Gå til innhold

Følg Apple-lanseringen direkte her fra 19:00


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Helt enig i at man må vurdere etter egne krav. For meg er "har Apple Photos" et absolutt krav.

 

Atw: jeg tror du og mange andre overvurderer problemet. Dette går fint. Selv om det ikke er noen god grunn til å kutte 3,5mm gir de fleste blaffen og bruker headset som fulgte med eller kjøper nytt. Snart er hele greia glemt.

Nei, jeg overvurderer ikke problemet. Problemet er ikke enormt. Men fordelen er ikke-eksisterene, en ulempe med ingen praktisk fordel er ikke bra. AtW

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er vel lenge siden apple har kommet med noe genuint spennende, det viser jo salgstallene og.

 

Når de fjerner Hjem knappen og har skjerm over hele fronten, dvs får trykket inn 5,5 tommer på samme chassis som 4.7 tommeren, da begynner det å ligne noe. Forhåpentligvis neste år

Jeg tror du blandet litt mellom antall solgte enheter og utvikling i antall solgte enheter. For lenge siden solgte de jo MYE MYE mindre enn de gjør nå. De har jo slått rekorder gang på gang, år etter år, med iPhone 6S-serien som unntak. Allikevel selger de ekstremt mye telefoner. Eventyrlig vekst kan aldri fortsette i evigheten uansett. Genuint spennende eller ikke. Derfor vi ser andre typer produkter (klokker, biler osv) fremover.

 

Hjem-knappen vil jeg beholde enn så lenge, men kant-til-kant skjerm ser jeg gladelig fram til :)

 

Hvordan lader man når man lytter via kablet?

Der har du mitt største ankepunkt. Å sette en adapter på det ene headsettet jeg bruker i 3,5mm-porten bryr jeg meg lite om, men litt irriterende å ikke kunne lade samtidig selv om det nok er sjeldent jeg gjør det.

 

Nei, jeg overvurderer ikke problemet. Problemet er ikke enormt. Men fordelen er ikke-eksisterene, en ulempe med ingen praktisk fordel er ikke bra. AtW

Syns ikke det skal mye godvilje til for å se en fordel, men jeg syns nå ikke den er større enn ulempen. Endret av Nimrad
Lenke til kommentar

Så det går altså ikke an å få strøm på mobilen mens man lytter? Hva i alle verdens dager er det for noe søppel?

Klassisk apple-søppel ;)

Det kommer nok til å komme tredjeparts-adaptere som lar deg lade samtidig. Eller så kan du vente til neste generasjon med trådløs lading. Bare de ikke dropper lightningkontakten også da :O

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det kommer nok til å komme tredjeparts-adaptere som lar deg lade samtidig. Eller så kan du vente til neste generasjon med trådløs lading. Bare de ikke dropper lightningkontakten også da :O

Trådløs lading! Jeg trodde ikke jeg hadde bruk for det, og savnet det aldri på iPhone 6. Men du verden hvor greit det er likevel med S7 Edge :) Jeg håper at dette er en funksjon i iPhone 8.

Lenke til kommentar

 

 

Kan ikke utsette oppgraderingen av en Iphone 5 lenger. Samtalekvaliteten er nå så dårlig at jeg så vidt hører hva de jeg snakker med sier. Så blir nok en Iphone 7 på meg. 128GB i sort. Hvilken i sort har jeg ikke bestemt meg for ennå. Absolutt ikke en plus modell, da de er altfor store, selv om kameraet fristet.

 

Kjempefornøyd med at Iphone nå er vann og støvresistent. Syntes forøvrig at Apple ga gode grunner for å kutte minijacken. En adapter medfølger med Iphone 7 uten at man må kjøpe det ekstra som tilbehør, så det skal ikke være noe problem å bruke headset man allerede har med minijack.

 

Hva er liksom de "gode grunnene"? Og selvsagt er en adapter et problem.

 

AtW

 

 

1. Plasshensyn. Skulle de beholdt minijacken måtte de ofret noe annet. Og de har vurdert det slik at stereohøyttalere eller andre funksjoner er viktigere enn minijack. 

2. minijacken er over 100 år gammel. Det kreves mot og visjon for å endre noe som er så etablert. De mener fremtiden er trådløs. Ihvertfall til den bruken en Iphone representerer. De ønsker å bidra til en utvikling mot en trådløs verden ved å fjerne minijacken. Dessuten mener de også at kabel over lightning er bedre. Digital tilkobling gir flere muligheter, og skal vi tro Apple, også bedre lyd. Et eksempel på flere muligheter er apps. Med digital tilkobling over lightning kan produsenter lage apps som fungerer med hodetelefonene, og mulighetene er mange! Adaptiv noise cancellation blant annet nevnes.

 

Adapter er ikke et stort problem. Ihvertfall ikke for meg. Er selvfølgelig bedre uten. Er det så et stort problem så kjøper jeg en av de mange kablete hodetelefonene som vil komme med lightning kontakt. Det er prisen vi må betale for at tiden går fremover.

 

 

Det tar opp minimalt med plass, man kan fint ha stereohøyttalere og jack, det er en kunstig motsetning.

 

Alderen er et ikke-argument, og tyder på at man skraper i bunnen av argumentbøtta. De mener fremtiden er trådløs, og lanserer en ny trådbasert måte å gjøre ting på? Seems legit. Og nei, det er ikke prisen vi må betale, vi kunne helt fint ha hatt en minijack.

 

AtW

  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

Hvordan lader man når man lytter via kablet?

 

Si det.

 

Men helt ærlig, jeg kan ikke huske sist jeg ladet telefonen min og lyttet på musikk samtidig. Jeg tror aldri det har skjedd noensinne faktisk.

 

 

Det er sikkert mange som ikke trenger å lade og høre på musikk samtidig, men nå har du ikke den friheten lenger. Det er relativt teit etter min mening.

 

Du kan enten lade eller høre på musikk. Jeg synes det er ganske kjipt å mangle muligheten til å gjøre begge deler uten kompromisser, og det er en del som hører på musikk samtidig som at de lader (strømbank anyone?). Aldri i verden om iPhone 7 får godt nok batteri til å gjøre en strømbank irrelevant.

Endret av f1zzy
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva om intel hadde hatt like effektiv utvikling på sine prosessorer....

 

For det første er disse prosessorene fra bunnen av utviklet av ARM. For det andre bygger det på teknologi som allerede er blitt utviklet fram av for eks. Intel. Og Intel har møtt veggen ikke fordi de ikke vet noe, men rett og slett fordi teknologien ikke går lenger fram. Tror du virkelig du vil se 40% ytelsessøkning framover og hos mobiltelefoner? 

 

ARM har drevet med innebygget prosessorutvikling helt siden de ble kastet på hodet og ræva ut av desktopmarkedet (det var den gang de fortsatt ble kalt "Acorn RISC Machine"). iPhone, samt alle de gamle Windows Mobile og Symbian-telefonene brukte ARM fordi det var strømgjerrig, lett nok til å optimaliseres på og hadde tilstrekkelig lavt strømforbruk. I forhold til IPC var de forferdelige i forhold til hva vi anser som "utrolig dårlig" på skrivebordet; Pentium 4.

 

Siden introduksjonen av iPhone, og takket være økt konkurranse fra Android, har leverandører fra alle bauger og kanter rustet seg sammen for å designe ARM-brikker med høy ytelse og høy klokkehastighet (Samsung, Qualcomm, Apple, MediaTek), og det i stor grad ved å integrere ulike biter av teknologi som de stasjonære maskinene jevnt og standhaftig har forbedret over tid. Altså teknologi fra blant annet Intel.

 

Men som med skrivebordmaskiner vil mobile prosessorer treffe en begrensning de og. Og den begrensningen er faktisk her allerede: Cortex-A57-kjerner, med fullt OoO, dual-channel minne, med innebygd minnekontroller (minner dette deg om en annen Intel-brikke? fordi det minner meg veldig mye om Sandy Bridge fra 2011) blir overopphetet i enheter de puttes i, fordi du rett og slett ikke kan passivt kjøle mer enn rundt 4W i en telefon. Spesielt ikke hvis du ikke har en direkte metallisk forbindelse fra CPU til kabinettet. Samsungs 14nm-brikker gjør det bedre, men de er rett ved grensen de og. Det eneste de mobile brikkene kan nytte seg av nå er minking av prosessnoden. Jeg vil tippe 10nm-krympingen, og deretter muligens også 7nm, vil være det siste du vil se av noe forbedring av mobile prosessorer. Etter det er det saga blott.

 

Med Cortex-A72 har ARM håpet på å fikse strømforbruket og varmeeffektproblemene, men i det store og hele har forbedringsraten i telefoner også begynt å bremse ned ganske raskt fordi de raske, åpenbare og store hoppene (wide superscalar (flere enn 2-issue/EU), OoO, SMT og SMP (multi-core og multi-CPU)) har blitt introdusert. Noe mer arbeid vil skje, men ARM-epoken er i ferd med å treffe veggen ganske snart, og når det skjer kan du si hade bra til 40% økning i ytelse for hver generasjon.

 

Nå var vel ikke Apple i nærheten av å gjøre et nummer ut av at de var først ute med vanntette telefoner? Det klart at når man dikter opp sine egne påfunn, så kan man kritisere mye rart.

 

Lik det eller ei, men slike illustrasjoner har rot i virkeligheten. Apple var ikke først ute med musikkstrømming heller. Men når de introduserte Apple Music i 2015, sa de "Apple Music is a revolutionary streaming music service", og kalte live radio-funksjonen "pioneerende". Det er vel vanlig Apple-lingo å kalle funksjoner/teknologier på etterskudd for banebrytende, eller i hvert fall presentere det på så måte. 

 

Elsker god lyd? Da hører du jo neppe på det ifra telefonen i utgangspunktet. Jeg er veldig glad i god lyd, men er ingen HiFi entusiast. Men har en dedikert DAC + Sennheiser HD 800 som jeg hører på hjemme, og det kan jo ikke måles med noe jeg kan få til via telefonen.

 

Jo, det kan det. Jeg har selv en HD650 og Fidelio X2. Sistnevnte er ansett som rimelig high-end, og er utviklet nettopp for å kunne brukes i et bredt spekter av enheter uten nødvendighet for DAC/AMP -- som for eks. mobiltelefoner. Det er en selvfølge at en dedikert DAC/AMP gjør den langt større rettferdighet, men den høres ikke mye mindre fortreffelig ut på telefonen min.

 

Videre ser du ut til å fullstendig ignorere det faktum at det eksisterer portable forsterkere. Jeg bruker HD650en (en rimelig vanskelig hodetelefon å drive) med E17en, koblet til mobilen min gjennom mini-jacken, uten problemer.   

Endret av La Menthe
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er jeg den eneste som synes det her var skuffende? Ingen andre som etterlyser forbedringer på skjerm fronten? iPhone ligger jo langt bak Android på dette.. Håper så inderlig det som er av rykter om at det kommer en helt ny-utviklet iPhone 8 neste år stemmer, men sånn som Apple holder på nå begynner jeg å tvile, dessverre. Samtidig er iOS det eneste som gjør at jeg fortsatt holder meg til iPhone, da jeg absolutt ikke klarer operativsystemet til Android, selvom de ligger foran på hardware fronten...

Lenke til kommentar

3,5mm-skandale?

 

Det var like mange som ropte skandale når Apple kuttet Floppy Disk eller det optiske (CD/DVD) drevet i Macene. Mange ropte skandale når Apple lanserte en nettleser på telefon som ikkje støttet Flash. Hvor er disse kritikerene nå? Mange av de er kanskje de samme som kaller det å kutte en 100 år gammel analog teknologi en skandale...

Apple skal ha kred for å ha baller nok til å kutte foreldet teknologi og drive utviklingen på mange områder frem. At lydkvaliteten på digital lyd er bedre enn den analoge en mobiltelefon klarer å levere er vel bare et pluss.

 

Man kan ikke se slike kuttinger i et vakum, de er avhengig av tiden det forekom, at man ikke bruker floppy nå betyr ikke at det var lurt å fjerne da. C64 hadde heller ikke floppy eller Cdrom.

 

AtW

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det virker som at Apple har hatt fokus på å fortsatt lage gode telefon høyttalere (og stereo denne gangen) og atpåtil gjøre telefonen vannavstøtende, bra! Jeg savner faktisk lyden fra iPhone 6 på min S7 Edge. Spinkel og pisslete lyd i forhold, og ett klart forbedringspotensiale fra Samsung sin side.

Endret av Mala
Lenke til kommentar

 

 

Det tar opp minimalt med plass, man kan fint ha stereohøyttalere og jack, det er en kunstig motsetning.

 

Alderen er et ikke-argument, og tyder på at man skraper i bunnen av argumentbøtta. De mener fremtiden er trådløs, og lanserer en ny trådbasert måte å gjøre ting på? Seems legit. Og nei, det er ikke prisen vi må betale, vi kunne helt fint ha hatt en minijack.

 

AtW

 

 

Det er ikke en kunstig motsetning. Iphone er fullspekket av teknologi. Og all plass blir utnyttet maksimalt. Jack bruker plass. Og selvfølgelig ville det hatt konsekvenser for hva annet de har fylt telefonen med, der jacken ville ellers vært. 

 

Det er de facto prisen vi må betale. Ihvertfall de som nå kjøper den nye Iphone. Og de som gjør det, aksepterer denne prisen. Hver gang Apple gjør noe nytt og visjonært får det store ringvirkninger for teknologi og utvikling. Det er absolutt et argument at designvalg på Apples Iphone får en betydelig innvirkning på utvikling av teknologi. De lanserer ikke en ny trådbasert måte å gjøre ting på. De fjerner en trådbasert måte å gjøre ting på. Lightningkontakt var det på Iphone 5 og 6 også...

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...