Gå til innhold

Telia har økt prisen på datapakker til mobilt bredbånd med 400 prosent


Anbefalte innlegg

Jeg har akkurat vært innom en tråd om utregning av feriepenger, og ser at den har en ting felles med denne tråden: hvordan er det mulig å lages å mye kluss ut av noe som er såååå enkelt?

Det er fordi at matteregning er serious business for noen, og frustrasjon er underholdning for noen andre. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Samtidig får man mobilt bredbånd med ubegrenset(!) datakvote for 399kr/måned i Sverige. Selv med dobbelt månedsavgift ville jeg tro at noe tilsvarende hadde vært veldig aktuelt for mange i Norge. https://www.net1.se/privat/net1-uppkoppling/steg-1-privat/

Spanske Movistar har det samme for husstander som ikke har mulighet for ADSL eller Fiber, koster 38€/mnd for opp til 20Mbit hastighet og ubegrenset datakvote. : http://www.movistar.es/particulares/internet/adsl-fibra-optica/movistar-internet-radio/

Med fri roaming i EU, hva er det som stopper folk fra å kjøpe disse abonnementene og bruke de i Norge?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Var du som dro frem standard bredbånd inn i diskusjonen, så da fulgte jeg bare opp med å dra inn det eneste brukbare alternativet, nemlig fiber.

Problemet er at det ikke finnes fiber der jeg bor. Det kommer neppe til å komme fiber hit, heller.

 

På samme måte som man i mange bygninger ikke har mulighet til å installere vedfyring, har jeg og mange andre ingen mulighet til å installere fiber. Så fiber er ikke relevant.

 

Men her er et viktig poeng: Det var ikke meg som dro inn standard bredbånd, det var Netcom/Telia som gjorde det. Det var de som sa at dette skulle være konkurransedyktig bredbåndsprodukt. Jeg har forholdt meg til det.

 

Om noen kan komme opp med en genuint god grunn, fra forbrukerens ståsted, til at prisen skal endres så dramatisk på et produkt som har eksistert og funket greit siden 2015, så er det en annen sak. Men hvis den eneste argumentasjonen folk har er at man bør flytte til et sted med fiber eller gå tilbake til en dårligere løsning fordi man har vært så dum å bosette seg på bygda, så skjønner jeg egentlig ikke hvorfor man engasjerer seg. Jeg sier ikke "flytt til bygda" når folk i Oslo klager over rushtidsavgift.

Bor på bygda med fiber jeg. Kommuner rundt her jeg bor bygges det ut fiber i stor skala, bl.a såkalt dugnadsfiber.

 

Går man sammen mange nok så er fiber ingen umulighet, man trenger langt i fra å bo i noen by.

 

Sier ikke at alle dermed kan få det, men muligheten tror jeg ligger der for mange om man gjør en liten innsats selv.

 

 

 

Yup samme her, bor i ei lita kommune på 6000 innbyggerar ca, og vi får fiber no til små bygdene her. Når eg budde midt på Grunerløkka for eit par år sia fekk eg heller ikkje fiber, og 70/20 linja fra GET var heller ustabil med mykje nede tid.

Lenke til kommentar

 

4 ganger så dyrt vil si en 300% økning. ;)

 

Jeg ville nå gått for 4 gangeren og kalt det for 400 %. Det samsvarer ihvertfall bedre enn å skrive 300 % i prosentregnelogikk. Du har et nytt beløp som er 400 % av det gamle beløpet, enkelt og greit !!

 

Men problemet er jo at de skrev "økning" De skrev ikke 400% av originalpris. Så det de skrev er jo bevislig feil. For du kan ikke si at det er en økning på 400%.

 

 

Matte på Internet er noe av det verste du kan gjøre. Det har ingenting å si hvor latterlig enkelt det er. Det blir alltid, alltid mye greier rundt det. Så på Internet bør du være 100% sikker på at matten er rett, eller så vil du 100% få en avsporing av tema mot diskusjon av matten.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

For ikke å snakke om hvor slitsomt det er å forklare prosent. Selv de skarpeste gutta i klassen slet med det.

Endret av Slettet-376f9
Lenke til kommentar

"Oppdatert: Opprinnelig skrev vi at prisen hadde økt med 400 prosent. Prisen har derimot økt med 300 prosent, men det er snakk om 400 prosent høyere pris. Tallene er rettet opp i artikkelen nå. "

 

400 prosent høyere pris og en økning på 400% betyr akkurat det samme - 400% i tillegg til den gamle prisen. 400% høyere pris gir en ny pris på 995kr for 80GB. Det er 199kr for mye.

 

Dere må enten skrive at prisene nå er 400% av det de var (men IKKE 400% *høyere* enn de var) eller at prisene har økte med 300% (evt 300% høyere pris).

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Litt uvørent sagt, så betyr det at du ikke har tilgang til ubegrenset bruk utenfor ditt eget land. F.eks. så har Telia begrensninger hvis du er i utlandet merr en 45 dager.

Lenke til kommentar

Hvis du tenker deg hva f.eks Moviestar Spania måtte betalt Telia eller Telenor så sier det seg selv at det ikke vil gå. Hvis det er noe selskap tenker på er det penger. Hvis du finner en veldig lett måte å "lure" systemet på som du sparer masse penger på så kan du nesten regne med at det ikke vil fungere. Jeg tror de fleste tenkte den tanken ganske raskt. Inkludert tele-selskapene. Teleselskapenes ekspertise er jo å lure deg til å betale latterlig mye for noe som ikke skulle vært så dyrt. 

Endret av Lunaris
Lenke til kommentar

Det er rett og slett dårlig av leverandørene og reklamere med høy hastighet når det er begrenset mengde data, det betyr jo bare at man bruker opp kvoten raskere og må kjøpe ekstra datapakker. Har leverandørene faktiske utgifter som rettferdiggjør kostnadene av høyere hastighet?. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er rett og slett dårlig av leverandørene og reklamere med høy hastighet når det er begrenset mengde data, det betyr jo bare at man bruker opp kvoten raskere og må kjøpe ekstra datapakker. Har leverandørene faktiske utgifter som rettferdiggjør kostnadene av høyere hastighet?.

Skal vi se.. Større båndbreddebruk per uplink, som krever oppgraderinger av sites, som krever bedre infrastruktur, som krever større budsjetter for drift og vedlikehold.

 

Jeg vil si "tja" :)

 

Men jeg er enig i paradokset med høy hastighet og mikroskopiske kvoter. Det er litt sånn 2013 å få høre et sånt argument fra operatørwn der de forsøker å rettferdiggjøre relevante produktene med den tankegangen.

Lenke til kommentar

 

Kunne ønske det var en mobil operatør som hadde 4g bredbånd uten kvote, hvor man fikk kanskje 15-20mbps i mot at det ikke er noen kvote. Ville nok heller ha valgt det.

 

Eller kanskje hvor man fikk rimelig med hastighet etter kvoten har gått ut, hvertfall rundt 2-5mbps

Eller, bare for å ikke si at satelitt bredbånd har det systemet hvor etter kvoten er gått ut så sitter man igjen med 3mbps i download, og mbps i upload. Breiband har dette.

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...
×
×
  • Opprett ny...