Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bilkaféen - prat om bilnyheter og bil generelt


Melding lagt til av Gavekort

Retningslinjer fra og med 30/01/2021:

  • Elbilspesifikke emner hører hjemme her, så bruk den tråden om du vil snakke elbil
  • Dette skal være et fredelig og sosialt sted for de som liker bil, vi tillater ikke forsøk på å veie opp el mot fossil
  • Elbiler er også biler, så vis respekt for de som vil snakke om elbilen sin på et nøytralt grunnlag

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Stemmer det at man starter med 20% bonus på forsikring hos Gjensidige?

 

Fikk start Bonus på 30% når vi startet ny forsikring i If for noen år siden , lurt å bytte forsikring også med jevne mellomrom da man kan ende opp med en langt billigere forsikring med bedre vilkår enn den man hadde når man startet opp. Og så lenge man kjører skadefritt (eller sørger for å ta småskadene på egen kappe) så vil forsikringen bli lev-bar om noen år.

Lenke til kommentar

Er det en god måte å bekrefte kilometerstand på en bil på noe annet enn utseende o.l? Kan jeg ta kontakt med forsikringsselkapet den står på, eller sende spørre på et verksted?

Gå nøye over serviceheftet. Sjekk for forskjellige stempler/signaturer. Du kan kanskje kontakte verkstedet som er mest brukt i serviceheftet og bare få bekreftet servicene.

Lenke til kommentar

Det skal ikke være unormalt på E39. BMW sier selv at oljeforbruket kan være helt opp til én liter per 1000 km avhengig av bruk, denne har gått 10.000km på det året. Oljeforbruk uroer meg ikke da oljen var påfylt og sjekket hos en gjennomgående service tidligere i år.

 

Jeg er urolig for at det er en underliggende grunn til at eier selger bilen eller at den er spolt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Er eieren 18 år vil bilen normalt ha blitt kjørt hardt. De fleste bilinteresserte bruker nok bilen for det den er verdt. De fleste vil jo roe seg ned etter et par år bak rattet.

 

Hvis det ikke er langt, ta en tur og spør om han kan kjøre mens du sitter på. Da har du tid til å merke deg ulyder, mangler og eventuelle uvaner føreren har (dras på langt på turtall før den er varm, kjørestil osv.)

Lenke til kommentar

Det bryr jeg meg lite om. Han eide kun bilen i et år, og har byttet mer enn han har slitt. Vi snakker uansett om en bil med 100.000 på telleren, så det er ganske tydelig om det er unormal slitasje.

 

Jeg vil selvsagt ikke forsvare noen, men har allerede sjekket status på bilen som ser ut til å være i god stand så langt jeg vet. Eneste faresonen er selger blankt ut lyver til meg, noe jeg lett kan bekrefte når jeg ser på bilen selv om sammenligner mine observasjoner med notatene mine, samt leker detektiv ved å ringe forsikringsselskap og se på servicehefte.

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Ut i fra det du skriver, er det ikke store greiene han lyver om? Men da kan han sikkert lyve om noe som er langt verre, og som du kan ha vanskelig for å oppdage.

 

Men tilslutt er det bare en ting som teller: magefølelsen. Hvis noe ikke føles riktig, ta deg tid og tenk over det :)

Lenke til kommentar

Absolutt. Det er jeg som er paranoid her, ikke selger som er skummel. Dette er vel E39 nr.4 som jeg har sett på, de tre andre ble fort dumpet på grunn av skader o.l.

 

Eneste jeg ikke liker er at eier har stylet den. Det er gjennomført styling, så det skal han ha, men stereo, subwoofer og evt. sotingen må bort. Senkingen er ikke så dramatisk. Original-fjøringen følger med, så det kan jeg bare prøve å kjøre med og bytte om det blir for dumt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...