Gå til innhold

Er du bekymret for at Ebola kan komme til Norge?


Ebola-poll  

135 stemmer

  1. 1. Er du bekymret for at Ebola kan komme til Norge?



Anbefalte innlegg

Problemet er ikke helsearbeidere i utgangspunktet, fordi dem har man god kontroll med, og samarbeider med organisasjonene de representerer osv.

 

Jeg må innrømme at jeg blir bekymret når jeg leser at vestlige leger angivelig skal ha menget seg med lokalbefolkningen i det rammede områdene etter arbeidstid. En skulle tro det var en spøk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kan gå med på at to av gruppene kan ha riktig utstyr, men jeg forstår ikke logikken i at det er trygt å stå i kraftig vind noen få meter unna pasienten uten åndedrettsvern, mens det samtidig er så utrygt at de som transporterer kuvøsen ut av ambulansen (og ikke skal bli med videre) må ha på seg engangsmasker.

Hele poenget med luftsmitte versus kontaktsmitte er om bakteriene overlever med hard luftkontakt.

Ved luftdamp fra lungene dør ebolaen tvert. Ved kontakt derimot, f.eks spytt eller sårveske som kommer opp til huden, er det stoffer som ebolaen kan stå under. Ved kontakt av flater så er ikke ebolaen problemet, men sårvekse + svette som klarer å bli liggende under fettlag etter at man tar på noe.

Og hva er hovedsymptomet på ebola? Influensatilstander med store svettetokter blant annet. Svetten får med seg fett.

 

Det andre store spørsmålet er jo også: Hvor lav tempratur tåler ebolaen når den er forseglet? Siden det er snakk om en sykdom som ble identifisert i 1976, og kun finnes sør for Sahara.

Vi kan omtrent konkludere med at sykdommen ikke tåler kulde, og at oppvarmete byggninger eller rom kan være et problem.

Og når man på toppen av dette sier at "begravelsesmåten er et problem" i pressemeldinger, så høres det ikke ut som en spesiel farlig sykdom.

Lenke til kommentar
Hvis viruset utelukkende kan spres gjennom direkte kontakt med pasienten ellers hans kroppsvæsker, hvorfor bruker da helsepersonellet gasstette drakter med overtrykk og tilført oksygen? Mao. verneustyr som beskytter mot luftbåren smitte.

Om du dagelig jobbet med virus som kan drepe deg, ville ikke du også valgt sikkerhetsutstyr for alle eventualiteter?

De gasstette draktene er 100% sikker mot alle tenkelige typer smitte, personlig ville jeg hatt det.

 

Og hvorfor ha ett sett med utstyr for kontaktsmitte, ett for luftsmitte, ett for væskesmitte samt kombinasjoner av dette når, osv. man får ett sett som dekker absolutt alt?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

 

 

Våre myndigheter forsikret oss om at her var ingen fare i Vårt land angående Ebola for ett par uker siden.

 

Jeg tenkte nå mitt - som alltid.

 

Nå kan vi konstatere at Ebola finnes i Norge, og er innført - med viten og vilje av Norske politikere, styresmakter og helsevesen.

 

Altså vet vi hvor ansvaret må legges hvis dette sprer seg i befolkningen innen landets grenser.

 

Gud og Gud alene må vite hvilke andre smittsomme sykdommer her finnes i landet, både de man burde vite om, og farlige sykdommer holdt skjult av myndighetene - av diverse grunner.

 

Alt fra behandling til rene forsøk - der man tar MEGET store sjanser.

Det er typisk norsk å være conspirasjonstenker, med hoved fokus på "Hvem kan vi skylde på?"

 

En norsk helsearbeider er smittet med Ebola. Vi som står utenfor kan trygt fokusere på "Håper det går bra med henne"!

 

Jeg vet ikke hvem, eller hvor, men noen sitter og gnir seg i hendene og håper det verste. Ikke fordi de ønsker helsearbeideren eller noen andre noe vondt, men fordi de får gleden av å kritisere, dersom noe går galt.

 

Vårt helsevesen er godt rustet og forberedt til å ta i mot syke. Selvsagt kan det gå noe galt. Men faren er liten. Ebola er heller ingen fare for Europa. Vi ser jo hvor lite dette har spredd seg, egentlig. Når man tenker over hvor primitive forhold sykdommen er verst. Så er det få mennesker som er smittet og har død.

 

""Ebola er heller ingen fare for Europa."

 

Prisverdig konklusjon.

 

Mulig du heller burde sette deg litt inn i helsevesenet før du piper.

 

Ditto! :)

Lenke til kommentar

 

Ganske sikker på at ebola vil komme til Norge og andre land. Gjerne gjennom flyktninger og andre som reiser mye.

Derfor så viktig med et helsevesen som er forberedt på dette og det er vi. Noe vi har vært lenge.

 

Senest i dag, under samtale med en sykehuslege, uttrykte denne bekymring i forhold til flere aspekter ved dette, om smitten først skulle klare å bryte ut av isolat. Flere av hans kolleger var livredde en hva som da ev. kom til å skje.

Endret av Ankh
Lenke til kommentar

 

Influensa ble brukt som et eksempel på dråpesmitte, noe som Mr. Konspirasjonsteoretiker her mente Ebola var utviklet til å bli. Som er feil.

Du tar feil når du sier at ebola ikke spres med dråpesmitte. Viruset overlever og smitter via dråper opp til en meter fra kilden.

 

Kilde: Folkehelseinstituttet svar i VG Tett på nett.

 

Nei, det er feil selv om jeg ser at kilden din også tar feil.

 

Ebola smitter ikke ved dråpesmitte, kun kontaktsmitte og indirekte kontaktsmitte.

 

"TRANSMISSION — Experiments in laboratory animals indicate that filoviruses can initiate infection via many routes, including ingestion, inhalation, or passage through breaks in the skin [13]. Nonhuman primates can be infected with Marburg or Ebola virus through droplet inoculation of virus into the mouth or eyes, suggesting that cases of human infection result from the inadvertent transfer of virus to these sites from the patient's own contaminated hands [58,59].

Person-to-person — Person-to-person transmission occurs through direct contact of broken skin or unprotected mucous membranes with virus-containing body fluids (eg, blood, vomitus, urine, feces, semen, and probably sweat) from a person who has developed signs and symptoms of illness [60]. This mode of transmission may lead to outbreaks [40].

 

 

One type of direct contact that leads to transmission is the ritual washing of Ebola victims at funerals [41]. An epidemiologic study found that family members were only at risk of infection if they had physical contact with sick individuals or their body fluids, or helped to prepare a corpse for burial [61].

Healthcare workers are at risk of infection if they care for a patient with Ebola or Marburg virus disease without appropriate protective measures. Over 370 healthcare workers have become infected during the epidemic in West Africa, due in large part to shortages of personal protective equipment and/or exposure to patients with unrecognized Ebola virus disease [19,49,62]. Approximately 50 percent have died.

Ebola virus disease is rarely, if ever, spread from person to person by the respiratory route [63]. Although aerosolized filoviruses are highly infectious for laboratory animals, in humans, airborne transmission has only been reported among healthcare workers who were exposed to aerosols generated during medical procedures. (See 'Nosocomial transmission' below.)"

 

Fra øverste linken på Uptodate øverst i mcmaster pyramidesøk på "ebola infection".

 

http://www.uptodate.com/contents/epidemiology-pathogenesis-and-clinical-manifestations-of-ebola-and-marburg-virus-disease?source=search_result&search=ebola+infection&selectedTitle=2~150

 

 

Endret av Æsculap
Lenke til kommentar

Er det anekdotisk bevisførsel som ligger til grunn for konklusjonen om at ebola ikke kan smitte fra person til person gjennom luftveiene? Regner med det ikke er gjort noen kontrollerte forsøk på dette, i og med at forsøkspersonen da vil få ebola?

Oppsummeringen jeg linket til har 115 uavhengig studier som kilde, Ebola er ikke et nytt virus og tidligere utbrudd har blitt slått ned på ved bruk av primitivt beskyttelsesutstyr, det viktigste er engangshansker. Det er ingen tvil om at ebola ikke smitter gjennom luftveiene, - som er grunnen til at vi kunne se en lege, som vg så pent sa det, KUN FEM METER FRA DEN EBOLA SMITTEDE HELT UTEN BESKYTELSESUTSTYR.

Lenke til kommentar

Oppsummeringen jeg linket til har 115 uavhengig studier som kilde, Ebola er ikke et nytt virus og tidligere utbrudd har blitt slått ned på ved bruk av primitivt beskyttelsesutstyr, det viktigste er engangshansker. Det er ingen tvil om at ebola ikke smitter gjennom luftveiene, - som er grunnen til at vi kunne se en lege, som vg så pent sa det, KUN FEM METER FRA DEN EBOLA SMITTEDE HELT UTEN BESKYTELSESUTSTYR.

 

 

Det var bare et spørsmål til noe jeg lurte på. Jeg har ikke tenkt å lese 115 medisinske publikasjoner for å finne ut av det.

 

En annen ting jeg har forsøkt å få svar på flere ganger er: Hvis det ikke er noen tvil om at ebola ikke smitter gjennom luftveiene, hvorfor bruker da helsepersonellet ved Ullevål sykehus dyre friskluftdrakter når de like godt kunne brukt en pappmaske fra Biltema og noen skibriller?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

hvorfor bruker da helsepersonellet ved Ullevål sykehus dyre friskluftdrakter når de like godt kunne brukt en pappmaske fra Biltema og noen skibriller?

 

 

Egentlig hadde de ikke trengt bruke det engang, siden kvinnen lå i ei slags lukket kuvøse.

 

Åpenbart tror ikke ekspertene på sine egne "fakta" om ebola når det kommer til et stykke allikevel.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

hvorfor bruker da helsepersonellet ved Ullevål sykehus dyre friskluftdrakter når de like godt kunne brukt en pappmaske fra Biltema og noen skibriller?

 

 

Egentlig hadde de ikke trengt bruke det engang, siden kvinnen lå i ei slags lukket kuvøse.

 

Åpenbart tror ikke ekspertene på sine egne "fakta" om ebola når det kommer til et stykke allikevel.

 

 

Vanlig risikoanalyse tar sjansen for at noe skal skje ganger alvorlighetsgraden om det skjer, noe som gir en pekepinn på hvor stor forhåndsregler man bør da. Selv om sjansen for at de skal bli smittet ved kun bruk av hansker er lav så har ebola en særdeles høy letalitetsratio, når de i tillegg har dyrt beskyttelsesutstyr liggende er det ikke rart de bruker det. Og selv om du ikke blir smittet av ett nys så kan du bli smittet av en plutselig dusj av oppkast eller diare (beklager det mentale bildet). Ja, kvinnen så ut til å ligge i en boble, men de må jo selfølgelig være klare til å gå inn og gi livreddende behandling.

Lenke til kommentar

 

 

 

 

Hadde satt en ganske fet sum på at han i rødt ender opp med å faktisk bli smittet.

Skal vi vedde? Ti tusen?

 

Tror du har en god sjanse for å ta med deg de pengene Kakofoni.

 

Altså, når flere med meget god utdanning uttaler seg med at det ikke medfører smittefare, da velger jeg å tro på de. Hva er sjansen for at han stakkaren skal bli smittet da? For det første er den smittende i en isolasjons-enhet. Det skal deretter overføres kroppslig væske fra hun til han som står flere meter unna. Sjansene for å få en meteor i hodet må jo være større.

 

Blind tillit til autoriteter, slik at man slipper å tenke selv. :thumbup:

 

 

Blind tillit er nok ikke lurt, men når man ser denne tråden er det tydelig at enkelte hadde gjort bedre vurderinger om de hadde tatt innover seg at det faktisk kan hende utdannede fagfolk innen temaet vet mer enn de, men enkeltes vurderinger av egne egenskaper kjenner jo få grenser.

 

AtW

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...