Gå til innhold

Hva sier evolusjon om homofili?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det ovverraskende, for noen, er at homofili og bilfili slett ikke er så uvanlig i dyreriket som man kanskje skulle tro.

Men jeg forstår ikke, hvordan er homofili en "positiv" egenskap??

Takk til Eternal for video, skal sjekke nå :)

Endret av NeEeO
Lenke til kommentar

Homofili er jo positivt i form av at ein held befolkningstallet nede på eit nivå som er bærekraftig. I tillegg vil det definitivt være fordelaktig for den oppveksande generasjonen å ha fleire familiære omsorgspersonar som ikkje er opptatt med å passe på eigne barn. I alle fall om ein ser for seg ei befolkningen som ikkje bur i eit land med eit sosialistisk sikkerheitsnett.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

'Homofile gener' er jo en selvmotsigelse; fordi de jo aldri vil bli videreført til noen neste generasjon.

Homofili er vell heller ikkje genetisk. Til tross for dette kan det være fleire grunnar til at genane til nokon som kjem frå ei bestemt familie er meir attraktive enn andre.

 

Særlig når ein ser på pengar og økonomi, dette har heller ingenting med genane å gjere, men dei som kjem frå ei vellståande familie vil være meir attraktive enn ein smart, sunn og frisk mann som lever frå hand til munn.

Lenke til kommentar

'Homofile gener' er jo en selvmotsigelse; fordi de jo aldri vil bli videreført til noen neste generasjon.

 

Genetikk er sjelden så enkelt som at har man gen A, så får man tilstand A hos personen. Du kan være bærer av mye rart uten at det kommer til uttrykk i akkurat deg, og hvis homofili er genetisk betinget, kan man ha bærere som ikke selv er homofile. Disse vil jo da fint kunne bringe de «homofile genene» videre. De vil i så fall bare utløses dersom flere andre faktorer er på plass. Hvis det så viser seg at det er nyttig (eller nøytralt, for den del) å beholde disse genene, så er det ikke noe som umiddelbart vil fjerne disse genene fra genbassenget, selv om de homofile selv aldri får barn. Så til slutt har man muligheten for at homofile kan få barn selv om de er homofile – de er jo ikke sterile, og kanskje spiller de for begge lag også, uten at man lett kan skille mellom homofile og bifile gener.

Lenke til kommentar

Muterte gener har ikke så mye med evolusjon å gjøre.

 

Jo, det har alt å gjøre med det.

 

I følge Darwin så er det tilfeldige mutasjoner som hele tiden forekommer i alle levende organismer når en ny generasjon skal settes til verden, som driver evolusjonen.

 

Ingen arter 'tilpasser' seg endringer i klimaet o.l. mens de lever. Det er de muterte avkommet som enten tilfeldigvis har fått en egenskap slik at de tåler verden bedre enn de andre slik at de overlever, eller (som i de fleste tilfeller) så har de fått en egenskap som gjør at de bukker lettere under.

 

Man kan kun videreføre gener man allerede har.

 

Uten mutasjoner, ingen endringer;

 

Ingen endringer, ingen evolusjon.

Lenke til kommentar

Når du sier det sånn, så ser jeg nå at det også kan leses som at 'muterte gener ikke nødvendigvis kommer av evolusjonen' og det er jo riktig. Mutasjoner er bare tilfeldige 'skader' eller 'feil' som spontant skjer. Det står ikke noe 'evolusjons-intelligens' bak det.

 

Sånn sett bryr ikke naturen seg om hvor mutasjonene kommer fra. Det er mange kilder, og alle er like viktige. Til og med radioaktiv stråling (som jo også har forekommet i naturen til alle tider).

 

Det er jo utrolig finurlig satt sammen, og litt ironisk at hvis vi hadde vært perfekt og aldri mutert, så hadde vi vært utdødd fordi vi ikke endret oss med endringene i naturen...

Lenke til kommentar

Ikke alt i evolusjonen trenger å gi logisk mening. Hvorfor blir noen født med downs? Eller kroniske sykdommer? Hvorfor har vi ikke alle 1000 i IQ?

Downs: mutasjoner, mao. ikke et direkte resultat av evolusjonen.

Kroniske sykdommer: mutasjoner, biprodukt av egenskaper tilegnet gjennom evolusjonen, ytre faktorer.

IQ: større hode øker faren for komplikasjoner ved fødsel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...