Gå til innhold

Kommentar: ? Når vil Nokia begrave Windows Phone?


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-peolQalf

Jeg tror ikke at folk vil kjøpe Nokia, selv om de hadde Android. Hvorfor? Fordi Nokia forbindes mer mot de gamle mobilene, enn de nye.

Har man en Nokia, har man enten en gammeldags telefon,eller en WP8. I begge tilfeller vil du jo skille deg ut i fra mengden med Android og iOS.

Skal man ha seg en Android, kjøper man Samsung. Begynner Nokia med Android, vil folk ikke skjønne poenget med å kjøpe Nokia, Samsung har de jo hørt mer om.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror ikke at folk vil kjøpe Nokia, selv om de hadde Android. Hvorfor? Fordi Nokia forbindes mer mot de gamle mobilene, enn de nye.Har man en Nokia, har man enten en gammeldags telefon,eller en WP8. I begge tilfeller vil du jo skille deg ut i fra mengden med Android og iOS.Skal man ha seg en Android, kjøper man Samsung. Begynner Nokia med Android, vil folk ikke skjønne poenget med å kjøpe Nokia, Samsung har de jo hørt mer om.

 

Om Nokia lager en knallgod Android, vil det nok snu. Men de må reklamere MYE. Samsung sin suksess er bla.a. I stor grad påvirket av et enormt reklamebudsjett. De har også andre fordeler som at de lager det meste av komponenter selv. Men se gjerne på reklamebudsjettet til Samsung :p

 

Om Nokia får lage en Nexus enhet, tror jeg det er den beste pr-kampanjen de kan få. Da trenger den ikke være raskest... Nå er nok Nokia kommet dit at folk vurderer livssyklus. HTC er vel muligens snart der også. Nokia burde kjøpe HTC og på den måten få en fot innenfor.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har selv hatt en Nokia Lumia 800, og det er absolutt en av de beste telefonene jeg har hatt.

 

WP i seg selv er vesentlig bedre enn alt annet (spesielt om man ser prisen ann).

 

Grunnen(e) til at jeg pr. dags dato ikke har en WP er at de har litt for få apper (ja, jeg vet det har blitt betydelig fler siden jeg var på WP-markedet) og at Android appelerer så mye kraftigere til meg da Android er det eneste OSet på markedet som har såpass stor mulighet til å lage et ordentlig personlig preg på selve UI'et.

 

Men sånn helt egentlig så er WP det beste OSet jeg har testet. Skulle ønske jeg ikke var så kravstor på personlig preg-delen. :)

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Jeg har en Nokia N8 i skuffen. Rask, solid, lang batterilevetid, 16 gb internminne, støtter minnekort på 64 gb. Jeg har hele Europa og Nordamerika lagret. Noen ganger gråter jeg meg i søvn fordi den ikke har et bedre OS. Nokia kan kunsten å lage sexy telefoner.

Lenke til kommentar

Russland største teleoperatører har kastet ut iPhone og tatt inn WP8 mobiler i stedenfor. I Finland er Nokia tilbake foran Samsung , etc etc etc.7ed8172f2bc7b69ed3836bb4c92081bf.jpgDet finnes en verden utenfor USA og Norge ( lille USA)

 

Ja og den verden er dominert av Android vekst, symbian ras og wp8 som nesten flyter og klatrer marginalt.

 

Hvis denne trenden fortsetter, og om Nokia fortsatt lager kun WP mobiler om 2-3 år (usannsynlig) så har WP8 en sjanse å få 10% av markedet globalt, mens Android vil står for 75% og iOS rundt 10-15%.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Nedturen for HTC begynte vel rundt 2010, da de kom med første Android telefon.

 

Så fordi de slapp en Android-telefon, feilet de på Windows-plattformen?

 

Uansett hvordan man snur og vender på det, var HTC's suksess kun et blaff, og skyldtes ikke at de leverte Android-telefoner. Tvert imot så økte de stort mens de dreiv på med Android 1.x-telefoner. De hadde midlertidig suksess fordi de (som Apple) leverte smart-telefoner som hadde litt fokus på design, mens ingen av konkurrentene hadde begynt med det ennå. Husker du hvordan gamle telefoner så ut?

 

Så snart konkurrentene også begynte med moderne design hadde ikke HTC lengre noen edge, og dessuten forsøkte de å tyne for mange generasjoner ut av Hero-looken. Samme som Motorola gjorde med Razr. HTC kan skylde på seg selv... Men de skylder vel på verdensøkonomien.

Lenke til kommentar

Russland største teleoperatører har kastet ut iPhone og tatt inn WP8 mobiler i stedenfor. I Finland er Nokia tilbake foran Samsung , etc etc etc.7ed8172f2bc7b69ed3836bb4c92081bf.jpgDet finnes en verden utenfor USA og Norge ( lille USA)

 

De tallene der var interessante! Hvor har du hentet dem fra?

Har blitt vant til at analytikere og rådgivere kun velger ut de tallene som passer saken, så jeg er av natur skeptisk til artikler som denne. Alle vet jo at mr Nygård-Hansen er en Apple-mann. På sin hals.. :)

Lenke til kommentar

En viktig årsak til en eventuell Windows Phone-undergang er artikler som denne. Analytikere og rådgivere sprer sin egen subjektive ønsketenkning (eller deres kunders sådane) forkledd som objektive betraktninger. For å virke overbevisende, kommer de trekkende med tall fra likesinnede analysebyråer, mens de passer på å utelate alle fakta og tall som taler saken imot. Når tilstrekkelig mange forbrukere biter på (særlig gjennom at artiklene ukritisk publiseres i nettaviser o.l.), ender det hele med å bli en selvoppfyllende profeti.

Jeg tror imidlertid ikke at så skjer denne gangen. Windows Phone er i ferd med å feste seg. :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Russland største teleoperatører har kastet ut iPhone og tatt inn WP8 mobiler i stedenfor. I Finland er Nokia tilbake foran Samsung , etc etc etc.7ed8172f2bc7b69ed3836bb4c92081bf.jpgDet finnes en verden utenfor USA og Norge ( lille USA)
Ja og den verden er dominert av Android vekst, symbian ras og wp8 som nesten flyter og klatrer marginalt. Hvis denne trenden fortsetter, og om Nokia fortsatt lager kun WP mobiler om 2-3 år (usannsynlig) så har WP8 en sjanse å få 10% av markedet globalt, mens Android vil står for 75% og iOS rundt 10-15%.

 

Og du mener at 10% markedsandel er så lite at man bare bør legge ned?

Lenke til kommentar

I år har jeg benyttet en S3, en iPhone 4s og en Ativ S. Gjett hvilken jeg benytter daglig. S3'en er solgt, 4S'en er kastet i en skuff og da gjenstår altså min kjære Ativ S. Jeg savner strengt tatt ingen apper (jeg spiller wordfeud, leser rss, litt random games, epost og diverse dokumenter). I tillegg flyter den svært bra, barna har barnehjørnet så de kan leke med telefonen når de vil uten at jeg trenger å bekymre meg, store krever kun passord når jeg faktisk kjøper noe som koster penger, og batteritiden oppleves som bedre enn både ios og android. Jeg fikk tak i en Lumia 800 til min gamle mor, som var teknofob. Hun tar nå bilder, sender mms og epost uten noen problemer. Så det er for meg strengt tatt uforståelig hvorfor "ingen" liker wp. Virker som om det er en gjengs oppfatning at dette skal være dårlige greier, noe som ikke blir bedre av slike artikler.....

 

My thoughts exactly!

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...