Gå til innhold

Best mulig gamingopplevelse til 5000 kr


Anbefalte innlegg

Jeg vil bygge min egen stasjonære PC. Å kalle det Gaming PC blir kanskje litt drøyt, men jeg vil ha full utnyttelse av di 5000 kronene. Jeg er ikke en proff på komponenter og hva som er best, men jeg vet hvilke deler som må til. Er ikke så god på forkortelser, så vennligst skriv ordet helt ut. Jeg tror cpu er prossesor og psu er strømforsyning.

 

Det eneste jeg har av deler fra før er optisk leser. Ellers har jeg skjerm, mus, tastatur og høyttalere, så ikke tenk på det.

 

PC-en vil bli brukt til lettere spill som Minecraft og World of Tanks. Det hadde vert fint om den kunne kjørt Battlefield 4 og GTAV, men det er ikke et krav.

 

Jeg har sett litt rundt og lest litt og har funnet to builds jeg synest ser gode ut.

Det ene er denne: http://www.komplett.no/pc-i-delar-amd-fx-6300/744292

Den andre består av disse delene:

CPU: Intel core i3 3220

Skjermkort: nVidia GeForce GTX 650 Ti Boost 2 GB

RAM: 8GB DDR3 1600 MHz

SSD: Samsung 840 250 GB

PSU: Corsair TX 550M

Hovedkort: ASUS P8 H77l

Kabinett: Bitfenix Prodigy

 

Jeg har enda ikke sjekka vor mye den siste koster, men jeg mener den ligger på rundt 5000. Jeg vil altså høre deres mening om disse, og hvilke jeg bør velge. Jeg har ikke tenkt å bestille PC-en fra Komplett, men del for del fra den billigste sjappa.

 

Når/om dere sier hvilke deler jeg bør bytte ut, si hvilke andre deler jeg bør bruke istedenfor, og si hvorfor jeg bør bytte disse delene.

 

-Andreas

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser helt greit ut, men hvorfor skal jeg velge det, og ikke det jeg foreslo? Ser at prosessoren du har valgt er svakere enn i3. Jeg tror uansett jeg kommer til å bytte kabinett til Bitfenix Prodigy, siden jeg liker det bedre. Jeg ser også at du har byttet skjermkortet. Er det noen stor forskjell fra det jeg valgte? PSU-en er det egentlig samme for meg hvilken det blir, bare den passer med alt det andre.

Lenke til kommentar

Kort og greit svar; ditt oppsett koster kr 6174 uten operativsystem. Du ba om å få et oppsett til kr 5000. Siden du ikke har nevnt at du har operativsystem fra før, så er mitt forslag noe av det beste du kan få for prisen. Hvis du skal bestille fra mange forskjellige butikker ryker portoen fort opp. Garanti- / reklamasjonsmessig er det også enklere å forholde seg til en butikk.

Lenke til kommentar

OK. Takk for et fint og detaljert svar! Skjønte etterhvert at det ble litt mer når jeg satt og regna i prisguiden her!

 

Jeg vet det høres litt dumt ut, men kom akkurat på at jeg kjøpte en billig ferdigbygd Acer Aspire XC100 før sommeren. Hadde egentlig tenkt å selge den, om noen var interessert. Da kan jeg kanskje bruke den 500GB harddisken derfra?

 

PC-en ble levert med ferdig installert Windows 8. Senere oppdaterte jeg til 8.1. Hvor ligger operativsystemet da? Er det da mulig å bruke det? Og hvordan kommer oppsettet til å se ut da?

 

Det er forresten derfra den optiske leseren kommer fra. Har også 4GB RAM derfra. Personlig vil jeg helst ha 8GB, fordi det er det BF4 krever. Må jeg ha like brikker for at det skal fungere? I såfall kan jeg jo kjøpe bare en brikke på 4GB

Endret av Andreasemeg
Lenke til kommentar

Hadde gått ned på SSD størrelse og opp på CPU til en i5

 

så hadde jeg ikke brukt penger på et kabinett, heller funnet et gammelt i bak elkjøp og lagt bitfenix pengene i et bedre skjermkort. som amd 280x som har nesten dobbel ytelse av gtx 650. du skal jo spille...

 

Bitfenix prodigy er også veldig stort til ITX kabinett og være.

Lenke til kommentar

Jeg vet jeg kaster stein i glasshus nå, men når du skal ha valuta for pengene er amd vanskelig å slå.

Skal du ha high end er intel umulig å slå ;)

Jeg bruker stort sett amd selv og har ikke hatt problemer med det.

Kjørte bf4 med gamle amd 4100cpu og et

gf660ti med greit resultat.

(Laveste fps jeg så var 36 eller 39 på 64p server)

Dog ikke alt på ultra.. ;)

En 4core cpu på 3.9ghz koster 700 eller så.. og holder til bf4. Bruker du psu hdd og det du kan fra sommerens maskin, trenger du hk cpu ram og gpu.

Da får da greit utstyr for pengene.

ikke værst!men brukbart ;)

Lykke til.

 

edit. Tar du og går på komplett(som ikke er billigst)

 

Cpu amd fx8350 1499

Hovedkort gigabyte ga990 fxa 1079

minne 2x4gb 1600mhz corsair 898

zotac gf660ti 1649

Total: 5125,-

da har du bedre pc med raskere cpu enn hva jeg spilte bf4 med. .

Endret av DeathByDigital
Lenke til kommentar

Jeg har svært vanskelig for å se at noen av disse oppsettene vil tilferedsstille kravene dine. Dette er prosessorer beregnet på kontormaskiner og overhodet ikke egnet for gaming!

 

Jeg vil ikke anbefale deg å bruke RAMen fra maskinen du har fra før. Istedet ville jeg kanskje vurdert å selge denne maskinen for f.eks 1000 kr med alt intakt, så kan du heller kjøpe et nytt optisk drev for 200 kr og tjene 800 kr du kan bruke på noe annet. RAMen som står i maskinen er 1066 MHz så hvis du parrer denne med en ny rambrikke på 4 GB vil begge to kjøre på den samme lave frekvensen.

 

Vil du spille BF4 vil ingen av disse oppsettene være nok til å kunne kjøre det på et fornuftig nivå. Vi snakker low med minste oppløsning og lagg, noe som for min del hvertfall ville vært uspillbart.

 

430W PSU som enkelte anbefaler er i snaueste laget. Dersom du en gang i fremtiden skal oppgradere til et skjermkort som duger kommer du til å måtte kjøpe ny PSU.

 

Dropp å kjøp SSD på et så presset budsjett. Vil heller anbefale deg å kjøpe en vanlig HDD og heller oppgradere til SSD når du får råd. Invester heller SSD-pengene i en bedre CPU.

 

Et av mine viktigste punkter er kanskje at du bør droppe å kjøpe grafikkort. De nye Haswell prosessorene har fått kraftig oppgradert integrerte grafikkbrikker og f.eks en av de lavere i5-prosessorene vil ikke ha noe problem med å kjøre minecraft fra den integrerte GPUen. På denne måten kan du ha dette som en midlertidig løsning til du kan kjøpe deg et dedikert grafikkort. Bonusen er at du da får en prosessor som takler de fleste utfordinger både i dag, og om noen år, mot å investere i en CPU med en ytelse som er på nivå med prosessorer fra 2006!

 

Angående Windows så vil jeg anbefale deg å droppe å kjøpe dette mtp. budsjettet ditt. Du kan laste ned Windows 8.1 Enterprise gratis direkte fra Microsoft og bruke i 3 måneder mens du sparer til å kjøpe en full lisens. Det krever dog at du formaterer og reinstallerer Windows når du får kjøpt en lisens.

 

En siste ting er at du bør sjekke ut hva som er tilgjengelig på bruktmarkedet til hardware.no så kan du fort spare en del kroner. F.eks han fyren her selger en maskin til 6000 kr som burde være mer enn god nok for dine krav. 16 GB ram, grei CPU og grafikk til minecraft samt at han skriver at pris kan diskuteres, og at prisen inkluderer skjerm osv. Der burde det være mulig å prute ned til en pris på 5000 ekskludert I/O tingene du ikke trenger.

 

Min anbefaling til oppsett:

 

Asus B85 Plus socket 1150 http://www.hardware.no/bruktmarked/annonse/32043 til 500,- (nypris 749)

8 GB Corsair XMS 1600 MHz DDR3 http://www.hardware.no/bruktmarked/annonse/32423 til 300,-

Intel Core i5 4440 socket 1150 3.1 GHz quadcore http://www.komplett.no/intel-core-i5-4570s-processor/780488 1499,-

Seagate Barracuda 1 TB HDD http://www.komplett.no/seagate-barracuda-1tb/653050 449,-

Cooler Master 600W PSU http://www.komplett.no/cooler-master-b600-600w-psu/777970 420,- (tilbud akkurat nå, koster egentlig 549)

Cooler Master CM 690 http://www.komplett.no/cooler-master-cm-690-iii-sort/792013 645,- (tilbud, koster egentlig 795)

 

Totalt: 3813 + litt frakt fra komplett og muligens frakt på hovedkortet, si ca. 4000. Da har du en tusenlapp igjen som du kan velge om du vil bruke på å oppgraderinger av f.eks CPU, HK eller PSU, eller å kjøpe en 120 GB SSD. Kabinett er valgt helt vilkårlig, du kan gjerne bytte det ut til eget velbeinnende innen prisklassen.

*snip*

 

PSUet fra den gamle maskinen vil ikke være nok til å dra den nye, det er kun på 220W. Kabinettet han har fra før er jeg rimelig sikker på at har et mATX hovedkort og hovedkortet du foreslår er standard ATX, ergo kan det ikke brukes. Han må ha ny PSU og nytt kabinett. Harddisken kan fortsatt brukes i den nye maskinen.

Endret av Feh
Lenke til kommentar

430W PSU er nok. TDP på Core i5 og GTX 660 er på 224W tilsammen. Selv med et GTX 780 eller et Radeon R9 280X kommer TDP kun opp i 334W kombinert med en Core i5.

 

G3220 er ikke kun egnet i en kontorpc. Det er faktisk en overraskende god CPU til gaming på et lavt budsjett. Den ligger gjennomsnittlig 1-3 FPS lavere enn Core i3 i spill. Det fine med G3220 er at den bruker samme hovedkort som resten av Haswell-serien, og den er veldig rimelig. Så rimelig at du kan kaste den i søppla og kjøpe Core i5/i7 når du får råd. Velger du G3220 fremfor Core i5, så dekker det eksempelvis inn kostnaden for en SSD.

 

Det er riktig at minnet klokkes ned til laveste brikkes hastighet, men det er fortsatt helt brukbart.

 

Bruker du delene fra din gamle PC nå, så kan du alltids kjøpe nye på et senere tidspunkt. Da setter du de gamle delene tilbake i din gamle PC og den er brukbar igjen.

 

Siden du nå ikke lengre insisterer på Prodigy kabinettet, vil jeg foreslå dette oppsettet:

post-88193-0-11878700-1385115414_thumb.png

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...