Gå til innhold

MilKman'

Medlemmer
 • Innlegg

  1 656
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

17 168 profilvisninger

MilKman' sine prestasjoner

215

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

 1. Takk for tips, det gjordet det noe bedre, men skjermen er nok rett og slett rævva.
 2. Den går via HDMI, det er eneste alternativ på denne skjermen, desverre. Begge skjermene er om lag 6-7 år gamle, men ville virkelig ikke trodd det var SÅ dårlig. Aldri tenkt over ddette før, så rimelig sikker på at dette har kommet nylig. Har slitt veldig med kalibrering av hovedskjermer pga for høy kontrast og lav kontrast, så kanskje en universal setting har slått over på skjerm 2? Ikke om jeg vet..
 3. Det er nok stjerner, her er et bilde på den andre skjermen til sammenligning, det burde jeg hatt med til å begynne med.
 4. Jeg kjører t PC-skjermer, dette er den "dårligste" av dem, men jeg har aldri opplevd at det er SÅ dårlig bilde som dette. Alle mørke shades er som på bildet. Jeg har nullstilt skjermens innstilinger, men vet ikke hva mer jeg kan gjøre. Er det bare slik skjermen er?
 5. Lurer på hvordan man forholder seg til at skole bytter navn eller f.eks går fra å være høgskole til å bli universitet. Hvis høgskolen går til å være universitet i skoletiden, skriver man da at man har gått på universitetet? Hva om man uteksamineres når det er høgskole, men de blir universitet ETTER man har fullført, hva er da gjeldende?
 6. Jeg forstår ikke helt hva du mener her, en gaslift og mer egonomisk ergnomoisk stilling vil ikke påvirke synet mitt. Gitt at jeg ikke sitter godt fremoverlent, 20 centimeter fra skjermen, så klart. Jeg regner med at det vil være uvandt å ta av seg brillene, men jeg har brukt de av og på siden jeg fikk dem, ikke mer enn to-tre timer av gangen. Jeg ser klart med brillene (etter tredje brillepar), men korreksjonen for astigm. gjør det veldig ubehagelig. Det samme problemet merket jeg med databrillene i det jeg testet dem. De har satt opp en ny time hos en annen av optikerne dems. Da er det altså på tredje måned når jeg har vært der igjen nå. Det er lettere sagt enn gjort dette med å "bare ta seg fem minutter", når man sitter fullt konsentrert med en oppgave. Hensikten med databrillene er jo også at øynene ikke skal anstrenge seg like mye på grunn av skjerm på kloss hold. Synstestene jeg har gjort er gjort på formiddag, uten at jeg har brukt PC (og minimalt med mobil), for å sikre at resultatene er så gode som mulig (ifølge optiker). Det går helt fint å se uten briller, men detaljer blir borte. F.eks fjes i byen eller bilskilt. Merker også at møtende frontlys og taklys i tunneller er unødvendig "spredt" pga synet. Om det gir mening.
 7. Tusen takk for svar, dere. Dette gjelder både databriller og hverdagsbriller. Databrillene har jeg ikke enda orket å hente, fordi jeg vil teste hverdagsbriller først, og... ja. En ser jo hvor bra det er har gått. Bør jeg bare be om pengene tilbake hos optikeren jeg er hos i dag og bli ferdig der, eller bør jeg først sjekke synet hos en annen? EDIT: Jeg skjønner jo at det er opp til meg, men jeg lurer på om jeg bør få verifisert det som er riktig eller feil, i tilfelle det faktisk er jeg som tar feil. Når jeg tenker meg om en gang til, så velger jeg nok å få alt refundert, i og med at det er så mye usikkerhet hos den jeg har i dag. Tusen takk for innspill
 8. Hei! Jeg har omsider fått briller, men er overbevist om at disse ikke er korrekte for meg. Grunnen til at jeg spør her er at tilliten til optiker er ganske svekket etter gjentatte feil. Jeg skal prøve å forklare og håper noen har peiling! I følge synstester har jeg skjev hornhinne på høyre øye (astigmatisme) og noe svakere syn på begge øyne, men ingenting kritisk. Jeg lever altså fint uten briller, men foretrekker briller fordi synet blir slitent utover dagen, pluss at jeg bruker mye PC. Det første brilleparet jeg fikk var ekstremt rart, men jeg ble fortalt at jeg bare skulle gå med de noen timer, så vender jeg meg til dem. Dette var helt feil. Det føltes som om høyre øye ble tvunget inn i synsfeltet til venstre øyet, som egentlig gjorde at jeg så mindre. Som om jeg ble tvunget til å skjele. Når jeg sier at jeg så mindre , så mener jeg ikke at ting ble smalere (eller.. det ble jo det også), men at synsfeltet mitt ble så snevret inn at deler at det midterste synsfeltet ble borte. Jeg har forsøkt å illustrere det i bildet under, hvor 1 er slik det "burde" (?) være, uten at jeg har noen forutsetning for å vite dette. De andre boksene (2) er slik jeg føler det første paret var i tillegg til feil styrke. Håper noen brillebrukere forstår hva jeg mener. Etter andre undersøkelse fikk jeg igjen nye briller, disse føtes mer riktig, men var fortsatt feil. På tredje undersøkelse ble øynene sjekket på nytt, og jeg fikk samme resultater, noe som forbauset optiker når jeg fortsatt mente det var feil. Det viste seg at glassene var montert på feil side. Disse ble rettet opp, og det føltes nå enda bedre. Jeg tester ut. Likevel føles det ut som bilde nummer 2, bare ikke like ille som første gang. Jeg kan se fint, men høyre brilleglass justerer synet mitt mot vensttre, som gjør at jeg igjen føler at høyre øye blir presset inn i synsfeltet til venstre, som om jeg igjen føler at jeg må skjele. Når jeg bruker brillene en periode og tar de av, blir jo alt helt merkelig. Jeg forstår at øynene vender seg til brillestyrken, men det virker som de også vender seg til korreksjonen med sylinder og akse, som gjør at alt er verre når jeg tar av meg brillene igjen. Altså det er verre etter brillebruk enn før brillebruk. Jeg har prøvd brillene til en kompis, der har jeg godt syn og 100% synsfelt på begge glass. Det er litt vanskelig å forklare dette, så det blir litt rotete tekst, men jeg håper det er forståelig for noen.
 9. Legger den her i og med at det er lov/vedtekt, men flytt gjerne tråden dersom den har havnet feil. I en artikkel på TV2 sier idrettspresidenten at hun ikke støtter boikott av VM, men er dette noe som kan støttes/ikke støttes? (Altså; faller det ikke under en lov? Er det lovlig å boikotte på et sikt vis? Er det andre regler i og med at det er internasjonalt?
×
×
 • Opprett ny...