Gå til innhold

Hvordan reagerer dere når ting funker på første forsøk?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg opplevde noe helt nytt i dag! Etter 10 minutter med kikking i datablader og gamle prosjekter, fikk jeg skrevet, kompilert, lastet opp til ATtiny'en og kjørt et program som faktisk gjorde det jeg ønsket, på første forsøk.

 

Må ærlig innrømme at jeg ble lamslått, det pleier alltid å være noen småfeil eller ditt og datt som mangler, men her fikk jeg faktisk alt til å fungere på første forsøk. Hvordan reagerer man på slikt? Her ble det en bit sjokolade og en julebrus for å feire, hva gjør dere?

 

 

( :p )

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjører Mac så er vandt med det

 

Jeg tror ikke operativsystemet har så mye å si når det gjelder å kompilere gamle prosjekter på nyere software.

 

Et eksempel er kameraten som har Mac ikke klarte å kompilere en .cpp fil, hvor han sendte den til meg som sitter på Windows og fikk gjort det helt fint.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Var en gang jeg holdt på med et prosjekt.. Husker ikke helt hva det var igjen nå, men husker at det var fire moduler som måtte jobbe sammen, og før de var ferdig var det egentlig ikke noe å teste. Så jeg brukte et par dager å skrive de, uten å teste noe som helst av koden (var python prosjekt, et par sider med kode for hver modul).

 

Og når alle komponentene endelig var på plass, og det var på tide å teste for første gang.. Og alt sammen virket perfekt! Det var veldig.. Følte meg litt slik da, ja :)

Endret av Terrasque
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er det verste som noen gang kan skje, at noe "funker" med en gang, betyr ikke at det fungerer de neste gangene, hvis det gjør det, så er det garantert en eller annen runtime error som har gjemt seg. Hvis man viser det man har gjort til en annen person, så fungerer det garantert ikke på han/hennes sin datamaskin, og etter at den personen har prøvd den samme koden, så fungerer det plutselig ikke på din datamaskin heller. Min teori er at kompileringsprogramvare og dataprogramvare generelt har fri vilje. :hmm:

  • Liker 3
Lenke til kommentar

... jeg blir da litt skeptisk; tenker "hva er det jeg har glemt denne gangen" ...

Enig der!

Spesielt slike problemer en ikke har mulighet til å skikkelig teste underveis, men først får testet når alt er "ferdig". Virker det på første forsøk da, blir jeg nervøs og tør nesten ikke sjekke inn koden. :p

Hadde det vært en bug, hadde jeg jo måttet tenkt mer over implementasjonen min og hva som kan ha godt gæli, og kanskje kommet på issues i tillegg til problemet.

Lenke til kommentar

"Hei Mor, jeg fikk til, nå virker klassen min, jeg skulle egentlig brukt en unsigned integer her, hadde signed integer og et bibliotek jeg hadde var kodet i ansi, skulle vært unicode, JEG FIKK DET TIL, HURRA"

 

Mor:

 

"Jeg er så stolt av deg, forrige gang så brukte du feil peker-referanse, du forkludret hele klassen din, strukturen, og jaggu brukte du ikke feil feil-kode når du skulle bruke GetLastError, nå må du forresten komme å spise kjøttsuppe, vi har kjøttsuppe til middag i dag"

Endret av LonelyMan
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...