Gå til innhold

Jorden er flat


Anbefalte innlegg

Det kjekke med mikrogravitajson er jo at denne møkka vil sveve rundt i lufta. De har et avansert filtreringssystem på ventilasjonssystemet sitt, som gjør at veldig mye av det som svever i lufta av partikler blir fanget opp i filtreringssystemet. Det er jo sånn at ting beveger seg mot lavtrykk, så et innsug vil suge opp mye partikler. Veldig simplifisert fungerer det på samme måte som kjøkkenvifta, der røykosen forsvinner ut av kjøkkenet på grunn av undertrykk.

 

Og folka på ISS er redde for mikrometeorer og annet romsøppel. Og noen av måtene de holder tankene borte fra det er nettopp å ha det litt moro på fritiden. Er det så rart å tenke på? Er du selv 100% seriøs 100% av tiden? Ingen hobbyer utenom jobb?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som Håvard nevner, så vil ventilasjonssystemet ta alt som svever rundt, og våtservietter fungerer fint uten tyngdekraft.

Du finner filmer av hvordan vann og kluter/våtserviett funker i uten tyngdekraft, og det funker veldig fint.

Wringing-out-Water-on-the-ISS-for-Scienc

 

 

Om vasking i ISS:

https://www.quora.com/How-is-the-interior-cleanliness-maintained-aboard-the-International-Space-Station

 

If I answer this question, please don't tell my wife! You see, on board the International Space Station (ISS) we were scheduled to "clean" our home every Saturday morning. Since I was the only U.S. Astronaut living on ISS at that time (June-November 2007), I was responsible for cleaning the entire US segment. If she finds out I actually DO cleaning, it could spell "doom" for me here in Houston!

 

While the ISS Systems keep things reasonably clean automatically by sucking up all type of nastiness into awaiting HEPA filters, Astronauts clean the ISS for between 2 and 4 hours (per the schedule) every Saturday morning. I have to be brutally honest here and tell you that I did it in much less time than that... mostly because I didn't do all of the myriad of tasks the ground requested.

 

For example, every Saturday we were to wipe down all handrails (HR) and ATUs (communication panels, known as audio-telecommunication units) on ISS, and a bunch of other stuff. I wiped them down, but not every Saturday. I only did it right before or right after a visiting crew was coming or had been aboard. My reasons were --at least in my mind-- quite valid. You see, disinfectant wipes are a consumable, i.e., you can use them up. Consumables cost money and the more you consume, the more frequently they must be replenished through a cargo ship delivery to space. With cargo mass being quite precious (not to mention expensive), I figured I was helping the program save money by reducing the consumption of consumables like disinfectant wipes and thus increasing the ability to send, say..., more food, or toilet wipes, for example (no, they are not the same... we used "Huggies" in the toilet).

 

Also, it made no sense to me to disinfect those things when 10 minutes later, Oleg or Fyodor or myself would sail through the ISS like always, grabbing HRs and ATUs, putting our grubby little hands all over everything. So I treated it much like I might here on earth. Before and after visitors, I gave the place a thorough cleaning. But most Saturdays, it was a less focused effort. I'm sure after providing this answer, the folks in Mission Control will be pretty pissed, but no one died or got sick because of it!

 

Vacuuming of filters and vents, I took more seriously. These places actually accumulated much "gunk" leading to the possibility of reduced airflow in our very important ventilation system. Plus, it was easy to see progress as the powerful suction of the ISS vacuum cleaner provided "instant gratification" to my efforts. It was quite satisfying for me to see lint, dust and 12-15" strands of Suni William's, Barb Morgan's, and Tracy Caldwell-Dyson's hair disappear into the vacuum's bag (also a consumable!). I would vacuum up their hair every Saturday for the entire 5 months I lived aboard the ISS!

The key to living and working (and surviving) in outer space is to "take care of your stuff." If you and your crew mates are diligent, and form good habits about taking care of the things that are your responsibility, all will be well. I remember arriving back at ISS with the crew of STS-131 and observing the state of cleanliness and organization of the ISS Expedition 22/23 crews. I told T. J. Creamer that if he'd give me about an hour, I could have the place looking "shipshape!" I don't think he appreciated that too much!

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

 

Det er jo nettopp derfor du ikke vil merke at du "er på skjeve", nettopp fordi tyngdekraften gjør at bakken alltid er ned uansett hvor på jorda du er.

På skeive i forhold til hva? Det er ikke noe opp eller ned i verdens rommet... :) 

 

Utolig mange som ikke skjønner dette... Som ei dame jeg snakket med for en stund siden, som lurte på hvorfor vi ikke blåser av jorden fordi hun nettopp hadde lært at jordkloden beveger seg i flere tusen kilometer i timen...  :confused:  :nei:  Hadde verdens rommet vært full av luft, så hadde det jo skjedd, (og jorden ville blitt bremset ned for lenge siden og gått raskere og raskere sirkler rundt sola til jorden var en glødende kule uten liv på i det hele tatt....), men siden det ikke er noe i verdensrommet så forblir luften der den er, rundt jorden, på grunn av den samme gravitasjonen som virker på oss... Det siste der gikk ikke inn for å si det sånn, følte at jeg satt i en blackbird som passerte 90 000 fot over hodet på dama... Tror hun anså meg som gal som visste dette.... 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tyngdekraften drar oss alle mot jordas sentrum, så vi dras mot overflaten. Det er jo nettopp derfor du ikke vil merke at du "er på skjeve", nettopp fordi tyngdekraften gjør at bakken alltid er ned uansett hvor på jorda du er.

 

Om så tyngdekraften holder en fast, er det likevel slik at globusen har noe som er opp og ned, og noe som er sidene. Alt dette vil jo være avrundet siden det er snakk om en ball.

 

Kanskje jeg ikke kan noe om vinkler, men... Generelt kan vi vel si at en person som står rett, er i 90 graders vinkel på jordoverflaten. Men faktum er at jeg er i omkring 45 graders vinkel siden jeg sirkler rundt litt ved siden av jordas topp-punkt, i en liten sirkel rundt dens akse. I likhet med alle andre skandinaver, russere osv.

Og at jeg da likevel tror fullt og fast at jeg er i en 90 graders vinkel. Er det en form for bedrag...

 

Det ble sagt at "nissen" ikke vil merke forskjell dersom den plutselig står på toppen av julekula.

Men det er helt vesentlig om den befinner seg på sida eller på toppen av julekula. Skal den liksom ikke merke forskjell på det?

Lenke til kommentar

Og hva er opp og hva er ned i universet? ;)

 

Er visst alt ettersom det passer om noe er i universet eller ikke... I forhold til "de nære ting" må det da gjelde de vanlige reglene innenfor atmosfæren.

Dere skryter jo av at denne atmosfæren er så viktig.

 

Vi er ikke ute i rommet nå, eller ute i universet.

Lenke til kommentar

Jorden er en ball som svever rundt i universet, der har du definert nord som opp.

Som jeg nevnte en gang, du våker opp vektløs i ett rom uten vinduer, midt i rommet et en ball. Hvordan finner du hva som er opp og hva som er toppen avballen?

Det er identisk med opp og ned på jorden, jorden er en ball i ett vektløs rom, men her har du klart å definere toppen.

 

Men lever du i 45 grader?

Man kan jo si det i forhold til nordpolen, men når bakken og alt på bakken er riktig i forhold til hverandre og alt blir trukket mot bakken så kan ingen "føle" at noe er feil, fordi alt føles og ser likt ut uavhengig av hvilken vinkel man er i, så lenge alt er riktig i forhold til bakken.

 

Eller hvordan skulle man følt at man lever i 45 grader i forhold til nordpolen?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvor kommer kraften som gjør at kroppen heller svakt eller sterkt utover fra?

Tyngdekraften trekker deg kun nedover mot bakken.

 

Det er ingen kjent vitenskap som sier at syd for jordkloden er det en sekundær tyngdekraft som trekker kroppen mot seg.

Det måtte evt. vært en planet som sirklet i identisk bane som oss rundt solen, men alltid syd for jorden.

 

 

 

Ingen tror at folk i Australia bygger sine hus med taket mot bakken.

Ingen tror jorden er flat heller, men det gjør jo du, så hvorfor ikke tro at husene i Australia bygges opp ned og sidelengs langs ekvator. Det er ikke noe mer eller mindre logisk å tro det.

Endret av aklla
  • Liker 3
Lenke til kommentar

"Det er ingen kjent vitenskap som sier at syd for jordkloden er det en sekundær tyngdekraft som trekker kroppen mot seg."

 

Det er alt sagt at i forhold til oss er de "opp-ned", men at de ikke merker det. I dette ligger jo at de er i stand til å sitte og stå, og at de dermed blir stående opp-ned i forhold til oss.

Og vi ser ikke at vi er på skjeve.

Hvorfor ser vi ikke dette? Det kan ikke være nok at det er behageligere å være i en 90 graders vinkel i forhold til jorda, når vi faktisk ikke er det.

Lenke til kommentar

"Det er ingen kjent vitenskap som sier at syd for jordkloden er det en sekundær tyngdekraft som trekker kroppen mot seg."

 

Det er alt sagt at i forhold til oss er de "opp-ned", men at de ikke merker det. I dette ligger jo at de er i stand til å sitte og stå, og at de dermed blir stående opp-ned i forhold til oss.

Og vi ser ikke at vi er på skjeve.

Hvorfor ser vi ikke dette? Det kan ikke være nok at det er behageligere å være i en 90 graders vinkel i forhold til jorda, når vi faktisk ikke er det.

I forhold til de er vi også opp ned, det funker alle veier.

Hadde du kunne sett australia direkte hadde du sett dette ja. Driller man ett hull rett gjennom jorden og ser på andre siden, så jepp, der står de motsatt vei.

 

Og jo, vi og alle andre lever 90% i forhold til jorden, for det er mot jorden tygdekraften trekker oss.

 

Du er på bærtur, midt på vinteren på sydpolen, mildt sagt.

Alternativt troller du, for din del håper jeg det, for argumentasjonen din nå er totalt meningsløs, enda mer enn tidligere.

Dette er flere hakk dummere enn "hvorfor faller ikke de i australia av" som du tilsynelatende heller ikke forstår noe av.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

 

 

Kanskje jeg ikke kan noe om vinkler, men... 

Det er helt riktig. Skulle ønske du skjønte hva kuren var for den uvitenheten.. . Isteden for å rante og trolle i vei om ting du overhodet ikke har peiling på...

 

Du VIL at jorden skal være flat for at det eventyret du tror på skal være rett og gjør alt i din makt for å overbevise deg selv om at eventyret er rett, og at millioner av evidens er feil...

 

Tipper du har dette forholdet til lege vitenskapen også. Det er sikkert også bare en gjeng med "elite" (big pharma) som er enige om at de skal tjne penger på å juge til deg ikke sant? Så hvis du får kreft ville du aldri engang tenkt på å gå til en lege ikke sant? Å nei, jesus redder deg vettu, så hvorfor gjøre annet enn å be? 

 

Merkelig hvordan ALLE navigasjons systemer er laget for en rund jord og ikke ville virket om jorden var flat, syntes du ikke? Å jeg glemte at du har sett en youtube video med en idiot som forteller at dette er bare for å lure oss, at navigasjons systemer er laget slik for å innbille oss at jorden er rund... I så fall er jeg langt mer imponert av "eliten" enn fjols som holder bibelen for sann, såpass kan jeg si deg med en gang... For hva har fjols som holder bibelen for sann gjort for menneskeheten oppover i historien, av gode ting altså, onde ting er lett å nevne..?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

"Det er ingen kjent vitenskap som sier at syd for jordkloden er det en sekundær tyngdekraft som trekker kroppen mot seg."

 

Det er alt sagt at i forhold til oss er de "opp-ned", men at de ikke merker det. I dette ligger jo at de er i stand til å sitte og stå, og at de dermed blir stående opp-ned i forhold til oss.

Og vi ser ikke at vi er på skjeve.

Hvorfor ser vi ikke dette? Det kan ikke være nok at det er behageligere å være i en 90 graders vinkel i forhold til jorda, når vi faktisk ikke er det.

Du har hengt deg alt for fast i kompassretninger. Opp er jo over hodet vårt, ned er under beina våre. Hvis du tar en legofigur og holder den inntil en fotball. Hvordan står han da i forhold til ballen under føttene sine? Rett opp og ned. Det er jo sånn for oss også, bortsett fra at det er gravitasjonen som drar oss nedover, mot jordens midtpunkt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...