Gå til innhold

Tråden for egne og andres dashcam-videoer


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
BaronSlask skrev (5 timer siden):

Der videoen starter mener jeg at det venstre feltet allerede er stengt. Forsvarer dog ikke oppførselen, ulovlig sniking er en sak for politiet.

Ja, feltet stengte akkurat i der tunnellåpningen er når jeg kjørte der i videoen, men pickupen kjørte slik fra åpningen midt inni tunnelen (Sørenga).. 

Lenke til kommentar
TMB skrev (6 minutter siden):

Kjørte bak en i dag som ikke brydde seg stort om riktig plassering, og gir meg attpåtil fingeren som om det er jeg som har gjort noe feil 

Du gjør feil ved å ligge alt for tett bak og selv om han kunne lagt seg litt mer ut i rundkjøring, så kjører han riktig - det er faktisk plass til deg på innsiden der og det er du som har vikeplikt hvis du vil ut i feltet hans.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
TMB skrev (11 minutter siden):

Kjørte bak en i dag som ikke brydde seg stort om riktig plassering, og gir meg attpåtil fingeren som om det er jeg som har gjort noe feil ?

 

Tja, ikke det klareste regelbruddet jeg har sett utenom kutting av svingen. Det var vel forsåvidt du som skiftet felt der iom. at veien ser bred nok ut til to biler.

Endret av Frank Drebin
uten -> utenom
Lenke til kommentar

Jeg skal ikke ut i feltet hans, men ut i mitt felt. 

Det er ingen arm til venstre, dermed skal man ligge til venstre gjennom rundkjøringen om man skal rett frem, og ligge til høyre hvis man skal svinge av til høyre..

 

Måten han plasserer seg på tilsier at han ikke skal kjøre rett frem, men til høyre

Endret av TMB
  • Liker 2
Lenke til kommentar
TMB skrev (24 minutter siden):

Kjørte bak en i dag som ikke brydde seg stort om riktig plassering, og gir meg attpåtil fingeren som om det er jeg som har gjort noe feil ?

 

 

Sorry kompis, men den tuten syns jeg du skal trekke tilbake på din kappe. 

Du kjører alt for tett, og du legger deg innerst i rundkjøringen, som gir deg vikeplikt ved feltskifte når du skal ut av rundkjøringa. 

I tillegg holdt jo bilen du forsøkte å kjøre forbi siden sin, og kuttet nærmest ikke I det hele tatt: Du hadde god plass, og det virker bare som du er ute etter å provosere fram en situasjon. 

Så lenge det ikke er skiltet eller merket noe annet kjøremønster kan man selvfølgelig ligge til høyre og kjøre rett fram. 

Lenke til kommentar

Som vanlig når man poster en video i denne tråden tar det ikke lang tid før kritikken hagler inn.

 

Dette er en trearmet rundkjøring

Da skal man ligge til venstre dersom man skal ta 2. avkjørsel (rett frem) og høyre dersom man skal ta 1. avkjørsel (høyre).

Det er det jeg lærte når jeg tok førerkort.

-

Kan du rundkjøringsreglene?

Sitat

Har rundkjøringen en vei til venstre? I så fall er det høyre felt som gjelder om du skal rett frem. Mangler rundkjøringen en vei til venstre, er det derimot det venstre feltet du skal ligge i om du skal rett frem.

 

Rundkjøring

Sitat

Trearmet rundkjøring

  • Høyre fil: Første avkjøring.
  • Venstre fil: Andre avkjøring eller U-sving

Rundkjøring, enkelt forklart

Sitat

Det er ikke alltid rundkjøringer ser slik ut, og hvis man skal rett frem i en rundkjøring uten utkjørsel til venstre gir det best trafikkavvikling om man velger venstre kjørefelt, eller plassering til venstre i eget felt slik som den hvite bilen under.

EDIT: Skriveleif

Endret av TMB
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kritikk får man når man kjører på en kritikkverdig måte og deler videobeviset med andre, så... Buhu.

Så lenge det er lov, er det strengt tatt ikke feil plassering å til og med ligge hele veien rundt i høyre felt. Upraktisk? Ikke den beste trafikkaviklingen? Det stemmer, men enn så lenge en rundkjøring er bred nok til to felt har du i det innerste feltet vikeplikt for alle i det ytterste feltet når du skal ut av rundkjøringen. 

At det finnes flust av "tolkninger", "egne regler" og "lokale kjøremåter" betyr ganske lite så lenge oppmerking eller skilting ikke definerer egne kjøremønster i en rundkjøring. Sånn er det når det ikke er egne særregler for rundkjøringer. 

Close, but no sigar! 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...