Gå til innhold

«Lindasupergirl (15)» var Kripos-betjent - Er ikke dette ulovlig?


*F*

Anbefalte innlegg

« og »Jeg er vel ikke den eneste som har sett på To Catch a Predator og tengt, jaja, det er bra vi lever i norge hvor slikt ikke kan skje, hvor man ikke blir dømt uten å gjøre noe galt, hvor man ikke blir lurt i feller av politiet.

 

Men den gang ei, i dag kom jeg over denne artikkelen:

 

 

 

http://www.vg.no/nyh...?artid=10051986

 

«Mannen trodde han hadde fått kontakt med en 15 år gammel jente på nettet. Da han møtte opp til avtalen med «lindasupergirl», ble han arrestert av Kripos»

 

Og lenger nede ser man:

 

«Kripos har ingen betenkeligheter med fellen de satte opp.

- Det er retningslinjer for denne typen metodebruk. Politiet skal aldri provosere fram en handling som ikke ville skjedd uten politiets tilstedeværelse, og det er heller ikke skjedd her, sier Zimmer.»

 

Slik jeg ser saken, om ikke politiet hadde vært Lindasupergirl (15) så hadde aldri mannen truffet på denne personen.

Mannen sier jo dette er første gangen han har møtte noen på denne måten, Jeg tror politiet har fremprovosert en handling i dette tilfellet.

 

Hva mener dere?

Endret av Evelen!
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Aha, jeg fant :)

 

''§ 306. Avtale om møte for å begå seksuelt overgrep

Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som har avtalt et møte med et barn under 16 år, og som med forsett om å begå en handling med barnet som nevnt i §§ 299-304, § 305 bokstav b eller § 311 første ledd bokstav a, har kommet frem til møtestedet eller et sted hvor møtestedet kan iakttas.''

 

http://www.lovdata.no/all/tl-20050520-028-029.html

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om dette er innanfor lovverket eller ikkje blir svært vanskelig å avgjere utan å vite meir om kva som faktisk blei sagt og gjort.

 

Men ein skal ikkje rette tilbud om sex til personer under den seksuelle lavalder uansett.

 

Om dette skulle være noken sak der ein kan anklage kripos for å ha satt opp ei felle så vil det være avhengig av korleis kripos har gått fram. Det største spørsmålet vil være om kripos tydeliggjort alderen på brukeren eller har dei berre indikert at brukeren er 15 år gjennom å referere til klassetrinn eller liknande?

Forskjellen mellom 15 og 16 er svært liten så eg håper at kripos har fått fram kva alder brukeren har.

 

Uansett så vil nok loggane blir lagt fram som bevis når saka kjem opp. Då rekner eg med at det blir forholdsvis lett å vise til om det er den arresterte som har vært pådrivaren eller om det er kripos som har laga ei felle.

 

 

Eg lurer også på om kripos er bevisste på å ordlegge seg slik som barn og unge gjer når dei oppretter slike brukere eller om dei skriv normalt. Eit voksent språk og formulleringer vil vell bygge opp om at det er snakk om ein voksen person. Dersom språket består av SMS språk og muntlege formulleringar så burde alle forstå at det ikkje er ein voksen person ein snakker med.

Lenke til kommentar

Kripos er en organisasjon jeg får mer og mer avsmak for. Det virker som den er bemannet med kontrollsyke kikkere.

 

Når det er sagt så virker dette som et forsøk på å ta en beryktet sexovergriper som hadde mange forhold på seg fra før. Det ville vært verre om politiet gikk ut på nettet for å lokke til seg tilfeldige; jeg tror det er få menn som aldri kunne la seg friste av en tiltrekkende 15-åring.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Politiprovokasjon (eller entrapment, som man kaller det over dammen) er ulovlig dersom det har som effekt at en straffbar handling skjer som ikke ville skjedd dersom politiet ikke hadde fremprovosert den.

 

Påtalemyndigheten argumenterer for at handlingen ville skjedd uansett; innflytelsen politiet hadde var å endre tid og sted. I slike tilfeller er provokasjon lovlig.

 

Dette er generelle bemerkninger. Hvorvidt provokasjonen var lovlig eller ulovlig i denne konkrete saken vet man ikke uten å lese chatloggene.

 

I tillegg er det verdt å påpeke at man må skille bruken av metode - provokasjon - fra hvilket straffebud man avdekker brudd på. "Grooming"-paragrafen, som forbyr det å ankomme et møte med en person under den seksuelle lavalder med seksuelle hensikter, er omstridt. Metoden er ikke -- og benyttes blant annet med stort hell i narkotikasaker.

Lenke til kommentar

Kripos er en organisasjon jeg får mer og mer avsmak for. Det virker som den er bemannet med kontrollsyke kikkere.

 

Når det er sagt så virker dette som et forsøk på å ta en beryktet sexovergriper som hadde mange forhold på seg fra før. Det ville vært verre om politiet gikk ut på nettet for å lokke til seg tilfeldige; jeg tror det er få menn som aldri kunne la seg friste av en tiltrekkende 15-åring.

 

Og hva med alle pengene i banken som bare ligger der og venter på at du skal ta dem?

 

For øvrig så mener jeg at politiet burde gått for 14, om enn bare for å ikke provosere i så stor grad.

Endret av Red Frostraven
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-T9cKWhDpN0

who gives a shit?

 

jeg driter i hvordan de fanger overgripere, så lenge de blir tatt.

 

Hadde du ansett mannen som en overgriper om det var Lindasupergirl(16) det var snakk om?

 

da hadde han bare vært sær. jeg hadde ikke sett på han som en flott kar jeg hadde latt passe mine barn.

 

voksne menn som oppsøker barn er blant det aller verste jeg vet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fremprovosert eller ei. Alle med noe mellom huet burde vite forskjellen mellom hva som er rett og galt.

Hva er så dette rett og galt? Hvordan hadde en 16-åring vært mer i stand til å forsvare seg mot et overgrep, enn en 15-åring? Dette er så jævlig langt inni gråsoneland, at jeg ser ikke på det som et overgrep, om en moden 15-åring er klar for å ha sex med en 40-åring then go ahead. Det er hun gammel nok til å avgjøre selv.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZjsufO9hZwo

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...