Gå til innhold

Den lille Apple  iPhone 5 / 5S / 5C tråden


Anbefalte innlegg

Vurderer å kjøpe en lite brukt iphone som er kjøpt av et av mobilselskapene. Personen sier at bindingen er betalt ut men hvordan kan jeg bekrefte dette? Den skal heller ikke være operatørlåst men dette ønsker jeg også å få sjekket. Hvordan?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Norskeoperatører er fliktet til å låse opp telefoner solgt med binding, det er ikke lov å kreve binding på både telefon og abonnement så ergo hvis en iPhone er kjøpt i Norge så er den endten kjøpt med binding eller kjøpt rett fra Apple og da er den jo åpen uansett.

 

Så det er bare å kontakte operatør å kreve operatøropplåsning av telefonen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvordan er Tele2 ift. å fjerne operatørlås etter at bindingstid på abb. har utgått?

 

EDIT:

Jeg hører rykter om at det kan ta opptil 5 uker etter at man har lagt inn koden før den faktisk er låst opp?

 

Gjorde et bruktkjøp hvor den skulle vært låst opp for 2-3 uker siden men viser seg å ikke være det (i følge iTunes). Eieren var overbevist om at de hadde låst den opp og de bor rett nedi veien så jeg tviler på at de vil prøve seg på noe slikt. Er Tele2 såpass urutinerte?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Null erfaring med Tele 2 og operatøropplåsning, men både Telenor og Netcom så tar det toppen 30min, men telefonen må gjenopprettes i iTunes for at sperren skal bli fjernet.

 

At det skal ta mange uker må skyldes at Tele 2 bruker evigheter på å få ut fingeren på sin side, som jeg nevnte tidligere så er det uansett ikke noe problem hvor gammel telefonen er da norske mobiloperatører er lovpliktet til å låse opp telefoner ved henvendelse når de er solgt med bindene abonnement, så så lenge du ikke har kjøpt en operatørlåst telefon uten bindende abonnement (hvem gjør vell det?) så er det bare å ta en telefon til operatører å stå på krava, med Telenor så låser du opp en hvilken som helst telefon som er solgt med binding rett på denne siden, det inkluderer iPhone.

 

 

Vet at Tele 2 generelt er litt mer kranglete enn Telenor og Netcom, så de krever at minimum første regningen på abonnementet er betalt før de låser opp telefoner, mens både Telenor og Netcom gjerne gjør det så fort som du henvender seg etter de ser at du har bundet deg opp mot et abonnement som står på telefonens IMEI nummer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har versjon 14.5 og har ikke noe som heter LTE i min meny :(

Da har du kjørt inn iOS 7 beta...

Konsekvensen av det er at du ikke får LTE på NetCom med det første.

Minner igjen om at IOS 7 kun er for beta-testing for app-utviklere, ikke vanlige brukere.

Lenke til kommentar

Ramguy:

Satser på å få ordnings på operatørlåst telefon i dag, men utfordringen er jo følgende.

 

Hvordan får jeg fjernet operatørlåsen når iTunes ikke vil aktivere den eller gjøre noe med den pga. operatørlåsen? Må jeg få tak i et Tele2 simkort for å få gjort dette? Er gjenoppretting i iTunes eneste metoden for fjerning av operatørlås på iPhones? Haff.

 

Tror jeg er nødt til å gjøre hele prosedyren hos vedkommende som solgte meg telefonen.

1. Sikkerhetskopier iPhone. Mer informasjon:

http://support.apple...iewlocale=no_NO

2. Slett innholdet på iPhone. Mer informasjon:

http://support.apple...iewlocale=no_NO

3. Bytt ut det gamle SIM-kortet med det for den nye operatøren. Mer

informasjon: http://support.apple...iewlocale=no_NO

4. Fullfør oppsettassistenten, og gjenopprett sikkerhetskopien.

Jeg får jo ikke utført dette så lenge iTunes ikke vil ha noe med den å gjøre pga. operatørlås. Så mye ball fordi mobileverandører låser telefoner til sine simkort?

 

EDIT:

Heldigvis gikk det nå i orden. Etter at Tele2 hadde fjernet operatørlåsen fra sin ende fikk jeg utført prosedyren med et hvilket som helst annet simkort.

Dette er en av årsaken til at jeg heller betaler full pris fra dag 1 uten abbonement fra Applestore.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Vi har en 4S (som er erstattet med ny) som har knust skjerm. Noen tips her om hvor man kan kjøpe skjerm og verktøy for å bytte denne selv? Tenker ebay samt alternativer? Det viktigste er vel forslag til konkrete anbefalte varer så jeg vet at jeg får riktig kvalitet mm.

 

Vet dette er iP5 tråden men de fleste brukerne er i denne tråden for tiden.

 

EDIT:

Samtidig tips om "Copter screenprotector" er noe å bruke eller om jeg bør kjøpe noe annet? Dattern vil ha noe slikt på den nye siden hun var så uheldig å knuse den gamle. Hvis Copter er grei nok, noen "undocumented" tips for hvordan disse bør legges på for best resultat?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Copter og Zagg er som snytt ut av nesa på hverandre. Positive med Zagg er ufattelig bra kundeservice om du opplever problemer, da bare sender de deg nye helt uten spørsmål også har de flere varianter, original Copter og Zagg er tykke og gir deg "Appelsinskall" følelse som jeg personlig ikke liker i det hele tatt. De er veldig tykke og beskytter godt men du får redusert "gli følelse" over skjermen.

 

Min erfaring er at beste kombinasjon av beskyttelse + ytelse er Spigen Glas.t Premium Tempered Glass, om du ikke føler deg komfortabel med å legge ett ekstra lag med glass på så vil jeg si Zagg sin "High Definition" serie blir en god nummer to, da slipper du brorparten av appelsinskalleffekten.

 

Om man skal tenke ikke fult så god beskyttelse, men som ikke reduserer kvaliteten og ikke koster allverden så er Spigen Steinheil Ultra Optics og Ultra Crystal kjent som noe av det beste du finner av tynne plastikkfilmer. Mye bedre enn Belkin, Alienskin og alt mulig annet ræl som selges i Norge.

 

Er man ute etter veldig god beskyttelse men ikke bryr seg så mye om at det blir litt appelsinskalleffekt så er Zagg Extreme veien å gå.

 

 

Det er nå hvertfall mine erfaringer.

Endret av RamGuy
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...