Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Romkamerater som har flyttet - eiendeler står igjen


blixbox

Anbefalte innlegg

Mye tekst, men føler jeg trenger å gi litt innblikk i siste halvårs frustrasjon.

 

I mars i fjor gikk jeg sammen med et vennepar (la oss kalle dem A og B) og leide en leilighet hos Utleiemegleren. Med en bundet kontrakt på 1 år, og mulighet for å si opp med 3 måneders oppsigelsestid etter det. Jeg fikk et mindre soverom, og de fikk et stort. I oktober i fjor fikk jeg beskjed fra de jeg bodde sammen med om at de ville flytte (7 måneder etter at vi flyttet inn). Jeg var heldig og fikk kjæresten min til å flytte inn, og ei venninne til å ta det lille rommet, og vi fikk OK fra Utleiemegleren på at de flyttet og to andre flyttet inn. Jeg var klar overfor venneparet at kjæresten og venninnen min kom til å flytte inn enten i romjula eller rett over nyttår. Venneparet dro hjem like før jul, men hadde ikke pakket ned noe, eller flyttet ut av det store soverommet. Da kjæresten min hadde sagt opp sin leilighet hadde vi ikke noe annet alternativ enn å lempe hele hennes flyttelass inn i stua, mens vi begynte på jobben med å pakke ned deres ting. Pga. jobb tok det nesten en uke, og kjærestens flyttelass ble sakte men sikkert byttet ut med det som sto på rommet fra før. A kom innom en snartur den uken for å hente noe av tingene, og dro med ca 4 kofferter. I midten av januar kom de og hentet ett flyttelass, og flyttet resten av tingene deres ned i boden, som ble helt full, med løfte om at de skulle hente resten av tingene "snart". De var avhengig av foreldrenes bil for å kunne hente resten. Siden boden på dette tidspunktet var full, ble soverommet vårt brukt til lagringsplass. Etter å ha mast i nesten 4 måneder fikk jeg i begynnelsen av april nok, og truet med å få kjørt tingene deres på lager (for deres regning) hvis de ikke hentet dem snart. Total stillhet i nesten en måned før jeg får til svar at de har vært i kontakt med advokat, og at så lenge navnet deres sto på kontrakten vi hadde med Utleiemegleren kunne de bruke boden som de ville. Grunnen til at vi fortsatt hadde samme kontrakten var at jeg ville ikke slippe dem fra den før de hadde hentet tingene sine (OG for at kontrakten skal endres må vi møte opp hos Utleiemegleren sammen for å skrive under på at de løses fra den).

 

 

I begynnelsen av januar var det så liten plass i leiligheten at vi måtte bruke det lille soverommet til lagring, og dermed kunne jeg ikke ta inn leieboer der, og ba dem derfor om å i alle fall dekke deler av leia. Jeg fikk rundt halvparten av det jeg ville fått fra leieboer, som forsåvidt var greit. Jeg ba dem samtidig om å betale deres del av stømmen (november-desember), men jeg har ikke mottatt noe, har bedt dem om dette flere ganger.

 

 

Jeg vil også presisere at de har ikke betalt noe husleie for denne perioden, bortsett fra den lille delen for begynnelsen av januar.

 

Sak nummer to her er at de hadde to nøkler til leiligheten, mens jeg hadde én. Dette er systemnøkler, så jeg kan ikke bare få laget en ny. Etter litt mas fikk jeg den ene nøkkelen i januar, men jeg har enda ikke fått den andre nøkkelen. Ved påsketider maste jeg på nøkkelen igjen, og fikk da beskjed om at de hadde sendt den i posten, men Posten hadde rotet den bort, men hun skulle sende den på nytt igjen når hun fikk den i retur. Og jeg har fortsatt ikke fått noen nøkkel, og jeg og kjæresten min må bestandig planlegge hvordan vi skal få gitt nøkkelen til hverandre.

 

 

Jeg har prøvd å få kontakt med dem et par ganger i måneden i et halvt år, men telefonen blir ikke besvart, og det går opptil uker før jeg får svar på meldingene, stort sett i en svært anklagende tone, der jeg blir fremstilt som slem fordi jeg ikke vil bli kvitt tingene deres i boden, og beklagelse fordi de enten ikke har råd, bilen er på verksted, de må jobbe, og så videre. Så jeg er rimelig frustrert nå.

 

 

Kort oppsummering:

Bodde sammen med to andre, de flyttet i desember, har fortsatt boden full av ting, de mener de har rett til dette siden navnet deres fortsatt står på kontrakten (soverommet vårt har fungert som lager til nå). Får ikke den siste nøkkelen av dem - systemnøkkel, så kan ikke få kopiert. De skylder meg fortsatt for deres del av strøm for nov-des.

 

Så, til spørsmålene.

1) Kan de benytte seg av plassen i boden, til tross for at vi har en muntlig avtale, og jeg har flere SMSer som bekrefter at de skjønner at der er dumt at det står der og de skal hente det "snart"?

2) Kan jeg gi dem en tidsfrist på når jeg skal ha nøkkelen, og si at hvis jeg ikke får den innen da kommer jeg til å få laget en ny, på deres regning?

3) Hva skal jeg gjøre for å få betalt det de skylder meg for strømmen (er snakk om rundt 1200 kroner)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1) Effektivt sett leier han plass av deg. Skriv til ham og sett frist, og informer om at du vil fakturere per kvadratmeter benyttet per dag over fristen fordi du taper bruk av leierett du (og ikke de) betaler for.

 

2) Når nøkkel ikke er overlevert så leier de fortsatt. Leierommet er ikke tilbakelevert før nøkler er levert (jfr. for så vidt husleieloven pgf 10-2 første ledd).

 

3) Send faktura, og gå ellers frem som alle andre firmaer - sleng på purregebyr og inkassogebyr og send saken til tvangsinnkreving.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Effektivt sett leier de kanskje ut av blixbox, men gjør de det juridisk sett?

 

Jeg ser egentlig ikke helt hvorfor blixbpx gidder å informere dem så mye. Kan ikke blixbox heller ifra til Utleiemegleren at A og B ikke har flyttet ut enda, og at han ikke gidder å betale for rommet som er fylt med deres ting lenger, og at Utleiemegleren derfor må henvende seg til A og B for å få pengene for det lille rommet.

 

Noen spørsmål

- Har dere skrevet under på samme kontrakt, eller hver deres? Er dere ansvarlige for hverandres leie?

- Er du ansvarlig fro strømregningen, eller går det gjennom utleiemegleren?

- Hvordan er den normalt sett ulovlige minimumstiden på ett år begrunnet i kontrakten?

Lenke til kommentar

Noen spørsmål

- Har dere skrevet under på samme kontrakt, eller hver deres? Er dere ansvarlige for hverandres leie?

- Er du ansvarlig fro strømregningen, eller går det gjennom utleiemegleren?

- Hvordan er den normalt sett ulovlige minimumstiden på ett år begrunnet i kontrakten?

 

Vi har en felles kontrakt der alle navnene våre står. Og er alle like ansvarlige for at leien blir betalt.

Strømmen står i mitt navn, og vi har betalt en tredel hver.

Jeg har desverre ikke kontrakten her, da den forsvant i flyttelassen til A og B.

 

Takk for alle svar, forresten. I morgen bærer det til Utleiemegleren for å prøve å ordne opp i dette (enda en gang), og hvis det ikke blir noe løsning i morgen kommer jeg til å ta kontakt med advokat.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...