Gå til innhold

Dette landet har raskest Internett


Anbefalte innlegg

Selv om HK har egen administrasjon, så heter vel landet fortsatt Kina? Altså... et eget land er det ikke. Territorium funker bedre. ;)

 

Du må gjennom passkontrollen for å komme deg till Hong Kong. Kinesere må skaffe seg et special visa.

 

Hong Kong er noen form av hybridland. Trur dem ska bli "merdged" med china om en 30noe år..

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ha!

"Bilde fra million byen Chongqing."

Tatt i gata Jie fang bei som ligger 10 min gange unna leiligheten min. Jeg må betale ca 400 spenn i måneden for en 3Mbit linje der.

Er man heldig så kan man få opptil 5Mbit "downtown"

Dessuten hender det at man mister internet pga noen fysisk rapper kablene (må vel være pga kobberet? ;)

 

Og er ikke helt med på hvorfor et bilde av Chongqing er i denne artikkelen i det hele tatt?

Lenke til kommentar

Det er nok mange land på lista her som hadde dårlige saker fra før når det gjaldt tele og Internett. Da blir det mye nytt utstyr og dermed bedre Internett.

Her hjemme på berget er ISP leverandørene (Telnor) mest opptatt av å tyne mest mulig ut av gamle lyn-skadde kabler, selge mest mulig linjer på hver fiber og det offentlige bidrar etter beste evne med å skattelegge fiberkablene med eiendomsskatt, gjerne over 1000 spenn pr. meter som verdi.

Altså, ultragrisk stat, kommuner og ISP leverandører.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Selv om HK har egen administrasjon, så heter vel landet fortsatt Kina? Altså... et eget land er det ikke. Territorium funker bedre. ;)
Du må gjennom passkontrollen for å komme deg till Hong Kong. Kinesere må skaffe seg et special visa. Hong Kong er noen form av hybridland. Trur dem ska bli "merdged" med china om en 30noe år..

 

Har bodd der selv, forlot byen før 1997 i likhet med hopetall av andre. Det er Kina, og guvernør Chris Patten ble byttet ut med en håndplukket kinesisk administrator fra "fastlandet", skjønt det meste av territoriet er landfast. Sånn er det vel fortsatt, selv om beboerne får noen å velge mellom. Landet er Kina, og den tidligere kronkolonien er en såkalt "spesiell administrativ region" av landet, som etter leien gikk ut i '97 har blitt hetende Hong Kong S.A.R.

 

Det er en vesentlig forskjell fra f.eks. Taiwan, som vesten forholder seg til som en mer eller mindre selvstendig stat, men en formelt udeklarert sådan for å unngå konfrontasjon med "Folkerepublikken Kina" på fastlandet som hevder suverenitet over øyen, noe også "Republikken Kina" gjør. Mye lokal og regional politikk oppi den røren der.

Endret av xRun
Lenke til kommentar

Det er åpenbart at Norge i tillegg til topografi lider under at infrastruktur blir politikk. Lenge hadde vi Telenors monopolistiske "ISDN er mer enn godt nok for folk flest". Så fikk de konkurranse, men satt fortsatt på infrastrukturen. Her i Bergen bråstoppet fibersatsingen da kommunen bestemte at BKK ikke skulle drive med den slags. Og dermed har vi her jeg bor ikke noe valg. Det blir ADSL, og vi bor langt fra sentralen.Nå ser jeg riktignok på mine daglige vandringer med bikkja at Telenor har satt opp staver med "Her bygger vi fiber" på andre siden av åsen, men de har stått der i et år, og ingen hos Telenor kan si om eller når det faktisk kommer.Jeg snakket med Canal Digital også. Svaret? "Nærmeste koblingspunkt er 70 meter fra deres bolig, og vi kommer ikke til å gjøre noe med det."Geir :)

 

70M? Der er jo ikke så langt unna :p Morsommere er det jo at store deler av trøndelag har fiber...

Lenke til kommentar

Dette er vel gjennomsnittlig internetthastighet hos husstander som HAR internett?

Så om du har 1000 husstander i et fattig land, der 950 ikke har nett, 20 har 1Mbit ADSL, og 30 bor i ei ny blokk med 100Mbit kabelnett, så blir snittet for landet 60Mbit?

Eller blir det 3Mbit, som det blir hvis man deler på alle husstandene?

 

 

Lenke til kommentar

Latvia, Romania og Bulgaria har høyere gjennomsnittshastigheter enn Norge?Har en mistanke om at det er enkelte i disse landene som trekker opp snittet heftig men likevel, tre av fem europeiske land på topp 10 er relativt fattige og har større samfunnsproblemer og de representerer størsteparten av europeiske land på topp 10 lista.Dette er jo nesten litt komisk...

 

Mange av de øst-europeiske landene har betydelig bedre IT og infrastruktur enn det Norge har, iallefall når det kommer til byene. Det henger vel kanskje litt sammen med at det er greit å gjøre en dårlig jobb i Norge, mens en i Latvia eller i Polen hadde fått sparken for lengst. Ellers har vi denne statlige suppen av et monopol, telenor og BBK som ikke akkurat fortjener nobell-prisen med det første..

Lenke til kommentar

Hvor mye betaler en for fiber i Norge, ca. 50/50 eller 100/100 linje, noen som vet? Ta den billigste løsningen

349,- for 40/40 her, fiber fra Lyse. Det er egentlig den gamle prisen for 25/25 såvidt jeg husker, men er satt til 40/40 til samme pris som et såkalt "lojalitetsprodukt". Bestiller man 25/25 der nå (internett 50) koster det 449,- pr måned. 60/60 er 549,- pr måned.

http://www.bkkfiber....eservice/priser

Endret av xRun
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...