Gå til innhold

Mekker`n

Medlemmer
 • Innlegg

  3 049
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

2 følgere

Om Mekker`n

 • Bursdag 13. mai 1983

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Mekker`n sine prestasjoner

459

Nettsamfunnsomdømme

4

Hjelpsomme svar

 1. På alle Euro 5 og nyere skal det utføres en OBD måling for kontroll av feilkoder og understells nummer. Hvis det ikke ligger noe feilkoder lagret er avgassen godkjent. Selvom motorlampa ikke lyser så skal alle relevante feilkoder trigge en avgassmåling. Siden denne lampa slukket av seg selv er systemet mest sannsynlig i orden, men siden det fortsatt ligger feilkoder der så skal det utføres en avgassmåling på etterkontrollen. Sikkert i orden. En diskusjon jeg har hatt med vegvesenet flere ganger dette her. Det ligger feilkode på en glødeplugg(motorlampa lyser ikke) og eksosrøret er speilblank innvendig(avgassrensesystemet er i orden). Er jeg virkelig nødt til å utføre avgassmålinger jeg vet viser 0?? Ja, det er du!
 2. Du vil ikke merke noe som helst. Dette blir å skape et problem rundt noe som er i orden.
 3. Skulle akkurat til å linke den videoen selv. Flere Kia`r er levert med denne løsningen. Selv bruker jeg hammer og meisel. Meisle bort dette blikkfestet så du kommer til mutteren.
 4. hmmm Nå ble det litt varierende info her, men husk å nevn dette også når du er hos verksted.
 5. Fasiten er at hjulet må av og bremser må sjekkes. Du er ikke i form til å skru av hjulet og har ikke kompetanse til å sjekke bremser, og dette ender på et verksted. Frem til da blir det bare synsing og tull, men siden vi leker gjettekonk så gutser jeg på rustent stempel calliper vf og smøring(reklamasjon) av klosser bak. Det er bak det piper men i feilsøkningen har du funnet varmgang VF.
 6. På fagspråket kaller vi det for et kastedeksel 😛 Etter noen år på norske vinterveier er det bare filler igjen av understells-kledningen og det blir lappet sammen eller fjernet. Må kjøpes orginalt og det koster fort mange tusen pr.deksel. Det pleier å være rimelig uaktuelt for kunde å bruke penger på dette.
 7. Mekker`n

  Rustmiddel?

  Man skiller mellom 2 ting, rustfjerner eller rustomvandler. Det som gjør rusten svart er rustomvandler. For en del år siden rustsveiset jeg opp en gammel Hiace hvor jeg støvsugde nettverket for rustkjemi de hadde stående i kriker og kroker. Det fins et hav av produsenter. I tillegg til de nevnte brukte jeg ferro-bet, 3m, wuerth, hagmans osv osv. Jeg prøvde å forske meg litt frem til hva som var best og ta noen egne tester, men jeg ble ikke noe smartere av det.
 8. Det går ann å slipe ruter, men glass er veldig hardt og det er tidkrevende. Man må også passe på temperaturen hele tiden for i bilvinduer er det mye plastikk. Det blir veldig fort for varmt og man får en optisk bryting eller "fisheye spot" som jeg kaller det. Bare en liten ripe kan være et par timer jobb så en hel frontrute blir galskap m.t.p arbeidstiden. Den slipeguffa vi bruker setter seg også godt på lakk og plastdetaljer så man bør maskere bilen. Å hurtigslipe/polere en frontrute ved PKK/salg er jo også et triks. Bra blir det ikke, men det blir bedre en liten stund og godkjent på kontrolltidspunktet.
 9. De fleste tankmålere har et punkt/området hvor de faller fort og er særegne sånt sett. Etter at man har målt forbruket selv så opplever man ofte at bilen bruker mer enn kjørecomputer og fabrikantens tall tilsier. En kundeklage som alltid har vært der og en kundeklage/interesse som har eksplodert med hybrider, elbiler og energipriser. Husk å følg med på veien også.
 10. Ofte har man parkert på den samme plassen problemfritt i alle år og det er ikke mangel på en stikk kontakt som er problemet. Utifra fremtoningen skal jeg spå at denne bilen har fått masse ettermontert stæsj som lys, stereo m.m og utladningsfeilen kommer jeg til å finne i denne ufagmessige monteringen.
 11. Når "mann i gata" skal bytte xenonpære så går det ofte til det steget at de må spørre om hjelp for å få det sammen igjen. Et hverdagslig spørsmål på et bilverksted. Disse tennerene skal stå rett og jeg hadde ikke slått meg til ro med at den ene står skeivt selvom alt tilsynelatende fungerer. Det har noe med tvangstanker og kvaliteten på arbeidet å gjøre. På lik linje som kunden så klarer eller ikke jeg å få dette på plass og jeg må hente speil, lys, og begynne å feilsøke. Innimellom en jobb jeg kan brenne av en time på og noe vi ikke pleier å ta betalt for. Ved slike forespørsler så er det alltid noe rundt pæreholder som har knekt, blitt bøyd e.l og spørsmålet er om man klarer å redde situasjonen. På denne typen pleier en av tappene/vingene på tenner å være knekt av, og denne plastbiten sitter kilt fast i pæreholder sporet. Når du får fjernet denne plastbiten så får du satt tenneren riktig, og det er nok hold i de 3 resterende festene.
 12. Det handler ikke om forskning, men hva man selv opplever. Prøv å skru av TVen og vurder pandemien en gang til.
 13. For å unngå at dette skjer igjen, hvilken forsikringen krever du at jeg som passasjer i din bil skal ha?
×
×
 • Opprett ny...