Gå til innhold

Opp av sofaen - en treningslogg


maya86

Anbefalte innlegg

Lat lat lat.. kiloene har rent på lengre enn komfortabelt.. men ikke ille nok til å gjøre noe drastisk.. senere engang..

Vel senere har blitt nå! 2015 skal bli et nytt og bedre år.

 

 

Har sett meg ut Stronglift5x5 som et fint program å følge, liker veldig godt styrketrening. 

Det blir litt oppvarming først, og tenker å legge til planke på slutten, begge sider og vanlig (trenger virkelig å styrke core muskulaturen). Kanskje også litt gåing/småjogging på en elipsemaskin

 

Målet er ikke nødvendigvis å gå ned i vekt, men forhåpentligvis ned i fett%, og opp i muskelmasse. 

Få redusert litt omkrets her og der 

 

For matinntaket sin del, som jeg overhodet ikke har styring på, så har jeg lasta ned ShapeUp sin kaloriteller, så håper jeg skal bli litt mer bevisst på hva som kommer inn. 

Har ingen illusjoner om å totalendre kosthold med en gang, så for å prøve å få en varig endring så må det gå over tid. 

 

På mandag skal jeg prøve å makse øvelsene, for å ha et startpunkt og se forskjellen framover. 

 

(et lite mål jeg har er å klare pull-ups(før sommeren???), nå er det ikke sjans i he******)

Endret av maya86
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er enig med "varig ending over tid"-tankegangen i kostholdet , om man ønsker en sunnere kropp, være litt stram og resultatene ellers styrkemessig bare er som de er og blir som de blir.

 

I begynnelsen vil styrken økes, du var svak fra før og du blir lettere osv.

Etter 1-2 år så vil styrkedelen stoppe opp av seg selv med mindre man planlegger kosten deretter, men den tid, den sorg.

 

Stalltips til pullups for de som ikke klarer en eneste en er å klatre opp på noe og kun senke deg ned.

Etter noen uker legger man en strikk opp man setter knæra i og kan begynne på oppover med hjelp.

Det burde ta ca 2-3 mnd før man da klarer 10 stk.

 

For hver kg man går ned klarer man ca 1 rep mer i snitt også.

Lenke til kommentar

Takk for tips :)

Ja må ta det som det kommer på et vis, for ellers gir jeg bare opp med en gang.

Ganske interesant å faktisk se litt hva man spiser, mye jeg ikke tenker over.

Tror nok jeg har en del å hente både oppstrammingsmessig og styrkemessig før det er kostholdet som stopper progresjon (heldigvis). Så håper jeg etterhvert bare glir over i et sunt kosthold uten egentlig å planlegge det.

 

Dagens gjennomføring

Squat 5x5 22,5kg. 90sek pause mellom

Overhead press 5x5 20kg. 90 sek pause mellom

Deadlift 1x5 25kg

 

Sit-ups 12-9-6-3 stk

Planke normal 30sek

Planke ve/hø side: 20 sek

 

Grei start med lette vekter, men det holder nok ikke lenge! Vektøkning for hver økt til stagnasjon, så deload og øke igjen.

Lenke til kommentar

Du skal få et stalltips til av en PT som har trent i 20 år

 

Hele greia med magetrening er å motvirke bevegelse, istedet for å skape ekstensjon burde fokuset ligge på antiekstensjon, i steden for å skape fleksjon burde fokuset være antifleksjon, isteden for å skape rotasjon bør fokuset ligge i antirotasjon og isteden for å skape sidebøy burde fokuset ligge i anti-sidebøy.
Dvs helt motsatt av situp og helt som alle varianter av planke.

 

Ved å sløyfe hele øvelsen kan du forbedre magetreningen drastisk.

Lenke til kommentar

hø/ve er en forkortelse for planke høyre/venstre side (lat skal vite, så gidder ikke skrive fullt ut :p )

 

Brukte ca 45 min på hele øka i starten, nå er jeg oppe i en time, lengre oppvarming og har begynt å trenge litt mer pauser mellom hvert sett.

 

Begynner med noen enkle bøye øvelser for ledda. Knær, ankler, hofter, skuldre og armer.

Så tar jeg noen sett med den øvelsen jeg skal ta med lette vekter.

Squats tar jeg først 10-15 stk uten vekter, så gjør jeg 5-6 sett med lette vekter. Øker fra ca 50% til 90% av vektene for den økta. Så selve økta.

Også over på neste, og kjører samme stil der. Varmer opp på lav, og øker belastning, før jeg legger på rett vekt og gjør økta.

 

Helt til igår klarte jeg meg med 90sek pause mellom setta, men i går måtte jeg opp i 120sek. Kjenner vektene begynner å bli tunge, så spørs om jeg møter max snart og må ta en deload runde.

Overhead press begynner å bli tungt, og er nesten redd for å få stanga i hue ;)

Forrige gang smalt jeg den i nesa med full kraft på vei opp.. auu

  • Liker 1
Lenke til kommentar

hehe greit med litt latskap! :p Akuratt 1 time er jo max perfekt treningstid :) Høres ut som du er godt i gang ja og forsatt god trening. Stå På, trente vel selv 4 ganger forrige uke, og komme "forsåvidt" godt i gang og trente igår, har heldigvis ikke bare sittet inne hele helga! ;)

 

Vært forsiktig og ikke skad deg mer da,hehe. Håper det går bra med nesa da! Kansje spør nooen om hjelp? Men så lenge du klarer deg men greit med litt støtte, enkelte øvelser men egentlig best og være to blir med sosialt også men som regel må jeg belage meg på og trene alene, har litt mulighet og trene sammen med noen også men blir kansje ikke mer 1-2 ganger i uka, kommer litt ann på :) (litt vanskelig om en ikke er med noen en kjenner da)

 

Edit: Hvor er det du trener hen da? (trenigsenter) ?

Bare for og spør: Hva er det en trener mest ved overhead press og deadlift? (hvilke deler av kroppen)

Endret av Kalaz
Lenke til kommentar

Må fortsatt "tvinge" meg på hver trening. Lett å sitte hjemme å tenke at nei, tar det imorra heller... eller.. er jo ikke såå farlig å hoppe over en dag... jobber hardt for å holde de tankene der på avstand! haha

 

Prøver å være forsiktig, så har ikke blitt noe mer "skader".

Håper jeg får med meg samboern på trening nå etterhvert, for kjenner at på enkelte øvelser så nærmer det seg max. og da er det litt ubehagelig å trene aleine (benkpress og overhead press mest). Og det er jo selvfølgelig mye hyggeligere å trene sammen med noen :)

 

Har flere ganger begynt å trene med venninner, men så gir de seg etter noen ganger, ikke idag må ditt, ikke idag må datt, også blir det ikke noe.. så ga opp å forholde meg til andre og har bare sagt at jeg gymmer da og da, så får de henge på om de vil (har ikke sett noen ennå :p )

 

Trener på skolen, studentene har gratis tilgang til styrkerom :)

men blir å kjøpe på et treningssenter den dagen samboern bestemmer seg for å begynne å være med istedenfor å si han skal ;)

 

Du trener bortimot hele kroppen under begge øvelsene såvidt jeg har lest meg til, men på

Overhead press er det mest skuldre, øvre del av bryst og triceps. Mage og bein hjelper til å holde balansen og stabilisere under øvelsen.
Deadlift er vel litt mer på bein og nedre del av rygg
(noen som kan det må gjerne rette på meg :) )

 

Jeg har lasta ned den Stronglift5x5 appen og har med tlf på hver trening så jeg ser hva jeg skal gjøre og tar lange nok pauser.

Stronglift sida er også fin for en del info, og videoer på teknikk.

Gikk på noen crossfit timer med en vektløfter før jul, han terpa veldig på teknikk før tyngde, så føler det hjelper meg mye nå. Har også sett på mange videoer, men det blir ikke det samme som at han står på sia og korrigerer hver minste lille bevegelse til det sitter.

 

Det er veldig mange som trener mye med feil teknikk (lesser på tunge vekter og klarer å fullføre halvveis bevegelser, spesielt benkpress, senker ikke stanga halvveis ned til brystet). Det syns veldig tydelig etter å ha sett hvordan det egentlig skal gjøres. (er nok langt i fra perfekt selv ;) )

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for mye god info @Maya :D Ja er ikke bare bare og komme seg på trening, en må jo desverre slite ut kroppen litt og det er ikke bare bare og tilogmed bruke den både physk og fysisk :p Men har de siste ukene nå trent oppimot 3-4 dager, 3 denne uka. Driver og kjører endel gjennom de appratene de har på treningsentertet fresh fitness, men skulle gjerne hvist hva de forskjellige het, men gangene jeg ha trent nå har det vel blitt endel opprerygg, bryst og mage, triceps, biceps og noe bein. Testa også litt det dere deadlift, har ikke gjort det før tror e tok 20-30 kg på den. Trener vel sånn ca 45 til 60 min hvergang, kansje kortere kommer litt ann på. Hender jeg går på elipsemaskinen (ski greia) som oppvarming, men igår gikk jeg så mye før jeg kom til senteret venta på en fyr i en time :p også gikk jeg en omvei til byen på Tirsdag. Men målet er vel og trene sånn 3 dager i uka, kansje mer, forrige uke ble det 4 dager.

Håper du ellers har det fint og nå er det nok snart på tide og få han "samboeren" din opp av senga :p Men viktigste er jo at du trvies med treninga og kjører på, hva trente du idag da eller hadde du "pause" dag som jeg? :)

 

Edit: Du vet vel tilfeldigvis ikke om andre programmer en stronglift? :)

Kan ikke si at jeg er så flink på det jeg skal trene akuratt der og da, men på Mandager pleier jeg og trene sammen med en som har god peiling så blir godt veiledet da, ellers han jeg har trent med utenom det på Fresh følger e litt og gir noen gode øvelser, ellers når jeg trener for meg selv så blir det mer "hele kroppen" og Tirsdag tok jeg litt deadlift og overhead press!

Vennlig hilsen Henrik (kalaz) :w00t:

Endret av Kalaz
Lenke til kommentar

Nei er ikke bare bare.. den dørstokk mila er ganske lang (men den krymper!!)

 

Hørtes ut som en effektiv forrige uke for deg også! Knall! :)

 

Har heller ingen anelse om hva de forskjellige greiene heter... :p Kan de jeg bruker i programmet mitt bare ;)

 

Har ikke sett på noe særlig andre program, for fant stronglift, og tenkte det var et greit utgangspunkt. Ikke så mange øvelser, og ikke så komplisert. Før når jeg har trent har jeg også bare gått vilkårlig rundt på de forskjellige maskinene, men føler bedre framgang nå, med en plan. Surrer mindre også.
Det finnes jo en milliard program, så tror man bare må lese litt og finne et som man har lyst å følge. Liten vits å grue seg til trening fordi man syns programmet er kjipt.

Håper du finner et du liker du også :)

 

Veldig greit å kunne ha med noen som kan litt ja =) Føler meg ganske trygg på de øvelsene jeg gjør nå, men hadde nok ikke gjort det hadde det ikke vært for teknikk terping på crossfit'en.

Har satt som mål å trene mandag, onsdag og fredag. Igår tok jeg fri, for passer hundene til ei venninne i helga, og måtte komme til ho tidlig (må bo der, for kan ikke ta med hundene hjem siden samboeren er allergisk). Så selvom det blir lite styrke, så får jeg iallefall gått en hel del i helga :)

 

Haha, ja får se om neste uke blir uka han kommer med da! :D Hadde vært fint for min del iallefall, så har jeg noen til å hjelpe meg når ting blir litt for tungt ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...