Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bilkaféen - prat om bilnyheter og bil generelt


Melding lagt til av Gavekort

Retningslinjer fra og med 30/01/2021:

  • Elbilspesifikke emner hører hjemme her, så bruk den tråden om du vil snakke elbil
  • Dette skal være et fredelig og sosialt sted for de som liker bil, vi tillater ikke forsøk på å veie opp el mot fossil
  • Elbiler er også biler, så vis respekt for de som vil snakke om elbilen sin på et nøytralt grunnlag

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Framstår sikkert som veldig dum nå, men hva er å flushe en automatkasse? Er det å slette "minnet" fra kasser som tilpasser seg kjøringa di (slik som på nyere BMW'er)?

 

Flushe går på å spyle kassen med olje slik at all dritten forsvinner. Det går ofte 4-5 ganger mer olje til dette enn ved en vanlig tøm/fyll opp, men til gjengjeld så får du et mye bedre resultat.

 

Jeg tok et vanlig oljeskift på min, etter å ha fått oljen opp i driftstemp (5-8 min ved å kjøre i luften), så etterfylte jeg, det som kom ut det var nesten like forurensa som det jeg tappet ut i starten. Da hadde jeg renset bunnpannen og magnetene, tatt ut ventilhuset og renset dette. Da skal 90% av oljen være ute.

 

Har noen løse planer om å ta turen til polen neste sommer for å ta en skikkelig overhaling av kassen i tillegg til andre ting som må gjøres.

Lenke til kommentar

Denne vinteren blir med stor sannsynlighet min første med piggfrie dekk. Jeg orker ikke rumlinga fra piggene på bar asfalt hele vinteren igjennom om det blir en vinter lik den forrige. Og da blir det Goodyear Ultra Grip Ice 2 siden jeg er fornøyd med sommerdekka jeg har fra dem og de fikk ok test-resultat i NAF-testen. Det kan jo bli spennende.

Lenke til kommentar

Nei, jeg er enig. Subaruer ser jeg lite av. Der jeg kjører (på sørlandet, en del E18 mellom Kristiansand og Arendal, av og til østover mot Vestfold og Oslo) syns jeg stort sett det er Stavanger- og Bærumsregistrerte Audier som er "assholes" - uavhengig av årstid. En og annen BMW og Mercedes, også fra nevnte områder.

Endret av Knewt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...