Gå til innhold

- Derfor endret vi design


Anbefalte innlegg

Problemet er nok at man tror ,ihvertfall de som ikke har hør om noe annet ( det har man al omtalen å takke for ) at metro er eneste måten å gjøre det på samme med flisene ( som jeg definer som en del av metro ) .

 

Hvordan kan man vite om desktopp modus når det ikke blir tatt seriøst i testene ?

jeg tror heller ikke Hardware.no har nevnt hvordan man slår på desktop modus

 

Problemet med alt som er skult til markøren er over det ( som f.eks å få frem startskjerme ) at det i seg selv kan virke irriterende.

hvis man tar utgangspunkt i at oppgavelinjen i win7 der startknappen er plassert , at startknappen kan være både øverst til høyre , nederst til høyre og øverst til venstre så vil det virke irriterende når menyen ikke er der man er van til finne den

 

Hvis jeg har forstått det riktig så har vær sitt hjørne av skjermen når man bruker Win8 hver sin funksjon , eller ar alt låst til nederst til høyre ?

 

Her det slik at magge vil ha en slags markering hvor startmeny valget er er plassert hen , det får man ikke automatisk i Win8

 

Til dere som ikke forstår problemet , det er kommet ganske mange klager på man ikke får ha desktoppmodus i fred. noen ganger tvinger metro seg på og overtar kontrollen.

På mange måter blir det som kjøre en bil med to forskjellige styresystemer .

I den ene øyeblikket virker ratet og i det neste må man bruke en styrespak .

 

Selv om jeg ikke har prøv windows8 så er det ganske tydelig hva som skaper trøbbel.

Merkelig nokk så virke det som ikke alle helt aksepterer at andre brukere har problemer

Da kommer det påstander om feil bruk eller uvante måter å gjør det på

 

En tilsynelatende god endring er ikke nødvendigvis en god endring for alle.

Det kan være det reneste helvete for mange av dem

( det tror jeg er nevnt tidligere uten at så mange har lagt merke til det )

 

Det ser man ikke bare i Windows8

 

Om man hadde tanker bak designet så har de glemt en god del nødvendig funksjonalitet.

jeg tror i stede at de hadde litt for travelt med å få alt ferdig tidsnok.

( derfor at metro kan dukke uventet opp eller at flere programmer bare kjører som metro utgave ).

 

Jeg kan være med på at det har vært mye fokus på "metro", og at dette i reklamer frontes en hel del, både for Windows RT og Windows 8. Jeg er enig i at det kan være vanskelig å vite hva man egentlig får på hvert av disse. Markedsavdelingene til MS ønsker at vi skal se og kjenne oss igjen, samme om vi velger en W8, WRT eller WP8. Når markedsføringen styrer skjer ofte mye rart, på godt og ondt.

 

Med det sakt, om vi skal holde oss til en edruelig diskusjon om Windows 8, så må man være villig til å ikke ro seg fast i akkurat dette.

 

Du skriver desktopmodus, men det blir egentlig ikke helt riktig. Det er ikke så mye en modus som to integrerte systemer. Desktoppen er der, og skifte mellom startsiden og desktoppen er like lett som å åpne og lukke startmenyen. Maskinen er alltid i desktopmodus, for denne kjører hele tiden. Desktoppen og vanlige applikasjoner er like mye i fokus og kjører akkurat likt som på Windows 7.

 

I tillegg kan man altså bruke startskjermen til metroapplikasjoner. Altså gjøre det samme som på Windows RT. Jeg vil si at startskjermen egentlig er et program som lar deg kjøre andre programmer inni. Har du flere skjermer tilkoblet maskinen kan du ha Word på en skjerm, nettleseren på en annen, og "metro" på en annen. Har du startet en metro app holder denne seg oppe selv om du klikker på en annen skjerm, og du kan jobbe med vanlige applikasjoner og metro samtidig. Du kan også kopiere mellom dem etc.

 

Men, metro dekker hele skjermen der den er aktiv. Og alle metroapplikasjoner kjører innenfor denne ene samme skjermen. Så selv om du har flere programmer og metro oppe på forskjellige skjermer, må du bytte mellom metroappene innenfor samme skjermbilde. Til dette bruker du Alt-Tab eller hjørnemenyen øverst til venstre.

 

Startknappen vises ikke, men den er i praksis der en alltid har vært, nederst i venstre hjørne. Flytter du musen dit får du opp en synlig indikator som kan klikkes for å åpne startsiden. Øvre og nedre høyre hjørne er forbeholdt en sidemeny som gir deg innstillinger, søk tilpasset den appen du har aktiv, deling osv.

 

Metro tvinger seg ikke på brukeren, men jeg seg hvor dette kan komme fra. W8 kommer for eksempel med en innebygd .PFD leser. Men dette er en metroapp. Åpner du en slik fil på skrivebordet vil den da altså starte en fullskjermsvisning i metro. Dette løses ganske enkelt ved å installere Adobe Reader, og man får da akkurat samme opplevelse som på Windows 7.

 

Jeg har brukt W8 en god stund. Jeg har helt klart forståelse av hvor dette kommer i fra. Jeg kan se at noen har problemer med det samme. Det var også en del ting jeg lurte litt på. Ikke alt er 100% logisk. W8 er ganske enkelt ikke det perfekte OS.

 

Med det sakt, jeg har brukt W8 siden midten av august, og min oppfatning er at fordelene med metro oppveier for noen dager med tillæring.

 

Dette gjelder spesielt om man ser på trender og hvilket utstyr folk ønsker seg. Den svarte boksen på kontoret er ikke lenger førstevalget. Nå skal man være mobil, men fremdeles tilkoblet og trygg.

 

Med fare for å reklamere for MS her, men nettbrett med W8 og Direct Access kan gi alt dette. Menge brukere har i dag stasjonær på kontoret, bærbar hjemmekontormaskin, og en pad, en W8 pad eller touch bærbar erstatter alle disse tre.

 

Jeg synes MS har fått ufortjent mye pepper for W8. For meg er det en stor bonus å ha startsiden og metroapplikasjoner, i praksis alt man her på Windows RT. For alt annet minus en startknapp og meny, fungerer W8 i praksis akkurat likt som Windows 7 med flere forbedringer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synes å kalle det to modus passer ganske bra. Som alastor er inne på win8 har endel gode forbedringer, og det er det jeg bruker til daglig, men metro er virkelig noe som overrasket meg negativt. Og ja, jeg vil kalle det to modus, fordi det er så dårlig innvevd i resten av systemet, det er ett påtrengende vedheng som ikke passer sammen med resten av systemet i det hele tatt. Det er nesten mulig å slippe unna metro også, fordi det ikke er noen god måte å søke utenom det. Jeg synes det hele koker ned til følgende fra fansen:

 

1. Man kan stort sett slippe unna metro

2. Selv om det er krøkkete med mus, så kan man bruke tastekomboer for å slippe unna det lettere.

 

Er dette virkelig gode skussmål? Man har nedsatt mulighetene til å navigere og man "må" navigere rundt en sentral del av OSet? Ikke for meg

 

Og jeg tør vedde mye på at minmalt med salget av win8 (x86) går til tablets. Innen x86-tablets muligens er populære så har win9 kommet. Hvorfor "nerfe" en sentral del av OSet for hovedgruppen av brukerene?

 

AtW

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Jeg synes det hele koker ned til følgende fra fansen:

 

1. Man kan stort sett slippe unna metro

2. Selv om det er krøkkete med mus, så kan man bruke tastekomboer for å slippe unna det lettere.

 

Er dette virkelig gode skussmål? Man har nedsatt mulighetene til å navigere og man "må" navigere rundt en sentral del av OSet? Ikke for meg

 

De to punktene du lister opp er svar på kritikken som kommer, de representerer et alternativ for mennesker som ikke kan fordra Modern UI. De oppsummerer ikke fansens mening mening om startmenyen og systemet som følger med

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Faktum er, til tross for denne kvalifiserte kritikken din, at W8 kan gjøre det samme som W7. Denne artikkelen nevner i en liten setning at det finnes en desktop, for så å definere W8 basert på "Metro".

..som er den største UI endringen i Windows fra Win7, ikke rart det. Det er det første som møter brukeren og man blir fort hevet inn i Metro fra desktop også, derfor så mye spalteplass.

Bare prøv å åpne et bilde på desktop uten først å ha installert eget bildevisningsprogram, og se hvor du lander hen og finn ut av hvordan man kommer seg tilbake fra desktop. Brukeropplevelsen er alt annet enn intuitiv.

 

Men kanskje du skulle sette av et par minutter på å lese deg opp før du tyr til forenklinger selv, kanskje du skulle sette deg inn i andres ståsted? Mitt ståsted er at jeg jobber med IKT Drift. Jeg har brukt W8 i produksjon og hjemme siden midten av august. Vi ruller i neste uke ut W8 til flere desktopbrukere for test. Signert med mitt navn. Tror du jeg gjør dette om W8 er et idiot OS som ikke kan vise flere vinduer på en gang?

Det kan du selv svare på, for du har jo brukt det en stund nå, du bør vite at Metro kjører fullscreen og kan ta en snap-on i visse skjermoppløsninger, mens man kan deaktivere / hoppe over Metro med *tredjeparts* programvare, er det det dere kommer til å gjøre? Du kan kanskje fortelle hva en kontorarbeider skal bruke metro til dersom man til daglig sitter i spesialprogramvare og multitasker?

 

Drar vi denne videre og ser litt på trender, du kan kanskje sette av noen minutter til det også, så ser vi ganske enkelt at stadig flere ikke ønsker store arbeidsstasjoner. De ønsker ikke en stor svart boks på kontoret.Trendene er mobilitet.

Hva har det med saken å gjøre? Betyr denne trenden at kontorarbeidere på NAV dropper spesialprogramvare for Metro minesveiper? :tease:

Nå prøver jeg å erte deg litt, men det er betenkelig at du som jobber med "IKT Drift" ikke kan forestille deg hvordan metro ødelegger desktop-opplevelsen for mange.

Jeg husker hvor mye negativt som ble skrevet når Vista ble lansert, selv syntes jeg at Vista etter VP1 var mye bedre enn XP, kanskje det endrer seg med Win8 også dersom det kommer en overhaling før nytt versjonsnummer.

 

Mye av problemet hadde vært fjernet dersom taskbar fortsatt var synlig i Metro og Charms menyen ikke måtte bli aktivert utfra intet, men f.eks. av en knapp på taskbar-en.

Endret av mandela
Lenke til kommentar

..som er den største UI endringen i Windows fra Win7, ikke rart det. Det er det første som møter brukeren og man blir fort hevet inn i Metro fra desktop også, derfor så mye spalteplass.

Bare prøv å åpne et bilde på desktop uten først å ha installert eget bildevisningsprogram, og se hvor du lander hen og finn ut av hvordan man kommer seg tilbake fra desktop. Brukeropplevelsen er alt annet enn intuitiv.

 

Det kan du selv svare på, for du har jo brukt det en stund nå, du bør vite at Metro kjører fullscreen og kan ta en snap-on i visse skjermoppløsninger, mens man kan deaktivere / hoppe over Metro med *tredjeparts* programvare, er det det dere kommer til å gjøre? Du kan kanskje fortelle hva en kontorarbeider skal bruke metro til dersom man til daglig sitter i spesialprogramvare og multitasker?

 

Hva har det med saken å gjøre? Betyr denne trenden at kontorarbeidere på NAV dropper spesialprogramvare for Metro minesveiper? :tease:

Nå prøver jeg å erte deg litt, men det er betenkelig at du som jobber med "IKT Drift" ikke kan forestille deg hvordan metro ødelegger desktop-opplevelsen for mange.

Jeg husker hvor mye negativt som ble skrevet når Vista ble lansert, selv syntes jeg at Vista etter VP1 var mye bedre enn XP, kanskje det endrer seg med Win8 også dersom det kommer en overhaling før nytt versjonsnummer.

Når jeg ikke omfavner den kritikken du linker til er det fordi den er fullstendig ensporet og forfatter virker ikke å ha brukt spesielt mye tid på W8. Skal man skrive noe om et OS så må man se på helheten, ikke menyen. Denne artikkelen ser på hva som kan gjøres i dette grensesnittet, og som jeg skrev, definerer man så W8 ut i fra dette. En oppramsing av begrensingene i metro er ikke representativt for hva som er mulig i W8, selv om det er, eller kan være, en større del av brukeropplevelsen.

 

Du skal vite at jeg flere ganger har påpekt det jeg mener er svakheter med W8 flere ganger på dette forumet, og da er forvirringen vedrørende den innebygde PDF leseren og bildevisningen i metro noen av tingene jeg har påpekt. Det løses lett ved å legge inn Adobe Reader, men ikke alle brukere ser denne muligheten umiddelbart. Skille mellom IE10 på desktop og IE 10 som metroapp er en annen utfordring. Spesielt når EU krever den fjernet fra startlinjen før du må velge nettleser. Hvordan skal man få den tilbake til startlinjen? Hvordan kan man vite at om man fester metroappen IE10 på startlinjen, så er det desktopversjonen som festes der? Det er en hel del små detaljer jeg mener MS ikke har forberedt brukeren godt nok på.

 

Det å komme seg tilbake til desktop er lett som bare det, men jo, du må lære deg hva du kan og ikke kan gjøre med metro. Og det er da man må spørre seg om det er verdt det. Skal man forvirre brukeren på denne måten?

 

Svaret på dette er ikke svart hvitt. Tror du misforstår det jeg skriver litt, jeg har absolutt vurdert den mulige effekten metro har på brukeropplevelsen til våre brukere. Da vi rullet ut W7 gjorde vi det i en smekk, dog en litt lang en. Men med W8 kjører vi brukertester først. Det er klart at dette er relatert til den nye startskjermen. Men disse brukerne har sett og tatt litt på W8 før de sa seg villige til å prøve. Å det er ikke mange setningene med opplæring som skal til før de virker å håndtere dette helt fint. Det er da ikke snakk om superbrukere.

 

Hva en kontorarbeider skal bruke metro til kan være så mangt, men det er riktig at det ikke er en nødvendighet for mange. Det er imidlertid slik at metro ikke kommer i veien for daglig desktop bruk. De brukerene vi har testet på kunne ikke bry seg mindre om det var en startskjerm eller startmeny. De klikker på det ene programmet de skal ha, og dette starter akkurat som før. Jeg klarer ikke å være med på at metro kan ødelegge desktop opplevelsen til en bruker, for den erfaringen jeg har i vanlig daglig drift er ganske enkelt at dette ikke er tilfellet.

 

Det er ikke aktuelt for oss å installere tillegg av typen start 8, ganske enkelt fordi jeg ikke ser noen grunn til å gjøre det. Dessuten kan slike tillegg komme i konflikt med senere oppdateringer.

 

Men det er heller ikke tvil om at MS tenker butikk i dette her. Uavhengig av hvor vellykket vi mener de er, så er det klart de ønsker å skape en bred UI plattform som spenner flere devicetyper. Brukere av Win8/WinRT nettbrett vil på mange måter ha stor glede av metro og det faktum at de kan legge inn alle sine kjøpte apper.

 

Når det gjelder mobilitet så har det mye med saken å gjøre. Mange her kritiserer W8 for å være mer tilpasset touch. Og ja, metro er det. Det er derfor du kan docke er W8 nettbrett og bruke det som en vanlig på kontoret med en 24" skjerm eller tre, for så å ta det med deg å bruke det som et vanlig nettbrett. Men i motsetning til iPad som i liten grad kan la deg gjøre mer enn å sjekke e-post, kan et W8 nettbrett med Direct Access ha full tilgang til bedriftens nettverk og tjenester så lenge den har en internettilgang.

 

NAV dropper ikke spesialprogramvare for minesveiper. Nå drifter vi kun den kommunale delen av NAV, og de fleste som jobber på NAV sitter i stor grad på tynne klienter, men ja, i praksis kan en bruker jobbe i spesialprogramvare og Alt-Tab'e mellom denne og minesveiper i metro, om de sitter på kontoret eller på hytta.

 

Det er ikke lett å komme med en ensidig konklusjon på dette med W8 og metro, og bare tiden vil vise om MS lykkes. Men jeg synes W8 får alt for mye negativ omtale på grunn av dette, ganske enkelt fordi de store problemene som trekkes fram ikke er virkelige. Jeg merker dem ikke i hverdagen. Det er snakk om små problemer i starten, og en tilvenning. En del av de små tingene er unødvendig irriterende, og kunne vært løst med noen små endringer. Men de er fremdeles små.

 

Det er ingen som tvinger meg til å bruke metroapper, og fikser en vanlig pdf leser etc, så havner jeg ikke i en metroapp ufrivillig. Men på den andre siden, jeg har begynt å like mulighetene det gir også. Det finnes metroapper som er nyttige i hverdagen. Jeg skal snart teste W8 nettbrett og hvordan den er i bruk som erstatter for desktop, bærbar og nettbrett. Da blir nok metro enda mer fornuftig.

 

Angrer meg for at jeg ikke opprettet en blogg så jeg kunne ha linket til denne for å vise hvordan jeg opplevde å ta i bruk W8. Tror det kunne vært nyttig, for det finnes så mange misoppfatninger.

 

* Jeg bruker metronavnet fremdeles og kommer til å bruke det til MS finner på noe bedre eller det nye navnet er innarbeidet, det er kort og folk her inne vet hva jeg mener på. New GUI er lame.

 

* Skriver litt mellom slagene her, så beklager om det jeg skriver blir litt rotete.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Når det gjelder mobilitet så har det mye med saken å gjøre. Mange her kritiserer W8 for å være mer tilpasset touch. Og ja, metro er det. Det er derfor du kan docke er W8 nettbrett og bruke det som en vanlig på kontoret med en 24" skjerm eller tre, for så å ta det med deg å bruke det som et vanlig nettbrett. Men i motsetning til iPad som i liten grad kan la deg gjøre mer enn å sjekke e-post, kan et W8 nettbrett med Direct Access ha full tilgang til bedriftens nettverk og tjenester så lenge den har en internettilgang.

Ser den, men denne tilpasningen går på bekostning av tradisjonell desktop. Win8 er vel ikke ment kun for nye PCer?

 

Ellers er det mye fornuftig i det du skriver. Jeg er stort sett bare uenig i vektleggingen av quirks i Win8.

 

Som jeg redigerte inn i forrige innlegg, så tror jeg at mye av problemet hadde vært unngått dersom taskbar fortsatt var synlig i Metro og Charms menyen ikke måtte bli aktivert utfra intet, men f.eks. av en knapp på taskbar-en for non-touch devices.

Lenke til kommentar
Jeg synes å kalle det to modus passer ganske bra. Som alastor er inne på win8 har endel gode forbedringer, og det er det jeg bruker til daglig, men metro er virkelig noe som overrasket meg negativt. Og ja, jeg vil kalle det to modus, fordi det er så dårlig innvevd i resten av systemet, det er ett påtrengende vedheng som ikke passer sammen med resten av systemet i det hele tatt. Det er nesten mulig å slippe unna metro også, fordi det ikke er noen god måte å søke utenom det. Jeg synes det hele koker ned til følgende fra fansen: 1. Man kan stort sett slippe unna metro 2. Selv om det er krøkkete med mus, så kan man bruke tastekomboer for å slippe unna det lettere. Er dette virkelig gode skussmål? Man har nedsatt mulighetene til å navigere og man "må" navigere rundt en sentral del av OSet? Ikke for meg Og jeg tør vedde mye på at minmalt med salget av win8 (x86) går til tablets. Innen x86-tablets muligens er populære så har win9 kommet. Hvorfor "nerfe" en sentral del av OSet for hovedgruppen av brukerene? AtW

Jeg har kjøpt brukerutstyr for noen millioner i år, og ja, mye er stasjonært. Mye vil fortsette å være det, men trenden er like vel et stadig skifte mot bærbare løsninger. Neste generasjons bærbart vil i stor grad være touchdevicer, enten i form at touch bærbare, eller nettbrett.

 

Man kan så klart diskutere hvem som satte i gang akkurat denne touch trenden på denne typen utstyr. Var det MS og deres nyhet om W8 som dro med seg HW utviklere, var det MS som tilpasser seg nytt utstyr fra HW utviklere, eller måtte alle tilpasse seg et marked der brukeren har blitt vant til å ha med seg touchdevicer av forskjellig slag, der på flere måter tynne devicer dominerer mer og mer.

 

Uansett, det er den veien utviklingen går. MS kunne ha ventet, men det kunne også blitt fatalt. De måtte være med på denne utviklingen nå. På godt og vondt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har kjøpt brukerutstyr for noen millioner i år, og ja, mye er stasjonært. Mye vil fortsette å være det, men trenden er like vel et stadig skifte mot bærbare løsninger. Neste generasjons bærbart vil i stor grad være touchdevicer, enten i form at touch bærbare, eller nettbrett.

 

Man kan så klart diskutere hvem som satte i gang akkurat denne touch trenden på denne typen utstyr. Var det MS og deres nyhet om W8 som dro med seg HW utviklere, var det MS som tilpasser seg nytt utstyr fra HW utviklere, eller måtte alle tilpasse seg et marked der brukeren har blitt vant til å ha med seg touchdevicer av forskjellig slag, der på flere måter tynne devicer dominerer mer og mer.

 

Uansett, det er den veien utviklingen går. MS kunne ha ventet, men det kunne også blitt fatalt. De måtte være med på denne utviklingen nå. På godt og vondt.

 

Det hadde for det første ikke hindret de å kunne la oss velge mellom en touchvariant, og en mere widget-aktig variant som faktisk er egnet, for det andre er dette en utvikling som ikke vil ta av før etter win9 har kommet.

 

AtW

Lenke til kommentar

Som jeg redigerte inn i forrige innlegg, så tror jeg at mye av problemet hadde vært unngått dersom taskbar fortsatt var synlig i Metro og Charms menyen ikke måtte bli aktivert utfra intet, men f.eks. av en knapp på taskbar-en for non-touch devices.

 

Leste at flere produsenter vil inkludere en egen Charms knapp på nye tastaturer. Hvor dette ligger an i løypa vet jeg ikke...

 

Ellers er det jo bare å trykke på Win+C.

Lenke til kommentar
Et fantastisk system, ikke noe mer å si om det. Den perfekte matchen er jo selvsagt Windows 8, Windows Phone 8, XBox og Skydrive. Om man bruker denne matchen, har man det man trenger av tekniske hjelpemidler og underholdning i massevis, enkelt og greit.Skremt over alle kommentarene her som sier hvor lite interessert de er i nytenkning, men det har vel kanskje noe å gjøre med at systemet kommer fra Microsoft og ikke Google/Apple.
nå er du vel subjektiv her .Siden folk er forskjellig så er det nå bare slik at det som er helt perfekt for none er rene tvangstrøyen for andre.Det holer heller ikke å si at du må gjøre det slik og slik i stedet.eller at man skal bruke tastaturet i stedetDet var en gang snakk om at man skulle tilpasse Windows ( med ekstra hjelpemidler ) slik at det også kunne brukes av svaksynte og blinde ( windows7 har noe av dette innebygget) .Hvordan er dette i windows8 ?

 

Ease of Access finnes i Windows 8 også. Har heldighvis ikke hatt behov for dette, men fikk nå oppleve hvor enkelt det var å finne og endre instilliinger i Windows 8, fremfor Win 7. Blir mer og mer overrasket over hvor enkelt Win 8 er, bare man bruker en time til å lære seg det grunnleggende.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

epos85: Har du prøvd win8? Ingen negative påvirkninger for en som jobber med grafikk, nettsideutvikling eller lignende. Når jeg jobber med programmering sitter jeg med tonnevis av vinduer oppe i desktop-modus, akkurat som i Windows 7. De har ikke fjernet noe som helst.

 

De har ikke fjernet noe, bare skjult ting og lagt til hindringer på veien.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Windows 8 er ikke perfekt. Windows 7 er ikke perfekt. Linux-distroer er ikke perfekt. OS X er ikke perfekt.

 

Har selv brukt Windows 8 siden august og er stort sett veldig fornøyd. At man ikke kan være produktiv med Windows 8 er ihvertfall sprøyt. Som et desktop-OS så pinner man sine mest brukte programmer til oppgavelinjen. Man har også mye bedre håndtering av flere skjermer i OS-et. Det er også svært lettkjørt.

 

Ang. Modern UI og desktop er jeg enig i at disse applikasjonene er mer egnet for touch. Startskjermen fungerer dog også utmerket for folk som bruker stasjonær PC. Programmer som har en Live Tile gir informasjon på en effektiv måte, men det er ikke slik at jeg åpner opp veldig mange Modern UI applikasjoner. Jeg er fortsatt en storbruker av Spotify, uTorrent, Photoshop, MediaMonkey, Chrome, Outlook, Word, Excel, Steam, Sibelius etc.

 

Slik jeg ser det bruker man Modern UI applikasjoner via Live Tile-prinsippet, eller docker applikasjonen til å bruke 1/3 av den ene skjermen (bruker to skjermer).

 

Man kan selvfølgelig argumentere for at Startskjermen ikke burde vært fullskjerm, Modern UI-applikasjoner ikke skulle vært mulig å installere osv. For meg er sannheten dog at disse har sitt bruk og bidrar til at Windows 8 fungerer likt på alle maskiner.

 

Etter å ha brukt OS-et i flere måneder er det dog et par ting jeg synes kunne ha blitt fikset:

 

1) Standardsøk burde også ha søkt i Kontrollpanel. Det burde vært enklere å utvide søket til også å inkludere filer (trykke enter to ganger f.eks.

2) Man burde ha muligheten til å starte direkte i desktop-modus.

3) OS-et fungerer ikke veldig bra på eldre bærbare maskiner uten ekstern mus koblet til. Man bør ha multi-touch trackpad (med gode drivere) for å bruke Modern UI effektivt.

Lenke til kommentar

Jeg kunne forsatt ha spurt mue om W8 og metro , men det meste er dog diskutert flere ganger uten at man er helt ening

 

Men ett spørmål stiller jeg likevel : Er det så tvingende nødvendig med metro stilen for at ar berørings skjerm skal fungere ?

Kan man bruke desktop og berørings skjerm samtidig ?

 

Etter min menig er Metro unødvendig på en standard pc.

At Microsoft la det inn er nok av press fra nettbrett systemer , for å få noe som ser likt ut .

Nå kommer en pc aldri å være det samme som et nettbrett selv om systemet skal se likedan ut

 

Hvis de fleste likevel omgår metro , hva er da vitsen med i det hele tatt

Lenke til kommentar

Men ett spørmål stiller jeg likevel : Er det så tvingende nødvendig med metro stilen for at ar berørings skjerm skal fungere ?

Kan man bruke desktop og berørings skjerm samtidig ?

 

Ja. Men ModernUI/Metro er der for at det skal være lettere å bruke touch. Dersom du har brukt Win7 med en touch skjerm, så vet du at det er veldig knotete. GUI'et er rett og slett ikke laget for, og er vanskeligere å tilpasse, touch.

 

Etter min menig er Metro unødvendig på en standard pc.

At Microsoft la det inn er nok av press fra nettbrett systemer , for å få noe som ser likt ut .

Nå kommer en pc aldri å være det samme som et nettbrett selv om systemet skal se likedan ut

 

Hvis de fleste likevel omgår metro , hva er da vitsen med i det hele tatt

 

Microsofts syn på dette er fordi man lett skal kjenne seg igjen på systemet, uansett om du sitter på en PC, tablet eller telefon.

Lenke til kommentar

At det skal være lettere å bruke touch på den måten klare jeg bare ikke å se

( nå kan det komme av jeg er bare vant med det gamle Windows designet )

 

Hvis man sammenligner det med designet man har på menyvalget i smarttelefonen ( jeg har ingen , men har så vidt vær borti disse ) så viker det ikke spesielt lettere å bruke i forhold til Windows GUI .

 

Å blande disse UI ene samme gjør det definitivt ikke letere.

 

fakta ? : Microsoft har bare bestemt seg for å ape etter Telefon UI

Å argumentere med at det er for at man lettere skal kjenne seg igjen tar jeg som en dårlig unnskyldning da PC og nettbrett alltid vil være forskjellig

Man trenger ingen radikal endring, som etter min mening bryter lit med den lettvinte måten å gjøre det på

Dett hadde fungert bra hvis man faktisk hadde brukt det Windows GUI hadde å by på.

 

Med mindre de finner på noe radikalt så passer MUI ikke spesielt bra til den vanlig prøvebrukeren databruk ( da snakker jeg om

mere en det å surfe på nettet og lese epost )

 

Det er en ting som virker besynderlig her : noen hevder hardnakket at MUI ikke er noe problem , mens andre sier det motsatte .

jeg har vanskelig å tro at absolutt alle som er negativt til det ikke har prøv Windows8

 

Dette blir som med ULA i Windows vista.

Der var det fler momenter som skulle gjør det bedre , men som bar kom i veien

I vista var fokuset sikkerhet , nå er berørings skjermer og telefon og pad UI

Lenke til kommentar

At det skal være lettere å bruke touch på den måten klare jeg bare ikke å se

( nå kan det komme av jeg er bare vant med det gamle Windows designet )

 

Nå vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte.

Ta en titt på fingertuppen din, samtidig som du tenker på hvor LITE nøyaktig en kapasitiv touchskjerm er.

Hvordan i svarteste tror du at du skal kunne treffe alle de små tingene i vanlig windows GUI'et ? Bare noe så enkelt som å treffe på en av de 3 knappene oppe i hjørnet av et program er VANSKELIG. Hvorrdan Alt-Tab'er man mellom program med bare en touch skjerm?

 

Før du kommer med mer oppgulp ang. dette temaet, så foreslår jeg AT DU PRØVER SELV. Først Win7 på en touch-basert enhet, og deretter en med Win8 MetroUI.

 

Å diskutere med folk som har fått en eller annen merkelig ide i hodet UTEN å ha noen erfaring ang. emnet er dødfødt.

 

Liker du det ikke? SÅ IKKE BRUK DET DA.

Lenke til kommentar

jeg har prøv Windows CE på en GPS med berørings skjerm for mange år siden .

 

Når man tenker på hvor små tingene er på en skjerm på en telefon så er det rat at man skal få det til med android , men ikke med Windows.

 

Han har faktisk muligheter til kunne endre størrelse på alle knapper og elementer hvis man vil

Så argumentet dit om at det blir for smått kjøper jeg ikke

 

om man mener at de klikkbare elementene blir for små så burde det ikke være noe problem å gjør dem større

 

Man må ta til etterretning at det vil være til like mye irritasjon for at pc bruker at man har overdimensjonerte elementer på en stor skjerm som at elementene er for små på på en liten skjerm

 

 

Alt-tab problematikken løser man med en flikk bevegelse ( som man allerede gjør i dag )

Endret av den andre elgen
Lenke til kommentar

Så argumentet dit om at det blir for smått kjøper jeg ikke

 

De aller fleste WinCE enheter kjørte på resitive touch skjermer. Nøyaktigheten på disse (spesielt hvis man brukte penn) er en god del bedre enn på dagens kapasitive skjermer (men som igjen har mange andre fordeler).

 

Igjen.

Har du prøve Win7 på en touchskjerm (gjerne en av dagens "normale" kapasitive skjermer)?

Har du prøve Win8 på en tilsvarende skjerm?

På hvilken av disse er det feks. enklest å bytte mellom program (altså Alt-Tabbe)?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...