Gå til innhold

Tråden for egne og andres dashcam-videoer


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det som er komisk er at de tror at ved å løpe vekk så blir videoen de allerede har kommet med på automatisk borte.

 

Er nok heller det at de vet at de er blitt avslørt, slik at de løper før de evt skulle bli tatt. Hva skulle de ha gjort? Bare stått der til politiet kom? :p

Lenke til kommentar

Jeg føler jeg havner bak billister som enten kjører sakte eller veldig forsiktig, hver gang jeg er ute på tur. I dag var intet unntak.

 

https://www.youtube.com/watch?v=OW6dMQfbg_k

 

Frontkameraet mitt mistet rundt 20 sekunder rett før jeg startet forbikjøringen, så det kommer ikke så godt frem når sjåføren i den nærmeste lastebilen begynte å vinke med armen. Ingen andre tok dog hintet, selv ikke etter at jeg kjørte forbi.

 

(Til info lå det en annen arbeidsbil et stykke foran lastebilene, og jeg regner med sjåføren der hadde radiokontakt med lastebilene og kunne si ifra når det var klart for forbikjøring.)

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Det er et problem med nyere biler og at de har en auto-funksjon for dagslys. Hvis tunellen er i det hele tatt er bittelitt opplyst, så slår bilen aldri på lysene sine. Ofte kan man se i helt mørke tuneller at bilen kjører inn i kanskje 50-100 meter før lysene kommer på. Ofte ikke i det hele tatt.

 

Nå som bilene bruker LED er det jo helt poengløst. Spare strøm? På en pære som er noen få watt? Problemet er også at LED tar mest slitasje av å bli slatt av og på konstant, og derfor settes følsomheten ofte noe høyt. Det fører til at bilen ofte kjører igjennom hele tunellen uten at lysene går på i det hele tatt, og man får slike situasjoner.

 

Et godt eksempel. Her er det dog mest sannsynlig sjåføren som har slått alle lys helt av manuelt? Burde jo uansett egentlig ikke være mulig i mine øyne.

Endret av Vertical^
Lenke til kommentar

Den var ganske stygg. 

 

Men: "LED tar mest slitasje av å bli slatt av og på" - hvor tar du dette fra?

For å regulere strømmen i dioden brukes som regel PWM, som jo går ut på å slå den av og på flere tusen ganger i sekundet. Er det LED til 220V du tenker på så kan det nok stemme, men da er det pga strømforsyningen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Dette her er trygt inni ein tunell ja! 

 

 

 

Det er faktisk enda verre hvis en bil foran deg ikke har noen lys i en tunnel. Plutselig kommer bilen veldig brått på hvis den kjører litt sakte og belysningen i tunnelen er dårlig. Har holdt på å gå galt noen ganger ja. 

 

Ein kan jo berre tenke seg kva som skjer om man hadde tatt ein forbikjøyring og den bilen kommet uten lys.  I denne tunellen er det ikkje uvanlig med forbikjøyring pga tuneller seinere som er veldig bratte, der vogntoga ligger i 50km/t 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...