Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tourbillon, skeleton og open heart er tre forskjellige ting. En tourbillon er gjerne svindyr på grunn av at det er en spesiell mekanisme i urverket som utligner effekten av tyngdekraften eller noe sånt(les på wikipedia om du er interessert), mens skeleton og open heart bare er klokker som har fjernet hele eller deler av urskiven, og derfor i teorien ikke trenger å være dyrere enn vanlige klokker.

Endret av fkm
Lenke til kommentar

Bumper denne her jeg:

Hei!

 

Er dette kurante klokker, både mtp. urverk og utseende? Og er det dugelig kvaliet i forhold til pris?

 

Link 1

 

Link 2

 

Eventuelt... får jeg bedre og penere klokkere til ca 2000 kr enten på nett eller urmaker (Bergen) er jeg interessert i forslag da jeg ikke har peiling.

 

Googlet litt omkring merket og så ut som om det var helt kurant kvalitet for prisen. Har dere ellers noen innspill til utseende på de to modellene jeg har plukket ut? :hmm:

Lenke til kommentar

Noen som har peiling på russiske klokker? Ble anbefalt russisk, da mtp. at det er god kvalitet til en utrolig billig penge i forhold til konkurrentene som leverer samme kvalitet.

 

Har vurdert en Aviator Pilot av Volmax, koster veldig lite, men jeg synes den ser bra ut + at den er sykt billig. Hva synes dere?

 

31681-6975607B-0.jpg

 

Er halvt russisk, så hadde derfor vært litt morro med russisk klokke. :p

Lenke til kommentar

Nixon 51-30 ja. Kva er det som er heilt jævli med den, om du kan sette fingeren på det?

 

Det kan jeg gjøre. :)

 

 

607_NIXON_NIXON_51-_30_-_WHITE_1.jpg

 

 

Vekt: Det er selvsagt ikke negativt at en klokke veier litt. Kvalitet samsvarer jo ofte med vekt. Desverre så er 250 gram vanvittig mye å bære rundt håndleddet. Her er det ikke snakk om kvalitet, men kun om å lage en stor klokke og mye vekt, for så å skryte av den er stor og veier mye.

 

Urverk: Ettersom klokken koster fra ca 4500,- burde man forvente at klokken har et solid urverk som faktisk har litt kvalitet og håndverk bak seg. I Nixon 51-30 så har de brukt Japansk Quartz hvilket betyr at det er en batteri som driver urverket. Dette er den billigste typen man kan benytte i klokker. Det er selvsagt mer presist enn tradisjonelle sveitsiske urverk som feks. ETA 2824, men det blir som å sammenligne Toyota med Lamborghini. Samme nytten, men ikke samme grunnlag. :)

 

Størrelse:

 

51 mm? Vet ikke om du vet hvor stort det er å ha på armen, men det er vanvittig stort til klokke å være. Det ser ganske tullete ut når urskiven ser STØRRE ut enn håndleddet. Det er ingen egenskaper eller fordeler med å ha en så stor klokke, hvis det ikke er en profesjonell dykkerklokke eller pilotklokke som har flere funksjoner utover utseendet. I tillegg må man være ganske svær for at klokken ikke skal se abnormalt stor ut.

 

Et lite wristshot:

 

4994159412_217f21cfa8_z.jpg

 

 

Utseendet:

 

Jeg skjønner at folk har forskjellige meninger ang. utseendet og folk må selvsagt få like forskjellige ting. For min del blir kombinasjonen av størrelsen, store tall som virker barnslige og skjevt plassert tidevannsmåler (?) helt jævli. Jeg ser også på denne klokken som et rop på oppmerksomhet, men jeg ser ikke helt poenget med å skryte av 250 gram stål på armen som koster mye for å se dårlig ut.

 

 

En god klokke som tåler mer, med et godt urverk som ser bedre ut kan koste 1000,-. For Nixon 51-30 betaler du mye for navnet, ikke kvaliteten.

 

Noen store alternativer som er i god kvalitet og tåler mye:

 

Helson Sharkdiver 45mm

 

M2000VSharkDiver+0063_resize.jpg

 

Dievas Vortex 45mm

 

dievas-vortex-watch-angle1.jpg

Endret av flogieboogie
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...