Jump to content

Fhawkner

Medlemmer
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

39 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

5538 profile views
 1. Høyesterett har avgjort at de ikke gjør noe som helst med Texas' abortlov nå, så den er gjeldende inntil videre. For å utdype hvor monstrøs loven er - den er i sin helhet basert på Stasi-aktig angiveri, hvor hvem som helst kan saksøke enhver som tar abort eller «aids or abets» uten at det siste er definert. Hvor tolkningen havner av det får man se, men til å begynne med så kan man nok lett prøve seg på f.eks. renholderen på Planned Parenthood eller taxisjåføren som kjører kvinnen dit. Resepsjonisten på Planned Parenthood bør nok finne seg en annen jobb mens denne loven varer, for å si det slik. Tilbake til angiveriet så fungerer det da slik at man som privatperson har fått rett til å saksøke enhver av de foran nevnte, og ved medhold i dom gis det en bot* på minimum $10 000 som gis til saksøker som belønning, og saksøkers saksomkostninger kan også bli dømt til å dekkes av den saksøkte. Får den saksøkte medhold så er det spesifikt hinder mot at saksøkte får saksomkostninger dekket av saksøker, så her er det bare å kjøre på mot hvem som helst uten fare for konsekvenser. *bot er kanskje feil ord i juridisk forstand, men jeg regner med at det forstås av leser
 2. Jeg blir ikke sjokkert om Komplett legger ut en håndfull av én simpel modell til "MSRP" som vel blir 4300,- eller deromkring, de gjorde det til 6700XT (XFX SWFT 309 til 5099) og 3060ti (var vel flere rundt 5000-5500) før alle senere slipp ble til skampris.
 3. Nei, chipsettet er for gammelt. Støttede prosessorer for hovedkortet ses her https://www.asus.com/supportonly/p8z68v_pro/HelpDesk_CPU/, og du kan se at hovedkortet har støtte for 2000- og 3000-seriene fra Intel.
 4. Det du svarte på var årsaker til å ikke velge AM3, AM4 er fortsatt å anbefale. Intel er overhode ikke noe bedre på de problemene med kompatibilitet som nevnes. Hvis du vil ha en brukt cpu som kan vare en stund vil jeg foreslå noe med 8 kjerner/16 tråder, som Ryzen 3700X - den går an å få for 2000 på Finn: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=223351259 - og et lite apropos her, kjølerne til AMD-cpuer som følger med er ganske greie generelt, det er ikke noe sterkt behov for å kjøpe en bedre kjøler i motsetning til Intel-kjølerne som var en rimelig trist affære. Ryzen 2700X er også et alternativ, men den er jo noe tregere og det er så vidt jeg kan se ikke så mye å spare på dem brukt sammenlignet med 3700X. For hovedkort til det eksempelet med en 3700X så vil jeg foreslå å se etter et med B450-chipset (der man før tenkte på om sokkelen passet må man nå se om chipsett & BIOS er kompatible - alle hovedkort-chipset til Ryzen takler 3000-serien, men de eldre må oppdateres), men kjøper du det brukt må du spørre hvilken CPU som har blitt brukt i det, eller søke opp om det er mulig å oppdatere BIOS uten en kompatibel cpu i. Dette kan du spørre om her når du har et konkret hovedkort du ser på. Hvis du kjøper nytt så er det oppdatert og en 3700X vil fungere. X470, B550, X570, B350 og X370 er resten av Ryzen-chipsettene og vil også fungere, men X-kortene er generelt dyrere uten at det er spesielt nødvendig for de fleste og de eldste må som sagt oppdatere BIOS. Et annet alternativ for deg hvis du prioriterer ned grafikk litt frem til dere skaffer noe annet senere, kan være en såkalt APU - AMDs navn på CPUer med integrert grafikk. De er ikke spesielt overraskende en del svakere på grafikken enn alt av nyere skjermkort, men de er også langt bedre enn Intels integrerte grafikkløsninger og gir ganske god ytelse på enklere spill som CSGO, Fortnite, Minecraft etc. Det kommer et par nye i starten av august, og av dem kan det være at 5600G (oppgitt til $259 før skatt som bør bli til noe omkring 3000 kr med mindre forhandlerne er ekstra grådige nå) kan være bra nok fram til du får skjermkort på plass. Et par anmeldelser: https://www.youtube.com/watch?v=gZFksUYGabY (viser kort ytelse i mange moderne spill, inkludert av en eller annen grunn for 1440p og 4K-oppløsninger) https://www.youtube.com/watch?v=KycNI1FxIPc (går i dybden, viser CSGO, Fortnite, Minecraft, Rocket League for grafikk-ytelsen) Tilbake til skjermkort som fås brukt i dag - som sagt er prisene helt sprø for tiden, men må man ha noe brukt er nok det beste av dårlige alternativ med et minimum av ytelse et GTX 1060 6GB (IKKE 3GB-versjonen!), men det går fra ca. 2500 kr som det absolutt ikke er verdt.
 5. Det er/har vært en kryptovalutaboom, så alt av lavprisede skjermkort som er i stand til mining har blitt kjøpt opp, de som er igjen er overprisede. Jeg tror ikke det finnes ok, billige skjermkort å få kjøpt nå dessverre.
 6. For å få opp skjermen din fra PC i VR så kan det hende at VD vil klare å gjøre det på tross av svak hardware. Lover ingenting, og det blir heller ikke noe mer enn at du i VR ser et rom med det flate (evt. bøyd..) PC-bildet hengende i luften. VD har systemkrav omtrent på linje med Link for spill og for fulle 3D-omgivelser. For «robotspillet» så vet jeg ikke hva den skulle vist i Questen, så det blir vanskelig å si noe mer.
 7. Vega 8 er integrert grafikk på 3500U-chipen og ikke i nærheten av å være tilstrekkelig. Der det står at Vega er kompatibel så mener de Vega 56 og Vega 64 (evt Radeon VII).
 8. Offisielt støtter 5600X bare 3200 MT, selv om de aller fleste skal ta 3600 lett. Om du vil utelukke muligheten så kunne du prøvd 2133 bare for å se. Dersom det ordner saken kan du ha fått en mandags-5600. Spurte siden dette høres svært likt det jeg hadde selv med Ryzen 2600/Vega 56 i enkelte spill, der var problemet at CPUen ikke likte RAM på 3000 MT.
 9. Hvilken CPU? Hvilket RAM-layout har du & hastighet på det? Radeon-kort tåler generelt dårlig ustabilt minne.
 10. I og med at det i europa kun er et par glipper som har vært synlig på nettbutikker til nå, ingen av dem for referansekort, ser jeg ikke for meg noen annen rimelig forklaring enn at AMD har krevd at produktsidene og pris skal holdes skjult fram til salgsstart. Muligens for å gjøre bot-kjøping litt vanskeligere enn "kjøp denne produktID-en så snart den kommer til salg". Når det gjelder pris så vil $649 + 25% mva bli litt under 7500,- så det blir nå et utgangspunkt, ser for meg (håper) 7990,- for 6800XT nå for den håndfullen referansekort og +- 9000 for 3.partsdesign. Kanskje 8500 og opp hvis leveransene kommer jevnt den kommende tiden som noen ser ut til å tro. ASUS kommer til å melke sitt gode rykte bygd på geforce-kort til å kreve høye priser, blir sikkert et 6800XT-kort over 10.000 fra dem. For ordens skyld har ASUS og MSI hatt noen ganske drøye tabber med AMD kort de siste generasjonene så jeg ville ikke gått for dem selv.
 11. Referansekortene er ikke som FE hvor nvidia kun selger dem direkte (evt, slik nvidia brukte å gjøre det), de selges i de samme butikkene som selger aib-designkort. Noen vil selge referanse-6800/XT i morgen, uten at jeg har noen anelse om hvilke butikker det vil bli.
 12. Liker det heller ikke, men det er nå bare slik AMD gjør det tydeligvis. Var akkurat samme greia med Zen 3 nå nylig og der hadde de jammen ingenting å skjule på ytelsen. Skjønt, tilgjengeligheten ser ut til å bli så lav at de fleste som vil ha ett får lese alt av anmeldelser så mange ganger de bare vil 😛
×
×
 • Create New...