Gå til innhold

Test: Vi har testet Norges råeste spill-PC


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kjølekraften (to put it in layman's terms), kjøler kun de få kvadratcentimetrene med flateareal som kommer i kontakt med fordamperen/kjølehodet. Relativt presist vil jeg si.

Det var nok sikkert "bare et par kvadratcentimeter over prosessoren" som det ble stusset over. Det gir ingen mening å beskrive en avstand med cm^2, og redaksjonen mente kanskje å putte inn et komma og kanskje si:

"bare et par kvadratcentimeter, like over prosessoren". ;)

 

Noen som har erfaring hvor du kan få service, eller noen steder som har utstyr for å tømme/påfylle ny gass i en slik kjølekompressor? Bør kjøre en liten service på min egen kompressor, og trenger å tømme den først.

Er det vanlig at bilverksteder har slikt, med tanke på AC-anlegg til biler etc?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Originpc.com lar de konfigurere ganske mye drøyere maskiner, her er et eksempel:ORIGIN High-Performance Ultra Silent Fans - BlackASUS Z9PE-D8 WSDual ORIGIN FROSTBYTE 120 Sealed Liquid Cooling SystemsDual Intel XEON E5-2690 2.9GHz LGA 2011 Octo-Core Processors (20MB L3 Cache)1.5 Kilowatt Silverstone StriderDual 4GB GDDR5 NVIDIA GTX 690Single 6GB GDDR5 NVIDIA Quadro 6000Dual 6GB GDDR5 NVIDIA Tesla C207564GB Kingston ECC Registered DDR3 1333MHz (8x8GB)Genuine MS Windows 8 Professional 64-Bit EditionRAID 5 : For performance and fault tolerance (3 identical drives needed)480GB Intel 520 Series480GB Intel 520 Series480GB Intel 520 Series480GB Intel 520 Series14X Blu-ray Disc (BD) Burner (Reads and Writes to DVD/CD/BD) (No Blu-ray Playback Software Included)14X Blu-ray Disc (BD) Burner (Reads and Writes to DVD/CD/BD) (No Blu-ray Playback Software Included)CyberLink PowerDVD 12 UltraOn Board AudioOnboard Network PortORIGIN PC T-Shirt XLarge3DCONNEXION SpaceExplorer

 

Kjører dem da Fake HW RAID?

Lenke til kommentar

Hva er strømforbruket på denne da tro? :p Kompressoren må vell gå hele tiden kan jeg tenke meg. Hadde vært fett med en kompressor kjølt PC ja. ^^ Får man kjøpt bare den?

Stemmer. Kompressoren må gå hele tiden, og vil nok lage litt lyd ja. Selv så har jeg kjøleskap rett ved siden av PCen, og har ikke lenger noe imot akkurat den type lyd. Med ekstra lydisolering så kan dog en del gjøres. :)

Du kan få kjøpt bare kompressoren fra samme side som kabinettet blir kjøpt ja:

http://www.ldcooling...ase-change.html

 

Selv kjøpte jeg min egen på bruktmarkedet. Det er et veldig lite marked for det i Norge, og kun noen få "custom made" saker som går på litt rundgang. Min gikk dog dungen etter bare noen timer grunnet litt mishandling som i at den ikke stod i vater. (ganske skakk) Så skulle gjerne sett å fått den på service en gang. Virker som om mangel på olje har satt fast rotoren, uten at jeg egentlig kan si så mye. Det kan selvsagt også være en røket vinding.

 

 

Strømforbruk, støy og pris er ting som taler mot kompressor, ja. Til gjengjeld får man ikke lavere temperatur med mindre man bruker cascade, tørris eller flytende nitrogen eller helium.

Glemte Peltier (TEC) element. :)

Er vel sammen med cascade det eneste som kan brukes i 24/7 operasjoner. Alt det andre trenger å fylles på etter behov, more or less. Ja med mindre du har reguleringssløyfe i million/milliardklassen for flytende helium/nitrogen.

 

Perltier element er langt mindre effektivt, men er støyfritt og tar ikke opp noe særlig ekstra plass. (plasseres bare mellom kjøler og prosessoren) Krever dog ofte et rimelig heftig vannkjølingsanlegg og en kraftig PSU, og man kan heller ikke forvente like gode resultater som en cascade.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Og fordi det ville krevd at de hadde mulighet til å smelle på en ekstra evaporator, slik at begge CPUene ble fasekjølt. (dog noe bortkastet om de bare klokker til 4 GHz... som jeg antar er pga låst multiplier)

 

Ja, Xeon-E5 chippene har låst multi på 38, og med en Bclk som ikke gjør mer enn ca 105 så er du begrenset på 38*~105 =~3990Mhz

Lenke til kommentar

Med tanke på at jeg får 7.8 på stock i7-2600K, 7.8 på 1333 MHz DDR3 RAM, 7.9 på grafikk med et enkelt stock GTX 680 og 7.9 på harddisk med en vanlig Crucial M4 SSD...

 

Ja?

Jeg får bare 7.8 med min 3930k (både stock og overklokket til 4,3 GHz). På de andre punktene i WEI kreves det ikke spesielt kraftig maskinvare for å oppnå 7.9.

Lenke til kommentar

Pc'en er ment som en "spill" pc, det er derfor det for eksempel ikke er satt inn et siste 680 kort, driverne med Quad-Sli er så dårlig optimalisert at du ofte har lavere fps med 4 enn med 3 kort. Siden Xeon chippene heller ikke klokker noe høyere enn 4Ghz, om du er heldig så er jeg ganske sikker på at du vil ha lavere FPS i spill med et slikt oppsett fordi spill sjelden scaler noe særlig over 8 tråder, men heller ta utbyte av høyere klokkefrekvens.

 

Prisen for et xeon oppsett er langt høyere. Tar du feks to E5-2678, et hovedkort, prisen for en dual evap, ekstra ram osv osv så snakker du fort 35.000,- på toppen av dette systemet.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274

Hva er forskjellen på kuldegrader og minusgrader?

Etter et raskt wiki søk finner ikke jeg et annet svar enn at det er 2 ord for samme ting.

 

Jeg som ikke leste skikkelig :) Trodde at de egentlig mente varmegrader. Visste ikke at det "gikk an" å kjøle med 40-50 minusgrader...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...