Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bra verktøy til bilmekking


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg liker Wuerth sitt verktøy. Det ser jålete ut. Kvaliteten er helt grei for min del, og jeg har ikke merket noe dropp der. Det meste verktøy blir ødelagt pga feil bruk uansett.

 

Dårlige kranglete skraller er irriterende å jobbe med. Mekansimen begynner å låse seg så du må kakke dem borti alt mulig så dem løsner igjen. En hard og slitsom vri knott for å forandre retning kan også få begeret til å renne over. Man må finne en tang for å snu retning på skralla osv.

 

Er dette som er viktig når du skal ha nytt pipesett syntes jeg. Skrallene. Jeg kan gå god for Wuerth sine.

 

Biltema skrallene begynner å fuske etterhvert. Også skrallefastnøklene. KCL skraller/nøkler er noe av det mest ubrukelige jeg har hatt.

 

Det er mye å velge mellom. Skal du ha 1/4", 3/8", 1/2". Hvor stort, hvor fancy osv.. Jeg anbefaler noe med langpiper hvis du skal skru bil.

 

http://nettbutikk.wuerth.no/haandverktoy/piper-og-pipesett/pipesett-56-deler

 

Bare for å komme med et forslag. Jeg betalte 1400,- ish for dette settet.

Endret av Mekker`n
Lenke til kommentar

Facom, Stahlwille, Gedore, Felo, Snap-On, Wera... til normal hobbymekk vil nok det meste overleve deg, men personlige preferanser og prioriteringer avgjør hva som er "best". Noen synes Biltema er best pga pris vs kvalitet, andre får størst glede av å eie noe dyrt og gromt. 

 

Jeg handlet nettopp noen Wera Zyclop-sett etter at plasthengslene på Biltemasettet jeg har brukt de siste 7 årene gav opp. 1/2"-skralla har også tatt kvelden, men ut over det har det vært helt kurant. Har kun savnet 18mm fastnøkkel noen ganger, ellers er du stort sett dekket.

 

Ellers har Swedol tilbud på Bacho pipesett, 2xskrutrekkersett og lite kjøleskap for 1698,-. Vet ikke hvordan kvaliteten på Bacho er pr nå, men tidligere har det vært gode greier.

Endret av epifant
Lenke til kommentar

Jeg har enda ikke ødelagt Biltema fastnøkler eller piper. Fastnøkler benyttet på ventilfabrikk med mye skruing.

 

Dyrere fastnøkler er gjerne slankere og mer smidig.

 

Er som i kamera-verden at den myke saken som bruker utstyret er helt avgjørende.

Selv har jeg mye av 10-års garanti-verktøyet til Biltema i verkstedet, uten at det er stort å utsette på det!

Hovedproblemet mitt er vel heller at noen ting forsvinner/fordamper brått og plutselig, og da er det veldig kjekt at man kan kjøpe reservedeler løst for å fylle opp igjen uten at det koster stort :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kvaliteten er jo statisk, altså, en bestemt vare, har en bestemt kvalitet(innenfor tolereansegrenser). La oss si at du kjøper Stahl, som har kvalitet 8/10, og som mekaniker med mye muskler, presser du verktøyet til 9/10. Opplevd kvalitet da, blir omtrent ingenting, fordi det ikke holdt. Biltemaverktøy har kanskje kvalitet 5/10, men brukeren utnytter bare 3/10, og verktøyet varer lenge. Opplevd kvalitet blir dermed høy. 

 

Noe å tenke på når man hører så mye godt om billig verktøy, og dritt om det man trodde var godt verktøy. 

 

Når det kommer til hva du skal kjøpe; tenk på dine behov. Jeg burde gått for en vogn med alt, da jeg ikke har egnet garasje, og dermed må låne hos mine foreldre, og verktøyet mitt ligger naturlig nok der. Da har ting som ikke hører til i settet, lett for å forsvinne når noen "låner". Har sikkert mistet, funnet eller byttet ut det meste av verktøyet, bortsett fra pipesettet og nøkkelsettet. Nå bygger jeg snart garasje(og hus) selv, og da trenger jeg ikke tenke på det lengre, og kan dermed ha "godt og blandet". 

 

Du kan spare deg for "Ironside" forresten. Nå har alle mine skraller gitt opp, etter 3 år. Sikkert 1000 timer bruk, men like vel. 

Lenke til kommentar

Støtter den, men jeg har altså misshandlet Biltema- verktøy med rør på fastnøkler og muttertrekker på standard piper innenfor rimelighetens grenser.

 

Dårlige fastnnøkler utvider seg i kjeften og da kan man ikke ta i uten at sekskant gir seg.

 

Har også et panikkjøpt nøkkelsett i tommer kjøpt på Mekk. Her flasser krombelegg av, verktøy er klumpete for å kompensere for svakt materiale og det har unøyaktig kjeft.

Lenke til kommentar

Hadde Kamasa verktøy i min tid som mekaniker og det hold veldig godt.

Vil også anbefale TengTools til hobby bruk, solid verktøy, og skulle du få feil med det får du nytt uten noen spørsmål. Disse skapene med sett som dem har er til en veldig grei pris, samt. veldig greit å holde orden på. Så om du skal ha hobbyverktøy og er ute etter et komplett sett så vil jeg anbefale det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...