i sausen, strør du det over. Spises varmt og nytes med en god og sur, fransk hvitvin av den billige sorten, en spansk, sur cava, en pils eller rett og slett et glass isvann.

 

Presto! Du har laget pasta carbonara alà Fylkeslegen i Sør-Trøndelag.

Og ja, jeg kunne skrevet dette kortere, men du (og resten av dere) har for håpentligvis lært dere at jeg ikke skriver kort.

 

Hehe bra, skal teste din oppskrift også. :)

Lenke til kommentar

Hehe bra, skal teste din oppskrift også. :)

 

 

Vel, min oppskrift er det jo ikke, det er jo pappas, men det er min favoritt om ikke annet. :)

 

Og ja forresten, jeg også steker også ofte bacon på lav varme over laaaang tid. Forbausende hvor mye bedre det smaker da! :)

Flink gutt.

 

 

Og ja forresten, jeg også steker også ofte bacon på lav varme over laaaang tid. Forbausende hvor mye bedre det smaker da! :)

Blir det sprøtt eller mykt da? For bacon skal nemlig være sprøtt...hehe.

 

Det blir best. ;)

 

Glimrende. :) Jeg ville ha et langt og inngående svar. Kompenserer for at det ikke er akkompagnert av bilder.. :D Jeg klarte fint å se for meg hvordan dette skulle gjøres.

 

Ja, jeg tok ikke bilder under prosessen. Så ikke for meg at jeg kom til å trenge det. :p

Lenke til kommentar

Er på jobb i øyeblikket og kjeder meg.

Kjører maxi taxi så trenger en safe plass å ha damperen.

 

Så fattige jeg var i øyeblikket så har jeg nå laget meg en billig løsning.

 

Bunnen av ei cola flaske, en strikk og noe mykt å stappe oppi.

 

Dette ble da resultatet :)

 

Plass til vamoen min, 30ml flaske og 2 18350 hengene på utsiden

Den passer utrolig godt i koppholderen til bussen :)

post-320718-0-05204600-1391274917_thumb.jpg

  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

Hehe bra, skal teste din oppskrift også. :)

 

 

Vel, min oppskrift er det jo ikke, det er jo pappas, men det er min favoritt om ikke annet. :)

 

Og ja forresten, jeg også steker også ofte bacon på lav varme over laaaang tid. Forbausende hvor mye bedre det smaker da! :)

Flink gutt.

 

 

Og ja forresten, jeg også steker også ofte bacon på lav varme over laaaang tid. Forbausende hvor mye bedre det smaker da! :)

Blir det sprøtt eller mykt da? For bacon skal nemlig være sprøtt...hehe.

 

Det blir best. ;)

 

Glimrende. :) Jeg ville ha et langt og inngående svar. Kompenserer for at det ikke er akkompagnert av bilder.. :D Jeg klarte fint å se for meg hvordan dette skulle gjøres.

 

Ja, jeg tok ikke bilder under prosessen. Så ikke for meg at jeg kom til å trenge det. :p

 

Nei, det er forståelig.. Men neste gang du lager noe skikkelig godt.. Da bør du ha kameraet klart. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...