Gå til innhold

Virtual Reality - Diskusjonstråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så mao. omtrentlig Vive Pro priser, litt billigere. Ikke så ille med tanke på at de virker forbedret ift. Pro.

 

Tenkte dere som har bedre peiling kan lage en "Dette skiller seg fra Vive Pro". Vet om høyttalerne men hva gjør VR opplevelsen annerledes enn med Vive Pro?

 

Bedre refreshrate. FOV (~120°) og IPD justeringer?

Vet ikke helt om jeg liker at de har prioritert å løfte dagens standard fra 90 til 120/144hz/fps, hadde håpet på ennå litt mer fokus på linser, panel og SDE. Men det kommer jo mer info.

 

1600x1440 | 1600x1400 120FPS er ok men jeg kunne kanskje ønsket meg litt høyere oppløsning med 90FPS i stedet. Men det kan godt være at 120FPS er sweetspot i VR (så lenge latency ellers er lik). Low persistance (responstid?) høres bra ut.

 

Ellers

The Index uses two custom 1440×1600 LCD panels. While they are the same resolution as the Vive Pro, they have full RGB subpixels instead of PenTile. This means each pixel has three subpixels instead of just two.

 

 

Litt ambivalent akkurat nå men det er et par skritt fremover fra nåværende beste i entusiast sjiktet på et par interessante områder  :)

 

En ting jeg likte veldig godt er at puta mot ansiktet er utbyttbar slik at du kan kjøpe en du mener passer ditt ansikt bedre.

 

EDIT:

Hørte de snakket om "people wont throw theire controllers into the walls anymore cause they are locked to your hands". Hmm, jeg har aldri kastet hverken Wii eller Rift kontrollerne noe sted, de har straps.

 

EDIT2:

En ting jeg virkelig ønsker meg er muligheten for å montere styrkelinser i brillene og at disse enkelt kan byttes med snap-in funksjon. Ikke som erstatter for fresnel men i forkant av disse med ren styrke som +3V og +2H osv.

 

Briller i VR har jeg ikke klart å bli helt komfortabel med og kontaktlinser vet jeg ikke om fungerer godt/bedre med det samt at noen sliter med å bruke det.

 

 

PS.

Interessant at han fremhever Rift kontrollerne som de beste så langt, er selv veldig fornøyd med dem.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

En annen ting jeg også lurer på er om Index på samme måte som Rift også fungerer greit som "sitting VR" når man ikke har mye armrom  mellom hylle og pult på kontoret/rommet.

 

De færreste kan dedikere et rom til VR.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=pWh_lauHfUw

Ser ikke ut som jevn panning. Om  det er pga motion blur eller noe annet vet jeg ikke, men var jucky.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Ingen sjans for at jeg betaler $1000-ish med mindre vi snakker en réell 2. generasjon Vr. Og det gjør vi neppe.

 

Jeg er for all del fremdeles av den mening at VR er fremtiden, men innrømmer gjerne at jeg synes utviklingen på VR-fronten har gått langt saktere enn jeg hadde forventet og trodd i de dager Vive og OR CV1 ble lansert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Håpe at Elkjøp eller Komplett kommer til å selge Oculus Quest snart. Tror ikke jeg vil bestille ifra Oculus i tilfelle det skulle være noe garanti sak. Enklere å forholde seg til butikker her i Norge da.

Samme her. Venter med å kjøpe til både Quest og Index blir tilgjengelig her til lands. Men jeg var så nær ved å forhåndsbestille Quest i dag etter at Index ikke var tilgjengelig annet enn i USA og EU. Hadde fylt ut all nødvendig informasjon på Oculus sin hjemmeside og var klar til bestille men så plutselig slo fornuften ned som et lyn fra himmelen.

 

Blir hardt å vente nå... Det hadde vært litt enklere å holde ut hadde ikke Vive kontrollene mine vært så slitte, begge trackpads er ødelagte og ingen vibrasjon i den ene.

Endret av Enceladus
Lenke til kommentar

Høyere FOV kombinert med Foveated Rendering er noe jeg har ventet på siden Rift ble lagt ut for salg.

 

 

Ennå en grunn til at jeg må ha 2080Ti når Index kommer. I tillegg til VR "USB-C"/VirtualLink kontakten/kabelen som gjør at du bare trenger 1 liten kabel :D. Jeg vil ha tethered, men færre kabler er bedre.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...