Gå til innhold

Hvert år fram til i dag


Nerowulf

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

991

 

I år 991 finner slaget ved Maldon sin plass i historiebøkene. Angelsakserne under ledelse av Byrhthnoth, utkjemper et slag mot norrøne vikinger, muligens ledet av Olav Trygvasson. Slaget førte etterhvert til nederlag for Angelsakserne.

 

I år 1991 ble det laget et moderne broderi til tusenårsjubileet for slaget. Broderiet kan sees i Maeldune Centre i Maldon. Det skal også være et minnesmerke i vinduet i den lokale kirken som representerer Byrhtnots døende bønn og siste ord.

 

Statue av den avdøde Brythnot.

 

800px-Brythnoth_statue_Maldon.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

993:

 

Årringer fra trær fra denne perioden har en massiv økning i karbon-14 og berrylium-10 i årringene fra 993 og 994. Det tyder på at jorden ble truffet av en massiv geomagnetisk solstorm en gang i løpet av år 993.

 

Det vil ta nesten 500 år før vi ser noe lignende.

 

sun_400x225.jpg?itok=AaVo977C

Endret av Skurupu
  • Liker 2
Lenke til kommentar

997:

 

Olav Tryggvason grunnlegger Nidaros (Trondheim). Norge har ingen offisiell hovedstad før i 1314, men Nidaros er sannsynligvis Norges viktigste by på starten av årtusenet. Etter Tryggvasons død i år 1000, styres landet av Ladejarlene, som hadde sine seter i Trondheimen.

 

Ladejarlen.jpg

Statuen «Ladejarlen» av billedhoggeren Harald Samuelsen.

Endret av Skurupu
  • Liker 1
Lenke til kommentar

1002

 

13 november 1002 blir datoen for massakrene på Sankt Brictiusdagen. Den engelske kongen Æthelred den andre av England gir ordre om at det skal gjennomføres en etnisk rensning av alle norrøne og danske menn i England. Dette var et desperat tiltak da Æthelred uten suksess hadde forsøkt å få slutt på de indre truslene som truet kongeriket. Massakren fører til at den danske kongen Svein Tjugeskjegg senere invaderer og erobrer England, mye på grunn av at hans egen søster var blant ofrene.

 

bdd5d6c91909bb5ac6007afea816_grande.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...