Gå til innhold

Slik bruker Staten dine penger


Anbefalte innlegg

 

 

 

Hører de sier det ikke er penger til å betale pensjonene om en 20-30 år. Stemmer dette?

Ja, nå er ikke den fremtidige pensjonskrisen så nære og så stor for Norge siden vi har pensjonsfondet, men selv Norge vil få problem i fremtiden, noe som vitner om hva slags utfordring andre Europeiske samfunn og USA står ovenfor.

 

En av løsningen på dette mener jeg er at eldre kan fortsette å bo i sin bolig, men finansiere egen pensjonstid med nedbetalt bolig ved å få penger fra en kilde (bank, arvinger eller andre) mot boligens verdi frem til de dør av alderdom. Så kan boligen bli overdratt i henhold til avtale og penger utbetalt mot boligens verdi.

 

Da kan pensjonssystemet fungere på en helt annen måte ved siden av.

 

 

Hva om det ikke er mulig å få penger for boligen da?

 

 

Da må jo nødvendigvis personen få en borgerlønn å overleve på imot boligens verdi f.eks.

 

Blir det ikke litt feil at den eldre personen skal gi bort boligen, mens befolkningen skal subsidiere denne eldre personens liv, eller indirekte subsidiere arvingene, for å si det på en annen måte.

 

Hvorfor skal en person som eier bolig og har oppsparte midler få utbetalt en pensjon som er skyhøy? Går ikke dette da bare til å subsidere et luksusliv for denne personen? Hadde det ikke da vært mer riktig om både den rike og den fattige fikk den samme pensjonen? Den rike vil alikevel ha bedre råd under pensjonstiden som takk for sitt arbeid i livet osv, nmelig fordi de har mer private penger og eier sannsynligvis dyrere bolig.

 

En person som KAN finansiere sin egen pensjonstilværelse bør da ikke få MER penger eller MYE mer penger av staten enn en person som ikke kan finansiere sin egen pensjonstilværelse.

 

Jeg mener borgerlønn er en nøkkel til mange av samfunnets problem og en løsning på fremtidig utvikling.

 

 

Jeg tror også borgerlønn er svaret. Det er simpelthen ikke nok jobber til alle.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror også borgerlønn er svaret. Det er simpelthen ikke nok jobber til alle.

Det er heller ingen nødvendighet at alle jobber om samfunnet produserer nok til alle.

 

Jeg leste om en fyr som hadde vært på NAV i 10 år. Friheten han hadde gjorde at han kunne jobbe med det han ville, når han ville. Det endte opp med at han utviklet et eller annet avansert teknisk produkt (som jeg ikke husker eksakt hva var) som virker som et svært nyttig produkt.

 

At folk er frie til å bruke tiden som de vil, betyr ikke at folk ikke vil bidra. Tvert imot tror jeg en slik frihet oppfordrer til kreativitet og oppfinnsomhet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er ikke mine penger. Når en skatter så er det statens penger. Hva de bruker de til er ikke viktig (men håper de bruker litt på meg om det skulle trengs)

 

Stortinget bryr seg ikke om deg. Det eneste de bryr seg om er å sikre sin egen karriere. Sikre sin egen jobb, venner, familie og slektninger. Tror du virkelig faktisk at politikerne bryr seg om deg? Norge gir 1,6 milliarder kroner til Afrika. "For å hjelpe folk i nærområdet" [argument som alltid blir brukte av FRP og høyre].

 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/2017/02/24/195280438/norge-gir-inntil-16-milliarder-til-kriserammet-region-i-afrika

 

 

 

Resultatet blir at Afrika kommer til Norge når man hjelper dem i nærområdet.

Jeg er ikke rasist, men her er flyktning videoer.

 

Endret av Motstandpolitiker
Lenke til kommentar

Både ja og nei. Klart folkene på tinget bryr seg om oss men de har mye å bry seg om. Men jeg hørte en jeg kjenner (som jobber i arbeidstilsynet) at Norge nå har dreid fra det å være en velferdsstat til å bli en konkurransestat. Alle de andre landene i norden har også drieid men det skjedde tidligere enn her i landet. Tror nok han har rett.

Lenke til kommentar

Både ja og nei. Klart folkene på tinget bryr seg om oss men de har mye å bry seg om. Men jeg hørte en jeg kjenner (som jobber i arbeidstilsynet) at Norge nå har dreid fra det å være en velferdsstat til å bli en konkurransestat. Alle de andre landene i norden har også drieid men det skjedde tidligere enn her i landet. Tror nok han har rett.

 

Konkuranse i å gi bort mest penger til Afrika, midtøsten og Sør Amerika. Okey så dette er hva jeg ikke forstår. Hvorfor skal Norge gi penger til disse nasjoner. Når kina erobrer dem med sine selskaper og skaper tusenvis av arbeidsplasser? Kineserne bygger jo opp Afrika på egenhånd. Det er ikke noe vits at Norge gir Afrika penger.

 

Lenke til kommentar

På fem uker der jeg spiste 600 og 900 kalorier annenhver dag (600 dag A, 600 dag B, og så ABABABABAB og så repeat) så gikk jeg ned fra 90 til 75. Dette var sammen med et relativt ekstremt treningsregime. Uten mat og trening ville resultatet vært omtrent det samme. Fasting eller ekstreme kaloriunderskudd er bare ubehagelig de første tre til syv dagene, deretter får man MER energi og mer stabilt humør. Husk også at veien fra 75 til 60 er betraktelig lengre enn fra 90 til 75 (BMR og TDEE går ned i takt med vekten). Tre måneder uten mat skulle jeg klart så lenge jeg var energikonservativ. 

 

Å ende opp helt uten mat er også helt urealistisk, jeg har masse mat hjemme. I tillegg kan jeg fiske, og jakte. Jeg har jo dagsrasjoner for et par måneder hvis jeg holder meg på rundt 1000 kalorier. Dog ikke det mest ernæringsmessige, men jeg har mulitvitaminer. I tillegg skjønner jeg ikke hvordan landbruk skulle hjulpet, hva om vi blir invadert om vinteren? Skal vi vente 6 måneder på å få mat? 

 

Den lengste vitenskapelig dokumenterte vannfasten jeg vet om er på 382 dager. I tillegg har vi en på 256 dager, en på 249 og en på 236. Dette er godt dokumenterte faster som ble gjennomført under observasjon av leger. Kun kosttilskudd uten kalorier ble tilført. At jeg ikke skal klare 90 er derfor ganske lite trolig. Se også på mennesker fanget på sjøen, selv de klarer seg lengre enn 90 dager, og jeg har uendelig mye bedre muligheter til å finne mat enn dem.

 

At forsvaret må få penger for å unngå krig er det dummeste jeg har hørt. De 20% jeg vil kutte bruker de jo, på nettopp, å krige. De driver aktiv krigføring i flere land (Jens Stoltenberg kaller dette "operasjoner" og det gir kanskje et hint om hvorfor han aldri lykkes med helsevesenet). Å slutte å gi dem midler til å krige ville umiddelbart redusert krigingen og gjort sikkerhetssituasjonen her mye bedre.

 

Jeg ville også lagt ned PST og gitt pengene til ekte politi.

 

Mennesker trenger mer energi når temperaturen blir lavere. Jeg regner med du ikke sov i telt, men var i et oppvarmet hus. Videre var nok de som overlevde lenge i flåter i området mellom 30 grader Nord og sør, altså cirka på tropesonen. Eventuelt i en subtropisk sone. 

 

I Norge kan det bli horribelt kaldt. Ikke bare på vinteren, men når det blir vått om våren, sommeren og høsten. Oppstår en krise er et scenario at strøm og vannforsyning slutter. Jeg mistenker en vesentlig del av befolkningen ikke følger Regjeringens anbefaling om nødutstyr og proviant.

 

Da hadde forøvrig et kornlager gjort seg. Men siden vi ikke har det er bøndene til stor hjelp. Alle monner drar prinsippet. 

 

Forsvaret:

Penger til et forsvar er en særdeles forebyggende investering, gitt at summen er adekvat. Prinsippet avskrekking har vært en hjørnestein i sikkerhetspolitikken til NATO og Norge siden 1949. Og vi har hatt lite kriger mellom stater i Europa siden den tid. Hvis du ønsker at Norge ikke skal delta i internasjonale operasjoner innebærer det en betydelig integritets svekkelse ovenfor NATO. Hvorfor skal andre hjelpe oss når vi ikke bidrar selv? 

Lenke til kommentar

Jeg mener borgerlønn er en nøkkel til mange av samfunnets problem og en løsning på fremtidig utvikling.

 

 

Når folk hører ordet borgerlønn tenker nok de fleste på rett og slett å få penger uten å tenke videre over hvor de kommer fra. Staten kan liksom takle alt.

Borgerlønn er jo bare et annet navn på NAV-støtte i en eller annen form. Pensjon, trygd, ledighetspenger og gud veit hva det heter.

 

Blir ingen revolusjon av å kalle det for noe annet.

 

Det som gjør ting så dyrt er jo banksystemet og det at de låner ut penger som ikke finnes før de skapes.

Dette sammen med et sinnsykt tvangsbyråkrati som suger skattepenger, men gi relativt lite tilbake annet enn dyre tjenester som alle ser på som nødvendig. Problemet er de store verdiene som stikker ut bakveien, til rike direktører, til korrupte systemer og avtaler. Penger som havner i skatteparadiser utenfor lovverkets armer.

 

Totalen er at folk ikke har råd til å bo i vanlige boliger fordi alt er så dyrt. Håndverkere unngås, for det oppleves å bli flådd for den minste ting man skal ha utført. Eller så tvinges man til å bli utleie-hai kun for å klare å sitte med en normal bolig.

 

For de som har "kommet i bolig" passelig greit og har en jobb med litt over normalen utbetalt vil kanskje ikke tenke så mye over galskapen, fordi alle rundt en gjør det samme. En slags indoktrinering over tid, på at sånn må det være.

 

Men ser man nøyere på det oppdager man at menneskene bare er maskiner som genererer rikdom til de som ikke synes så godt i samfunnet - rikingene som gjemmer seg bort i sløseriet sitt.

Hvermansen må sette bort barnet fra 1-års alder og la det gå gjennom den lange fasen med å bli nok en systemslave. Lite tid er igjen av døgnet til å virkelig lære barn å kjenne sine foreldre og omvendt.

 

Skulle man fått en endring på det hele må tvangssystemet rives ned, men det er vanskelig når det er høye murer av papirflyttere som ikke slipper noen innpå seg, nærmere enn mail og papir og til nød telefonsamtaler om man ikke stiller vanskelige spørsmål.  Mange kjenner til dette fra Jørgen Arne-tråden, med Ola Nordmann, Kirsten Femundsenden og flere. De med makt i systemet får man vanskelig i tale. Spesielt ikke med spørsmål om de elementene som sørger for å opprettholde folket som slaver.

 

 

Endret av clink
Lenke til kommentar

 

Jeg mener borgerlønn er en nøkkel til mange av samfunnets problem og en løsning på fremtidig utvikling.

 

Når folk hører ordet borgerlønn tenker nok de fleste på rett og slett å få penger uten å tenke videre over hvor de kommer fra. Staten kan liksom takle alt.

Borgerlønn er jo bare et annet navn på NAV-støtte i en eller annen form. Pensjon, trygd, ledighetspenger og gud veit hva det heter.

 

Blir ingen revolusjon av å kalle det for noe annet.

 

Det som gjør ting så dyrt er jo banksystemet og det at de låner ut penger som ikke finnes før de skapes.

Dette sammen med et sinnsykt tvangsbyråkrati som suger skattepenger, men gi relativt lite tilbake annet enn dyre tjenester som alle ser på som nødvendig. Problemet er de store verdiene som stikker ut bakveien, til rike direktører, til korrupte systemer og avtaler. Penger som havner i skatteparadiser utenfor lovverkets armer.

 

Totalen er at folk ikke har råd til å bo i vanlige boliger fordi alt er så dyrt. Håndverkere unngås, for det oppleves å bli flådd for den minste ting man skal ha utført. Eller så tvinges man til å bli utleie-hai kun for å klare å sitte med en normal bolig.

 

For de som har "kommet i bolig" passelig greit og har en jobb med litt over normalen utbetalt vil kanskje ikke tenke så mye over galskapen, fordi alle rundt en gjør det samme. En slags indoktrinering over tid, på at sånn må det være.

 

Men ser man nøyere på det oppdager man at menneskene bare er maskiner som genererer rikdom til de som ikke synes så godt i samfunnet - rikingene som gjemmer seg bort i sløseriet sitt.

Hvermansen må sette bort barnet fra 1-års alder og la det gå gjennom den lange fasen med å bli nok en systemslave. Lite tid er igjen av døgnet til å virkelig lære barn å kjenne sine foreldre og omvendt.

 

Skulle man fått en endring på det hele må tvangssystemet rives ned, men det er vanskelig når det er høye murer av papirflyttere som ikke slipper noen innpå seg, nærmere enn mail og papir og til nød telefonsamtaler om man ikke stiller vanskelige spørsmål.  Mange kjenner til dette fra Jørgen Arne-tråden, med Ola Nordmann, Kirsten Femundsenden og flere. De med makt i systemet får man vanskelig i tale. Spesielt ikke med spørsmål om de elementene som sørger for å opprettholde folket som slaver.

 

Jo, men borgerlønn er løsning på det som jeg har uthevet i posten også, fordi arbeid ikke lenger vil være tvangsarbeid, og at man da slipper å jobbe for plantasjeeierne og kan velge med hvem, for hvem og for hva man jobber.

 

Borgerlønn er ikke en annen form for NAV penger i diverse former, det er er system ment å sikre alle det som er nødvendig i livet og ingenting mer enn det. Da er folk frie til å drive med hva de vil, og det vil være insentiv til å jobbe fordi man da kan oppnå mer.

 

Samtidig kan vi legge ned alle trygdesystemene fordi de da vil være unødvendige, siden alle alikevel er sikret livsopphold gjennom borgerlønn.

Endret av zeebra
Lenke til kommentar

 

Både ja og nei. Klart folkene på tinget bryr seg om oss men de har mye å bry seg om. Men jeg hørte en jeg kjenner (som jobber i arbeidstilsynet) at Norge nå har dreid fra det å være en velferdsstat til å bli en konkurransestat. Alle de andre landene i norden har også drieid men det skjedde tidligere enn her i landet. Tror nok han har rett.

 

Konkuranse i å gi bort mest penger til Afrika, midtøsten og Sør Amerika. Okey så dette er hva jeg ikke forstår. Hvorfor skal Norge gi penger til disse nasjoner. Når kina erobrer dem med sine selskaper og skaper tusenvis av arbeidsplasser? Kineserne bygger jo opp Afrika på egenhånd. Det er ikke noe vits at Norge gir Afrika penger.

 

 

 

Ja jeg ser de er glad i å gi bort. Men jeg tror nok norske myndigheter tror at dette er investeringer for framtiden og at dette vil lønne seg senere. Skjønner at dette kan virke provoserende på mange og at vi helle burde bruke penger her  i landet.

Lenke til kommentar

 

Fordi "bidragene" ikke er frivillige, men resultatet av utpressing.

Alle vet at du synes det. Du går på "repeat" hele tiden. Klarer du å komme med noe nytt som faktisk er fornuftig?

Det var jo du som spurte. Hvorfor spør du om ting du allerede vet svaret på?

Lenke til kommentar

Fordi "bidragene" ikke er frivillige, men resultatet av utpressing.

 

 

Det er frivillig å bo i Norge. Du kan flytte hvor du vil.

Det er frivillig å jobbe i Norge. Norge har allerede en slags Universal Basic Income i form av sosialstønad.

 

Det er ikke utpressing, men prisen man betaler for å være med. Et konsept liberalister burde forstå. Hvis du vil dra et annet sted og være med på deres system, så står du helt fritt til å gjøre det. Så lenge du bor innenfor Norge AS og nyter godt av alt som er her, så er du underlagt Norge AS' kontrakt og spilleregler som den overveldende majoriteten av befolkningen støtter.

 

Aldri opplevd makan til klaging ifra en liberalist. Foruten kanskje Chris Joy under glansdagene til BBS'er og nyhetsgrupper :p

  • Liker 4
Lenke til kommentar

 

Fordi "bidragene" ikke er frivillige, men resultatet av utpressing.

 

Det er frivillig å bo i Norge. Du kan flytte hvor du vil.[...]

Njaaaa.... har du fått brev i posten av vernepliktsverket så må du søke om å forlate riket, men i sin uendelige godhet pleier de å tillate slikt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Fordi "bidragene" ikke er frivillige, men resultatet av utpressing.

 

Det er frivillig å bo i Norge. Du kan flytte hvor du vil.

Det er frivillig å bli banket opp i Norge. Du kan flytte hvor du vil. Så du kan ikke klage om du blir banket opp. Det er prisen du betaler for å bo i Norge.

Lenke til kommentar

 

 

Fordi "bidragene" ikke er frivillige, men resultatet av utpressing.

 

Det er frivillig å bo i Norge. Du kan flytte hvor du vil.

Det er frivillig å bli banket opp i Norge. Du kan flytte hvor du vil. Så du kan ikke klage om du blir banket opp. Det er prisen du betaler for å bo i Norge.

 

Saklig. ^_^

 

...

 

Liberalister som klager på skattene er akkurat som barn som bor hjemme hos mamma og pappa og klager på at de må gjøre litt husarbeid, betale 2000 i leie og rydde rommet sitt, og tror at de vil få det så mye bedre når foreldrene dør, eller de flytter hjemmefra...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

 

 

Fordi "bidragene" ikke er frivillige, men resultatet av utpressing.

Det er frivillig å bo i Norge. Du kan flytte hvor du vil.

Det er frivillig å bli banket opp i Norge. Du kan flytte hvor du vil. Så du kan ikke klage om du blir banket opp. Det er prisen du betaler for å bo i Norge.

Saklig. ^_^

 

...

 

Liberalister som klager på skattene er akkurat som barn som bor hjemme hos mamma og pappa og klager på at de må gjøre litt husarbeid, betale 2000 i leie og rydde rommet sitt, og tror at de vil få det så mye bedre når foreldrene dør, eller de flytter hjemmefra...

"Liberalister som klager på skattene er akkurat som barn som bor hjemme hos mamma og pappa og klager på at de får juling, og tror at de vil få det så mye bedre når foreldrene dør, eller de flytter hjemmefra"

 

Saklig. "The state as parents" nå? Bestemme når du skal legge deg og om du får se på barne-TV også?

 

Kan du ærlig si at staten egentlig er en forelder med alle de plikter og rettigheter som medfølger?

 

Hvis barna fortsatt må betale leie etter de har flyttet ut, da kan jeg relatere meg til eksempelet ditt. Staten opererer med at du skal gjøre husarbeid i barndomshjemmet selv om du for lengst har fått deg egen bolig.

Lenke til kommentar

Så ville jeg økt vrakpanten til 42 000, da hadde vi blitt kvitt tusenvis av livsfarlige vrak, og vi hadde redusert både forurensningen og helsevesenet sine kostnader. Dette er dessuten et helt gratis tiltak.

 

Du glemmer at dette er vrakPANT. Dvs. et beløp som betales inn når du kjøper en ny bil og som du får tilbake ved slutten av dens levetid. Dette vil føre til at samtlige nybiler i Norge blir 40000 kr dyrere, Dette vil videre smitte nedover på bruktbilene etter hvert som bilparken blir eldre.

 

På sikt vil det føre til en inflasjon i bilprisene. de gamle trafikkfarlige bilene som du beskriver som livsfarlige vil kanskje koste 50-60k på finn,no i stedet for 10-20k som ofte er prisen for en brukbar bil i dag. Mange unge eller familier med trang økonomi vil slett ike ha råd til bil med slike priser.

 

Bil et dyrt nok fra før i Norge, vi trenger ikke å øke prisen ytterligere!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

 

 

Fordi "bidragene" ikke er frivillige, men resultatet av utpressing.

Det er frivillig å bo i Norge. Du kan flytte hvor du vil.

Det er frivillig å bli banket opp i Norge. Du kan flytte hvor du vil. Så du kan ikke klage om du blir banket opp. Det er prisen du betaler for å bo i Norge.
Saklig. ^_^

 

...

 

Liberalister som klager på skattene er akkurat som barn som bor hjemme hos mamma og pappa og klager på at de må gjøre litt husarbeid, betale 2000 i leie og rydde rommet sitt, og tror at de vil få det så mye bedre når foreldrene dør, eller de flytter hjemmefra...

"Liberalister som klager på skattene er akkurat som barn som bor hjemme hos mamma og pappa og klager på at de får juling, og tror at de vil få det så mye bedre når foreldrene dør, eller de flytter hjemmefra"

 

Saklig. "The state as parents" nå? Bestemme når du skal legge deg og om du får se på barne-TV også?

 

Kan du ærlig si at staten egentlig er en forelder med alle de plikter og rettigheter som medfølger?

 

Hvis barna fortsatt må betale leie etter de har flyttet ut, da kan jeg relatere meg til eksempelet ditt. Staten opererer med at du skal gjøre husarbeid i barndomshjemmet selv om du for lengst har fått deg egen bolig.

 

Forelder for voksne barn.

 

Jeg tror ikke at liberalistene ville sluppet "billigere unna" om de flyttet for seg selv.

De ville garantert gått på en smell når det kommer til avfallshåndtering,vann og kloakk, veibygging, nødetater, forsvar og andre tjenester som ikke fungerer godt som privateid, som eid av befolkningen gjennom statsapparatet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...