Gå til innhold

AMD Zen / Ryzen 1-2-3XXX serie tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

HBM-Memory-640x360.jpg

Betyr dette ramkanalene? Eller nordbridge\sourtbridge?

Selv lurer jeg på hvor lav volt man kan ha for å få AMD Ryzen å fungere. Hvis den klarer 1 volt er det ganske bra.

Uten frysninger eller bluescreen.

 

Dette lignet fælt på HBM1 du, som ble laget til Fury X-korta, se datoen på plansjen

Lenke til kommentar

Om det blir tilfelle så ligger man på 8k for 8-kjerneren. Håper egentlig det blir billigere enn det, ser for meg en pris på 6-7 000,- som burde være en veldig solid pris for den, om den i tillegg yter slik vi håper så kan vi se at mange har lyst på en slik en, samt en slags sweetspot CPU i 6-kjerneren til 4 000,-, aller helst litt under for å lage litt distanse til 6800K

Ønsketekning kanskje, men det er lov å drømme :)

Lenke til kommentar

Rekk opp handa de som skal ha Zen 8 kjerner uansett pris og ytelse :

 

 

Fint at du kan beta teste Zen for oss her  :wee:

Jeg kommer uansett til å vente til Intel lanserer sin X299 plattform i August, for å sammenlikne den med Ryzen, før jeg drar ut VISA kortet mitt. Innen da har nok AMD og hovedkort produsentene luket bort de fleste av barnesykdommene også.

Lenke til kommentar

Noctua tilbyr gratis monteringsett for AM4-sokkelen for de med Noctua-kjølere. Hvordan man kan få det står i selve annonsen. Phanteks og Cryorg kommer med det samme tilbudet. Det er ventet at samtlige andre selskaper følger etter.

 

For de som ikke ønsker å vente opp til 2 uker på dette, skal det være mulig å få bestilt disse i nettbutikkene (sannsynligvis 100,-) fra dag en.

Endret av La Menthe
Lenke til kommentar

Biostar viste nettopp fram samtlige av sine hovedkort for AM4-sokkelen, deriblant fire fra entusiastbrikkesettet X370. Spesifikasjoner fra den dyreste modellen, X370GT7, er vist på bildet:

 

Biostar-AM4-Motherboard_X370GT7.jpg

 

Legg merke til at "support DDR4-2933" sannsynligvis betyr høyeste XMP-innstilling, og at minnebrikkene kan overklokkes høyere enn dette. Selv lurer jeg på hva "Lightning Charge" betyr. Om det er Quick Charge på Android-telefoner det refereres til her, er det ganske praktisk for de med Android-telefoner (iPhone har enda samme trege ladeløsning).

Endret av La Menthe
Lenke til kommentar

Legg merke til at "support DDR4-2933" sannsynligvis betyr høyeste XMP-innstilling, og at minnebrikkene kan overklokkes høyere enn dette. 

 

Jeg håper virkelig at man kan kjøre høyere RAM hastigheter enn det ja. Kjører jo 3200 på X99 riggen min, og Kaby Lake funker med opp til 4266 med litt tweaking. Men vi får se når Ryzen er ute.

Lenke til kommentar

De ferskeste ryktene sier at Zen lanseres med kun fire og åtte kjerner, og vi vil se tre forskjellige prosessorer i hyllene i mars (pris er enda ukjent, men 8c/16t ryktes å koste opp  mot hele $700):

 

HgYj8ub.png

 

Det samsvarer med tidligere kjennskap om Zen-arkitekturens oppbygging, og har fra AMDs presentasjon i dag også blitt delvis konfirmert. Presentasjonen nevner støtte helt tilbake til Windows 7 -- tidligere var det antatt at Ryzen/AM4 kun ville støtte Windows 10.

 

Presentasjonen ble gjort sammen med de tre største hovedkortprodusentene, og ASUS har allerede annonsert sitt CROSSHAIR VI Hero AM4. "Needless to say", så finner du flust av ekstravagante RGB-lys over hele linja. RGB-belysning over hver eneste pokkers komponent, tom. kjøleribbene (som ikke kjøler hovedkortet lenger, engang), er jo det alle voksne menn begjærer.

Endret av La Menthe
Lenke til kommentar

Litt skuffende. Jeg tror mange ønsker et alternativ til Intels Kaby lake, altså 6 kjerner. Folk er klar for å gå opp til 6 kjerner nå.

 

700 dollar for 8 kjerner er rimeligere enn 6900k, men likevel langt unna de fleste sitt budsjett. Da står man igjen med firekjerneren hvis man vil ha Ryzen.

 

Vi får håpe de priser seg under 7700k.

Lenke til kommentar

Tror neppe 8c/8t går for $700. Selv om $700 uansett er skyhøy for 8c/16, kan vi ikke regne med noe annet enn at AMD også forholder seg etter dagens markedspriser. Om Ryzen virkelig yter slik vi tror, så vil $700 fortsatt bety en betydelig prisreduksjon i forhold til 6900K på $1100. Men som deg syns jeg det er skuffende å se hvordan de (AMD og Intel) bevisst holder dette segmentet fra «mainstream».

 

Jeg håper likevel på å se lignende priskriger med 8c/8t og 4c/8t i forhold til Intels moderne alternativer. For selv de (7700K og 6800K) er altfor høye, i min mening. 4c/8t vil også ha en nyere og bedre Intel-arkitektur å konkurrere med, så her har AMD enda større grunner til å lansere billigere alternativer. 

 

$350 for 8c/8t og >$300 for 4c/8t er vel den mest ideelle ønsketenkingen, mens $450 og henholdsvis $300 er det jeg, dessverre, forventer. 

 

EDIT: vil nok en gang understreke at alt dette er rykter. Verken antall og typer produkter (utenom 8c/16t) eller pris har blitt konfirmert. 

Endret av La Menthe
Lenke til kommentar

Og som din kilde viser, iNorway:

 

In a reply to German blogger Dresdenboy, CPC Hardware said on Twitter that AMD is expected to announce five Ryzen SKUs in March.

 
These Ryzen SKUs are going to be two 8C/16T (with one known as the high-end and the other lower end version as usual), 6C/12T, 4C/8T, and 4C/4T processors. All the parts will boast AMD’s new multi-threading technology and launch on March 2.

 

Det er altså mange motstridende meldinger vi får for øyeblikket. Forhåpentligvis vil bildet bli mye klarere de kommende ukene. 

Endret av La Menthe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...