Gå til innhold

Hvordan sier du nei til usunn mat?


Anbefalte innlegg

Hei, 

Jeg har siden nyttår trent nesten hver dag med hard styrke og 10 km / intervall jogging. Men har "bare" gått ned 2-3 kg. 

Jeg vet jeg kan gå ned mer hvis jeg har en bedre spiseplan. Problemet mitt er når jeg ser en energidrikk eller kjeks, så er det vanskelig å avstå. Jeg spiser ikke dette hver dag eller noe, men kanskje 1-2 ganger i uken. Og det er ikke bra for meg. 

 

Hva er trikset ditt for å holde deg unna usunn mat? Hva gjør du når du ser noe "må" ha, men vet er dårlig for deg.  :dribble: 

 

 

Takk på forhånd  :w00t:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når man trener styrke så bygger man muskler, muskler veier mer enn fett. Mange som trener som ikke tenker på dette og bare ser på vekta. Det er viktigere å se på kroppen enn å se på vekta. Så sant man ikke mister mer fett enn man øker muskler i vekt så går man selvfølgelig ikke ned noenting :)

 

Edit; Jeg ser på prisen og tenker, "er det verdt de 20,- for at jeg skal blir mer usunn og få i meg verdiløse kalorier".

Endret av Belphegor
Lenke til kommentar

Hvordan kan en dags trening være bortkastet? Tror du hadde gått mer opp i vekt hvis du lot vær. Jeg har hørt at en tommelregel er å forbrenne mer kalorier enn man får i seg så hvis du spiser 4000 kalorier, forbrenner 1000 uten trening så er det alikevel bortkastet å spise 4000 og forbrenne 2000 med trening?

Lenke til kommentar

Enkelt lag en rutine på det. Ha en dag hvor man skeier ut i uken. Alltid minn på deg selv at hvis du lar deg skeie ut med kjeks, så har man lettere få skeie ut enda mer. 

 

Jeg får som regel lyst på usunn mat når jeg er ordentlig sulten. Passer jeg på å spise jevnt og trutt utover dagen så unngår jeg fristelsen for usunn mat. Desto mer du planlegger middager og andre måltider jo lettere blir det. Du får mer kontroll på hva du putter i deg.

Endret av Heradon
Lenke til kommentar

Totalavhold. Jo mer dritt man spiser, jo mer får man lyst på. Jo lenger man avstår, jo lettere blir det. Dette med "kosedager" er bare tull, snop er jo ikke akkurat noe primærbehov. Er på tredje året med snopefri. Slet litt da de begynte å selge kjempeklumper i stor pose, men ellers har det gått greit.

Bare bestem deg for at enkelte ting rører du ikke, og plasser dem i samme mentale bås som heroin (med mindre du er heroinist, da).

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Trikset er rett å slett å bare kutte det ut. Det er rusmiddel og ikke mat. Det er ca null ernærinsverdi i en kjeks utover dårlige kalorier som herper blodsukkerreguleringen din og gir en ruslignende effekt. Spiser du ordentlig fersk og næringsrik mat i stedet gir du kroppen det den trenger og vekta stabiliserer seg. Har du sukkersug er det ikke rent sukker i seg selv som er svaret men f.eks frukt som et eple.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Du sier ikke nei.

Du kommuniserer ikke med mat.

Du bare tar ikke med deg maten hjem.

 

Nei virkelig, drikk mye vann. Vis LITT viljestyrke når du har lyst på noe usunt! IKKE gå til butikken om du er hjemme, DET er definisjonen av svak.

 

Hvis du vil ha noe godt, kjøp følgende:

- Mager Vanilje kesam

- Et eple

- En pære

- En banan

- Eske med druer

 

Bruk en tredjedel av kesamen, en halv banan, tredjedel av eple og pæren. Ca. 10 druer som du har skjært opp i 2.

= 200 kalorier. Skikkelig godt. 

 

Eller kjøp inn Naturell Yoghurt, Holiday Mix og Gulrøtter.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Lag en 30-dagers plan. I stedet for å bare fokusere på å unngå det usunne, fokuser på at du skal spise mer sunt. Når man har lyst på kjeks, energidrikk osv, er det fordi kroppen trenger energi, og da går den som regel etter kjappeste løsning. 

 

En 30-dagers plan hvor du starter med f.eks. noe veldig enkelt, som å drikke 1L vann i løpet av dagen. Neste dag øker du vanskelighetsgraden litt, med f.eks å spise en salat hver dag. Neste dag kanskje du skal prøve å unngå usunne varer som hindrer deg fra å nå målet ditt, som f.eks maks en energidrikk, brus, kaffe e.l. hver dag. Når 30 dager har gått, og du har lagt til én ny vane hver dag som hjelper deg mot målet ditt, vil du være en helt annen person. 

 

Alt handler om våre vaner, og du kan ikke forandre alt på én dag. Det er derfor folk lager nye nyttårsforsetter hvert år og sprekker i midten av januar, nettopp fordi de ikke holder ut den forandringen de har satt seg selv til å klare. Hvis man forandrer bare litt hver dag blir det mye enklere.

Lenke til kommentar

For meg går trening og bra kosthold ofte sammen. Får ikke lyst på drittmat når jeg har trent.

 

Det betyr ikke at jeg går på lavkalori eller noe men vanlig sunn mat uten mer tilsetningsstoffer en nødvendig. For meg er norsk bondekost standard som gir meg både energi og gode matopplevelser.  Nå hadde jeg aldri vært så flink uten kone som er både flink og gladi  å lage mat.

 

Syns kjøttkaker, ertesuppe osv slår frossenpizza og annen enkel mat. Det blir også lettere. Av en eller annen grunn så blir McDonalds godt hvis du spiser det mye. Normalt er det vel om trent den siste "resturanten" jeg velger.

 

Dette virker ok for meg i hvert fall.

Lenke til kommentar

Hei.

Jeg sleit også med at jeg spiste alt for mye dritt men de 2 siste månedene har jeg vært så flink :closedeyes: og grunnen er forberedelse!

Hver søndag lager jeg masse god og sunn mat (spesielt salat) som jeg lagrer på glasskrukker og putter i kjøeskapet - da holder det seg veldig lenge. Bare ikke putt dressing på. Ha en serperat dressing du kan ha over når du skal spise. Og da kan du enkelt steke deg noe kylling og ha til, eller noe så enkelt som en tunfiskboks.

Noen som har noen andre tips?
 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...