Gå til innhold

Den store 3D Print Tråden - Printer du?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kenhten skrev (10 minutter siden):

Hehe... det var min plan også, kjøpte kun sort og hvit filament. Men det er så mye kult jeg kan printe til ungene i fine farger. Luke Skywalker og Vader lightsaber, da må jeg ha grønn og rød filament 😄

 

Ser den. Skrevet ut en del på Deichman Bjørvika og da i rosa når det har vært til kvinnfolk. 🤣

Lenke til kommentar

Bestilte Creality Sonic Pad fra Aliexpress 7. juni. I følge selger skulle den dukke opp 17. juli men den kommer mest sannsynlig hit i morgen 🙂 Får håpe pakken inneholder det jeg bestilte og ikke en murstein... regnet med at det kunne være en 50/50 sjanse for det pga pris. Betalte $169.79 inkludert frakt og MVA(1933kr). I Norge koster den 2900kr. Gleder meg til å prøve ut Klipper.

 

Bed levelling er ikke så lett 😞  Min er ennå ikke 100% men får det til å fungere. Må justere litt til for å få printet 1 lags glidefly modeller.

image.thumb.jpeg.72db8917799d3a6146d188e47aeccfa6.jpeg

Lenke til kommentar

Jeg har to forskjellige FDM-printere. Én litt eldre som heter tevo tarantula pro, og én prusa mini pluss. Den første har ikke ABL (jeg kjøpte inn et kit for å ettermontere men kom aldri så langt). Ble i grunn advart mot å gidde å styre med å oppgradere til noe automatisk, fordi flere mente det lagde mer problemer enn det hjalp. På prusaen funker det automatiske opplegget helt greit. Den har en kalibreringsrutine hvor den prober 9 punkter eller noe sånt, og så gjør man en live z-offset justering mens den printer ut et test-mønster. Når det er gjort så er det i boks. På den eldre printeren så gjør jeg det manuelt før hver print. Bruker en post-it-lapp mellom dysen og glassplaten jeg printer på. Flytter dysen til alle fire hjørner og midt på printplaten. Passer på at post-it-lappen akkurat får plass mellom glasset og dysen med litt motstand på hvert punkt. Og that's it. 

Endret av bo1e
Lenke til kommentar
activex skrev (4 timer siden):

Jepp, meget fornøyd, men jeg måtte tørke rullen i endel timer i ovn (ca 60 grader) før det var brukendes

Måtte tørke før du tok i bruk eller etter en tids bruk?

Har en Sovol tørker, den går bare til 50 grader, men det tar vel bare litt lengre tid vil jeg tro. 

Lenke til kommentar

Drar til Danmark om 12-13 dager. Fikk bestilt diverse filament fra Eryone. 10 ruller der 8 er 1kg og 2 er 0.5kg TPU. 1500kr 🙂under 150kr/rullen er billig. Vet ennå ikke om jeg skal bestille en ekstra printer. Men man sparer mye på å bestille fra EU land til et annet EU land.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kenhten skrev (På 20.6.2023 den 12.16):

Har du en Sovol printer også? Hvilken? Fornøyd?

Har en OG Sovol SV01 med Silent board og BLTouch, den fungerte veldig bra et års tid, Fikk Joshua Bardwell sine settings for TPU og det fungerte knall. Etter et års tid begynte jeg å få et uforklarlig problem med periodisk underekstrudering og med hjelp fra en kompis med svart belte (...) ble printern oppgradert med Bondtech LGX extruder, E3D Revo Six hotend, så en Raspberry Pi og Klipper firmware. Med Klipper fant jeg begrensninga i strøm til motorene (std SV01 har kun 500 i aks) så jeg justerte opp driverne, mener jeg er på 5000 i aks nå. Bruker Superslicer til harde materialer og Cura til TPU men har ikke fått tuna Pressure Advance rett for Cura enda.

Alt i alt mener jeg Sovol er et gullvalg, spesielt om du vil printe TPU rett ut av eska og ikke begynne å modde om selv til direct drive.

Lenke til kommentar
toreae skrev (4 minutter siden):

Om det er hjul lagd av POM: Disse må man passe på at de ikke er for mye strammet opp. De flater ut av for mye trykk. Dette kan rette seg om du slakker ut. 

Kjøpte et nytt sett og de kom ferdig skeive.. :(

En ting jeg har slitt med er at denne typen dokumentasjon ikke fulgte med printeren eller var mulig å laste ned fra produsenten. Å måle skeivhet på hjulene er dessuten svært vanskelig. Indirekte kan jeg gjøre det med å kjøre en custom måling med proben men jeg får bare målt ett hjul om gangen og må skru løs printerhodet mellom hvert hjul jeg måler. Innen jeg har målt alle hjulene har jeg vel slitt ut gjengene på printerhodet.

Lenke til kommentar

Jeg har gjort en måling med proben med relativt høy oppløsning(ABL med 15*15 punkter). Da avtegner det seg et bølgemønster med bølgelengde tilsvarende omkretsen på hjulene. Ved å rotere enkelthjul en halv omdreining med fingrene kan man se at bølgene flytter seg. Hjulene på printerhodet er montert i et trekantmønster og det ser ut til at hjulet som står alene gir et mye tydeligere mønster enn de som står i par. Ved å bytte rundt på hjulene mellom hver måling kan jeg da sjekke enkelthjul. Mye skruing..

Jeg har veldig løse planer om å lage et 'målehode' hvor jeg kan isolere og måle enkelthjul på en mer effektiv måte enn å skru på det originale printerhodet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

18*18 var det visst..

Excel-tabell med målepunkter bak og 3d-graf foran. Det er et gjentagende bølgemønster i to akser som passer altfor godt med omkretsen på hjulene. HAr egentlig bestemt meg for å gi opp gummihjul og gå for rails men nå er det snart ferie så det utsettes vel til august.

image.png.3a3c2e2da80927bf5f20c87c5f352d4a.png

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...