Gå til innhold

skal kjøpe ny PC (til musikkproduksjon)


Anbefalte innlegg

Skal kjøpe ny pc men jeg har ikke spesielt peiling på det. kan litt men sikkert ikke nok.

skal bruke den til musikk(for det meste) bruker fl studio. blir litt gaming men bare CS:GO

vet pcn må ha bra prossesor

må ha maax bra med cpu så den takler fl studio med masse annet åpent.

å må ha bra med ram.

 

bare lurte på om noen kunne finne en god pc? ikke for høy pris

helst stasjonær. finn for eksempel en ferdig bygget komplett pc på komplett.no

eller noe slikt. har bygget pc 2 ganger før. den første blei bra. den jeg bruker nå er helt på trynet, så jeg skal bruke denne til å ha all "driten" på. den nye skal være helt clean bare musikk å gaming.

Endret av chill1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du ikke vil game kan du jo droppe det konfigurerte skjermkortet og oppgradere cpu. Er nok også en fordel å velge mer lagring. Kanskje en stor vanlig disk i tillegg til ssd som primær ?

 

Rota litt rundt i konfiguratoren og endte opp på 10866 kr.

 

Husk at dette er uten skjerm da.

Lenke til kommentar

AMD FX-9590 8-core burde være rimelig brukbar uten at den koster skjorta.

Den der har et latterlig høyt strømforbruk, noe som er upraktisk ved musikkproduksjon, da man gjerne vil at maskinen skal være mest mulig stille. Evt. må man gi skjorta for kjøleløsning og da er man like langt mtp pris og nakenhet.

 

Forslag. Du kan selvsagt gå for et fullstørrelse kabinett og strømforsyning. Og en bedre kjøleløsning dersom du trenger det (men jeg synes det er unødvendig å kjøpe det i utgangspunktet, ettersom det er lett å oppgradere).

https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1399292&su=F2B49556-300C-408F-AD01-FACEE0BB737B

 

Og en ekstern lydboks. Hvilken type har jeg ikke helt greie på, jeg har en boks fra PreSonus som er veldig bra, men den selges ikke lenger. Det handler ikke bare om antall inn/ut, men om at lydkvaliteten er helt overlegen. Jeg hadde ikke trodd det før jeg hørte det. Forskjellen er STOR, selv med elendige høyttalere/øreplugger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

AMD FX-9590 8-core burde være rimelig brukbar uten at den koster skjorta.

Den der har et latterlig høyt strømforbruk, noe som er upraktisk ved musikkproduksjon, da man gjerne vil at maskinen skal være mest mulig stille. Evt. må man gi skjorta for kjøleløsning og da er man like langt mtp pris og nakenhet.Forslag. Du kan selvsagt gå for et fullstørrelse kabinett og strømforsyning. Og en bedre kjøleløsning dersom du trenger det (men jeg synes det er unødvendig å kjøpe det i utgangspunktet, ettersom det er lett å oppgradere).https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1399292&su=F2B49556-300C-408F-AD01-FACEE0BB737BOg en ekstern lydboks. Hvilken type har jeg ikke helt greie på, jeg har en boks fra PreSonus som er veldig bra, men den selges ikke lenger. Det handler ikke bare om antall inn/ut, men om at lydkvaliteten er helt overlegen. Jeg hadde ikke trodd det før jeg hørte det. Forskjellen er STOR, selv med elendige høyttalere/øreplugger.

Med FL Studio og DT770 går det nok greit, men om man vil gjøre opptak av instrumenter eller stemme er jeg enig i å tenke støyproblematikk.

SupremeFX-serien er rimelig bra. Riktig nok er det et republic of gamers konsept, men det er ikke helt uten innblanding av hifi-gener. Lyden opp mot avslørende studiomonitorer var greit godkjent der jeg har tatt vekk andre løsninger med ildtang.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...