Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Første post for min del i denne tråden. Var innom MOMA for en liten stund siden, og fikk plutselig øye på Max Bill klokken der. Har sett den i chrono utgave tidligere og har alltid blitt veldig betatt. De hadde den dessverre ikke i chrono utgave i MOMA butikken, kun den enkle varianten med dato. Den skulle de ha rundt 1100-og-noe USD for. Jeg slo det fra meg da jeg helst skulle hatt den i chrono utgave, men jeg hadde et par sekunder der hvor jeg kjente det virkelig brant i lommeboka. Utrolig synd at den er så vanskelig å oppdrive i Norge. 

 

Den mister muligens noe av sitt minimalistiske preg, men jeg synes den også ser forferdelig flott ut med en litt fetere reim:

 

http://s214.photobucket.com/user/wintermutt/media/RIMG0037.jpg.html

 

Kan jeg anta at den fort havner på rundt 15 000,- NOK dersom man skal importere den til Norge? Finnes det virkelig ingen norske klokkebutikker som har mulighet til å få tak i den?

 

edit: ser i etterkant at jeg kunne fått tak i den da jeg var i NY, men prisen krever nok noe økonomisk planlegging:

 

http://www.stevenalan.com/VEN_ALL_DEL1_VA-027460000.html?dwvar_VEN__ALL__DEL1__VA-027460000_color=110#cgid=designers-junghans&start=0&hitcount=4

Endret av BareGjest
Lenke til kommentar

Mette Marit bruker også Rolex. Daytona med perlemorskive og Kong Olavs gamle DJ (eller noe annet? Ingen cyclops på glasset og kjenner ikke igjen lenka. Men de bryr seg vel ikke om det er en original lenke, bare det er gull.)

 

2144399.jpg

 

 

2144400.jpg

 

Det var dagens besøk på minmote.no ;)

Endret av chairgame
Lenke til kommentar

Kan jeg anta at den fort havner på rundt 15 000,- NOK dersom man skal importere den til Norge? Finnes det virkelig ingen norske klokkebutikker som har mulighet til å få tak i den?

 

Prismessig er egenimport aldri noe minus, får du en norsk butikk til å skaffe betaler du dem garantert 20+++% mer enn dersom du tar inn selv. Det er virkelig utrolig enkelt å bestille fra seriøs forhandler i utlandet, så ikke la det være et hinder.

Sørg for at nasjonal moms blir trukket fra.

Lenke til kommentar

 

11393349_10153040565348722_1755664960061

Kongen med gammel Sub mens han deler ut Tissot? Som forøvrig blir satt på armen feil vei...

Kongen bruker en veeeldig sliten gmt om jeg ikke husker helt feil. Bezelen er helt "utvaska", mener det var en såkalt Pepsi en gang i tiden :)
Jepp, på et annet bilde i serien ser man en helt grå bezel. Men ikke noe mer enn det. Kanskje kongen er bitt av ghost-basillen?
Lenke til kommentar

Leker litt med tanken på å kjøpe en vintage Omega. Kan denne være noe å satse på?

 

Edit: Den var visst solgt. Var en Omega Seamaster 600. Tenker rundt fra begynnelsen av 1950 til slutten av 1960. Hvordan er disse, noe å legge noen tusenlapper i?

Billig inngangsbillett til vintageverden og anerkjent produsent, men det blir ikke stort mer enn det for meg. Pene ur, men gir ikke samme kriblingen som andre ur gir.
Lenke til kommentar

 

 

 

 

Det er et eller annet med den Daniel Wellington-klokka jeg linket til, som gjør at den følges så stilrein.

Jeg ser hva du mener, men tror en stor del av grunnen til den følelsen er mangelen på tall - det blir jo en catch 22.
DW har hentet inspirasjon fra klassike klokker på 50-tallet.

 

Sjekk disse:

http://www.tissot.ch/products/tissot-heritage-visodate-automatic/T0194301603101.html

http://www.seiyajapan.com/products/s-sarb065

http://orientwatchusa.com/er24005w

http://www.junghans.de/en/junghans-collection/watches/maxbill/maxbill-maxbillautomatic/027-3500-00/model/detail.html

 

Hvis man ser på den siste der, så er det nøyaktig sånn jeg vil ha det, men uten tall på sekundene. Jeg har brukt mine paintskills for å vise hva jeg har lyst på (sånn cirka):

 

attachicon.gifSkjermbilde 2015-06-13 kl. 00.12.52.png

 

Hva heter den of hvor får jeg tak i den? :)

Lenke til kommentar

Hva heter den of hvor får jeg tak i den? :)

 

 

 

 

 

Junghans Max Bill 3400, 3401 (automatisk) eller 3702 (manuell).

 

Sjekk ut nettsiden deres og bla deg gjennom. Akkurat den modellen uten tall for sekunder, finnes som automatisk og har en diameter på 38mm, mens den med manuelt opptrekk har en diameter på 34mm. Sistnevnte er selvfølgelig rimeligere.

 

Hvor det lønner seg mest å kjøpe, vet jeg dessverre ikke. Chrono24 har de til en lavere pris enn på Amazon. 

Endret av spinkeljaevel
Lenke til kommentar

Har alltid hatt klokker, men de siste to årene har jeg kjøpt alt for mange klokker (sier lommeboken i alle fall).

Jeg er sær på mange områder, også når det gjelder klokker. For meg trenger ikke en klokke å være dyr, om den ser bra ut for min del, og passer meg, og faktisk litt at den passer inn til de og de klærna jeg går med akkurat den dagen. Derfor greit å kunne ha litt å velge mellom.

 

Her er fire bilder av klokkene jeg bruker nå om dagen. Jeg har lagt vekk de fleste klokkene jeg hadde fra før av, ikke lå det så mye penger i dem heller. Klokkene på bildene under, består av blandet drops. "mellomdyre" klokker, normalpris klokker?? (hva er normal pris nå om dagen? Jeg tenker 1500 kroner kanskje) til et par dyrere klokker til juvelen min, Baume og Mercier 18k gull klokken med 18k gull armbånd. (om noen Sopranos fans husker en av de siste episodene, så får kona en Baume og Mercier klokke) Min er en arveklokke etter min far.

 

I det siste har jeg kjøpt noen Automatiske klokker, vet at det er "kina" klokker, men de funker bra, ser bra ut, og koster ikke skjorta.

Ellers liker jeg veldig godt Fossil, og med det også Diesel, siden det er Fossil som står for selve klokkeproduksjonen til Diesel.

Og jeg synes klokker under Ø50mm er pinglete ;) Ø45 går, og bestilte meg akkurat en Sea-Gull Automatic 2505 som "bare" er 43mm. Men 57mm Diesel klokkene og den fra Tauchmeister 1937 vekker oppsikt. De to store Diesel klokkene er egentlig mest for når jeg er ute å reiser mellom flere tidssoner. Greit å ha dem alle inne på en klokke før jeg reiser.

 

Klikk på bildene for stor utgave...

 

klokker001.jpg

 

klokker002.jpg

 

klokker003.jpg

 

klokker004.jpg

 

Dere hardbarka klokkefans i denne tråden, har jeg brukt pengene passe fornuftig, eller er det bare "crap" jeg har kjøpt?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...