Gå til innhold

TEST: En høyst alvorlig duell mellom hodetelefoner til 10 000 kroner og det vi fant i restekassen på Teknikmagasinet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+5132

Hvorfor ikke inkludere en fordel/ulempe liste som vanlig, hvor en av de negative aspektene ved Sennheiser er at det ikke medfølger One Direction-merker? :( Er viktig at slik informasjon går klart frem for leserne!

Lenke til kommentar

Hæ.

 

Kan dere dobbelt-gjennomføre testen "lyden fra mobiltelefon" en gang til, med lukkede øyne denne gangen? 5/10 og midt på treet høres helt sinnsykt ut for direksjonshodetelefonene. Er lyden virkelig verd 2,5 ganger lyden av tungdrevne hodetelefoner til spesielt kresne sløsere? Da burde man jo gå etter ohmen og ikke kundetilfredsheten når man kjøper busslyd.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ble inspirert av denne! Gravde frem noen medfølgende øreplugger fra en .mp3-spiller til rundt 100-lappen, hektet ned mine Sennheiser HD430 (fra ~1985) fra pensjonist hyllen, Sennheiser HD270 and Shure SRH840, og spilte av et par låter av forskjellig art med dem alle...skal si det er forskjeller.
Jukset dog med HD430-settet - med sine 600 Ohm, så hørte jeg klart at et Asus Xonar Essence STX ikke klarte å levere det samme som med et 44 Ohm's SRH840 headset. Men dem var så behagelige å ha å seg til tross for over en 30 års alder at jeg var villig til å ignorere det (kjøpte dog nye puter for noen år siden - originalene var helt smuldret opp).

Men jeg vil si forskjellene stopper et sted på prisstigen, så jeg kan overhodet ikke se verdien i et headset til 10.000 pluss utover som et status symbol.
Hva lydkvaliteten angår, så nekter jeg å tro at noe begynner å låte markant bedre over 2500-3000kr. (headset som krever egen forsterker for å yte sitt beste ekskludert).

Endret av PaladinNO
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Gammelt er ikke nødvendigvis utrangert. Mitt gamle Sennheiser HD 450 var gått i oppløsning, så jeg gjorde litt research, og kjøpte et Sony MDR-1A når det var på tilbud. Ble dog så skuffet over den innestengte bassy lyden at jeg endte opp med å pusse opp HD 450'en med nye puter og kabler, kjøpte en HD 450 II på ebay og pusset opp, pluss to HD 480-kapsler (høyere ohm) og en kompatibel hodebøyle.

 

Hvis den 5 av 10-tingen faktisk var en indikasjon, er jo det viktigere å være lettdrevet enn velbygget...Jeg har mange nobrand-telefoner med hardplastlyd og det er jo det jeg mistenker man får for 25 kroner. For tungdrevne hodetelefoner gir kanskje lav og flat, lite engasjerende lyd, men for billige elementer fjerner jo musikken og ikke bare entusiasmen. Eller?

Lenke til kommentar

Enkelte her har tydeligvis ikke mye humoristisk sans...

 

Likevel peker den på endel punkter som fort glemmes i merke og statusjaget. Selvsagt finnes det mye crappy lydprodukter på markedet, spesielt i billigsegmentet, og dyrere varer bør være klart bedre. Og noen produkter er rett og slett bare sterkt overpriset fordi de kan.

 

Man kan finne mye gullkorn blant grumset fordi produsenten ikke er kjent, og ikke vet å prise seg riktig iforhold til hva de yter, samtidig som det finnes mye overpriset som kommer fra "produsenter" som er gode på design og som har et navn å selge på.

 

Vel så viktig er å vite hva man skal bruke utstyret til. Hodetelefoner beregnet for hjemmebruk er ofte fullstendig overkill til bruk på gata,og yter selvsagt ikke sitt beste når de brukes med små MP3-spillere eller mobiltelefoner. På samme måte bruker man ikke ørepropper til hovedanlegget når man ikke vil forstyrre naboen/samboeren.

 

Og til sist, selv om jeg ikke tror disse 25.- kroners hodetelefonene kan hamle opp med de 12000,- kroners hodetelefonene, så er dette prisen på de siste uselgelige parene, de kostet opprinnelig 100,- per stykk. Så 400-gangeren er nok sterktoverdrevent. Normalpriset blir det derfor 120-gangeren som er utgangspunktet

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...