Gå til innhold

Er prosessoren min bottleneck?


winmedi

Anbefalte innlegg

Hei, spiller fortiden Battlefield 1 Beta og merker at jeg har FPS problemer. Jeg er helt nedi 30 fps på medium settings. 

 

Har en Intel Core i5 3570K og et skjermkort Gtx 670 2GB

Skjermkortet begynner å dra på årene, men burde ikke prosessoren være grei nok nå?

 

Har ikke overklokket prosessoren, på tide å gjøre det?

 

 

Har en annen maskin med likt skjermkort,men eldre prosessor Intel Core i5 2500k som er overklokket til 4.5Ghz og her får jeg 60-80 i FPS på medium settings. 

 

Er det noen programmer der ute som kan fortelle meg hvilke maskinvare som er bottleneck?

Endret av winmedi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

Har en annen maskin med likt skjermkort,men eldre prosessor Intel Core i5 2500k som er overklokket til 4.5Ghz og her får jeg 60-80 i FPS på medium settings. 

Ut i fra hva du skriver her er det tydelig at prosessor bottlenecker. En fin OC burde løse det. 

Uansett kan du ikke forvente for mye av et 670 lenger

 

Edit: Utifra hva andre her oppgir å få, er det nok flere ting som reduserer ytelsen din. 

Endret av blinc
Lenke til kommentar

Tipper at det er en kombinasjon av faktorer.

Er jo en kjent sak at nyere spill liker også krever mer , så alle flaskehalser som systemet har kan påvirke ytelsen.

Eksempelvis så kan jo tregt minne være en årsak.

Eller en treg Snurredisk fra 2008.

Eller varmeproblemer på skjermkortet som gjør at det throttler ned, eller cpu,,.

Lenke til kommentar

Jeg tenker Malvado er inne på problemet. 3570K booster til 3,8GHz. Selv med bare 2-3% høyere IPC enn 2500K så skal den da svare til en 2500K på ~3,9GHz. Nøyaktig samme skjermkort skal ikke få halvert ytelsen sin på grunn av at 3570K ikke er overklokket som 2500K'en.

 

Jeg tipper throttling på enten CPU eller GPU grunnet temperatur. Jeg har sett CPU kjølere som minner mer om fuglereder enn datakomponenter. Om 3570K PC'en står på gulvet, eller er uten filtere så kan det være grunnen til at den er mer møkkete innvendig enn 2500K'en.

 

Men mest sannsynlig tenker jeg det ser ganske likt ut inni maskinene hvis TS har hatt dem begge hele tiden. Så da tenker jeg kjølingen på GPU er en lur plass å begynne. CPU kjøler inspiserer man jo uansett når man åpner maskinen.

 

Kepler skjermkort kunne vel komme opp i 105°C uten å dø. Men det er verre med kjølepastaen. Om skjermkortet har kjørt mye på full gnu, så kan det tenkes kjølepastaen er mer pulver enn pasta nå. Viften(e) på skjermkort må nesten også sjekkes at fungerer optimalt. Og igjen også sjekkes for støv oppsamling.

Lenke til kommentar

Nei, din prosessor er ikke en bottleneck, og er mer enn kapabel nok til gaming. Men om du ikke klarer å overklokke den til 4,5 GHz eller noe mer stabilt, bytter du ganske enkelt datamaskin (eller prosessor -- hvis det er enklere for deg). 2500K og 3570K er fra samme plattform og tilbyr i realiteten samme IPC. Dermed vil den prosessoren du klarer å klokke til høyere frekvens vær det beste alternativet. Et hopp fra 30 til 60-80 FPS, ved å gå fra 3,4 GHz til 4,5 GHz, høres likevel ut som driverproblemer, ikke flaskehals.

 

Her har du video som demonstrerer kvaliteten til 3570K:

 

 

gjennomsnitt er forskjellen mellom 3570K (4C/4) og 6700K (4C/4T) på ~15%. Dette skyldes IPC-hoppen fra Ivy Bridge til Skylake; 6600K (4C/4T) ville sannsynligvis ha gitt samme FPS som 6700K. Legg merke til at den lille forskjellen i ytelse skjer til tross for høy CPU-bruk for 3570Ken. Høy CPU-bruk indikerer like lite flaskehals som lav CPU-bruk tilsier god ytelse. Så du har ikke mye å bekymre deg for her.

 

Det samme kan jeg ikke si om skjermkortet ditt. Men selv om jeg anbefaler en oppgradering av skjermkort, vil du ha absolutt ingen problemer med å bruke 670en i BF1, så lenge du spiller på medium-innstillinger og ønsker å holde deg på 60 FPS. En eventuell oppgradering (for BF1, spesifikt) vil derfor ikke være formålstjenlig enda, så lenge du holder deg på 1080p på medium-innstillinger. 

Endret av La Menthe
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for et fyldig svar! Hva tenker du om 2500k cpuen? Begynner å dra på årene, er det på tide med ny oppgradering? Ved kjøp av ny CPU er jo det omtrent det samme som å kjøpe helt ny maskin hvis du ser vekk i fra kabinett, strømforsyning og harddisker/SSD.

 

Vil oppgradere skjermkortet, men spørs om jeg må kjøpe ny cpu til 2500k maskinen også da

Endret av winmedi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...