Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hvordan far/mor kommer du til å være?


Anbefalte innlegg

Heisann. Jeg har foreldre som er strenge på noen ting som er så idiotisk. De er totalt "uchille".

 

Det jeg lurer på, hvordan kommer du til å være mot barna dine?

 

Jeg kommer til å være en som forstår hvordan det å være en 13-18 åring. For dette har jeg erfart.. Buster jeg gutten min runke, vel da skal jeg ikke være ekkel, skal heller si "Du trenger ikke å skamme deg, dette er helt normalt for gutter på din alder."

 

Kommer gutten min med snus hjem og forteller meg det skal jeg ikke som faren min begynne å klikke totalt, men heller spørre hvorfor han startet med dette. For jeg har erfart at det er veldig normalt for spesielt ungdom til 13-18 å drive med dette, og ikke nødvendigvis gjøre det for å være kul.

 

Jeg kommer absolutt til å gi sønnen/dattera mi et par dager fri fra skolen i måneden for alle må ha "slappe av" stunder.

 

Pointet er at jeg kommer ALLTID til å forstå ungene mine og alltid støtte dem uansett hva.

 

 

Hvordan kommer du til å oppføre deg mot ungene dine? Er virkelig spent nå! :)

 

Skulle ønske noen foreldre der ute kunne lese og tenke gjennom hvordan de oppfører seg mot ungene. Som om vi lever i 1970 tallet. Anonym poster: 5b053eaca187c28c8026939a233c90e8

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har barn. Og jeg lurer egentlig på hvor gammel du er?

For dine foreldre har sikkert tenkt AKKURAT det samme som deg når de var yngre og de var sure på foreldrene sine "jeg skal bli en god forelder, fordi jeg er barn nå og da vet jeg hvordan det er å være barn". Foreldrene dine har OGSÅ vært unge. Selvsagt ikke i 2012, men fanteri var da like normalt da som idag.

 

Foreldrene våre klikker i vinkler, river seg i håret og kan virke helt blåste fordi at de kun ønsker det beste for oss. Ikke fordi at de ikke vet hvordan det er å være barn/ung. Ofte ønsker foreldre å gjøre vei og velge veier for barna sine nettopp fordi at de ikke ønsker at de skal gå i de samme fellene, eller lignende som de. Ofte glemmer de at vi må lage vår egen vei og velge egne veier, gjøre egne feil og lære av de. Derfor virker de så idiotiske og dumme.

 

Barn starter veldig tidlig å forske på sin egen seksualitet. Og det skal de få lov til. Det kan kanskje være litt ubehagelig for en mor eller far å buste sønnen/datteren sin i å onanere. Men man skal ikke være ekkel for det om - enig.

 

Et par "slappe-av" dager i skolen idag kommer til å gjøre barna dumme, og de vil gå glipp av masse på skolen. Igjen, så vil slappe av dagene dine gi barnet mer arbeid ellers for at det skal kunne holde tritt med de andre elevene. Slappe-av-dagene er faktisk lørdager, søndager, ferier og helligdager + planleggingsdager. Hvis du går på skole nå og synes du har lite slappe av dager så gled deg til du begynner å jobbe og har krav på 5 uker ferie i året. :)

 

HVORFOR begynne å snuse i det hele tatt? Jeg vil vel tørre å påstå at hvis man begynner å snuse i en alder av 13 år f.eks, så vil man jo kanskje senere prøve sterkere eller ulovlige ting.

Selvfølgelig vil jeg KLIKKE om sønnen eller datteren min kommer hjem med snus, i ung alder. Koster masse masse penger og er egentlig bare negativt. Etter å ha snuset lenge har man nesten ingen "kos" ut av det uansett. Når man blir 18 kan man drikke alkohol, og festligheter i helgene og sydenturer om sommeren må være bedre enn å kaste tusenvis av kroner i måneden på snus. Idiotisk.

 

Tar foreldrerollen som den kommer, viktig å gå ned på sønnen/datterens nivå og se ting fra dens ståsted og synspunkter. Men jeg kommer ikke til å være en mamma som trasker etter barna mine med lommeboken og "jada jada jada, du kan ha hjemmefest til helgen. Jada jeg skal kjøpe snus. Jada, du er bare 15 år men alikevel skal jeg kjøpe øl til deg". Det finnes grenser, og å sitte å fundere på oppdragelsen av dine barn nå når det enda er lang lang tid igjen til den tid tror jeg ikke er vits i det hele tatt. :) Alt det du har skrevet kommer til å endre seg med livet, erfaringene dine og opplevelsene dine.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er så lett å sitte og legge ut om hvilken kul og chill forelder man skal være når man er en ignorant utakknemlig femtenåring som tror man vet sitt eget beste og hvordan verden henger sammen og alt er bare "meg, meg, meg!" Millioner av barn sulter i Sudan hver eneste dag og takker for hver eneste brødsmule de får tak i, men så lenge foreldrene dine drar på jobb hver dag for at du skal ha tak over hodet, mat på bordet og ellers ha det bra, så er det bare rett og rimelig at du sitter på forum og griner over PC-en og snusen du ikke får uten å ha takket foreldrene dine en eneste gang for det livet du har? Hvor tror du at du hadde vært uten dem?

 

Bare vent til du selv er voksen og har fått din egen lille jævelunge som er kravstor og syter og snuser så det tyter ut av ørene på ham, mens du jobber dag ut og dag inn på McDonalds på grunn av fridagene du tok deg fra skolegangen som var helt gratis takket være oss skattebetalere (i motsetning til i Sudan). Da skal du se hvor lett det er å være en chill forelder.

 

Foreldrene dine har faktisk ingen rett til å disponere fridager. Alle barn i Norge har plikt til å fullføre grunnskolen. Det er litt av en arbeidsmoral du har. Hva hadde skjedd om hele samfunnet tok seg et par fridager i måneden? Hva skjer hvis bonden som dyrker mat til oss tar seg fri når han ikke vil jobbe? Jeg håper legen din tar seg fri på et kritisk tidspunkt.

 

På TVNorge går en britisk dokumentarserie som heter "Verdens strengeste foreldre", der britiske drittunger blir sendt til andre familier rundt om i verden for en uke eller to, og må jobbe for tilværelsen istedenfor å få alt på et sølvfat. Du hadde hatt godt av å oppleve det og kjenne litt på den virkelige verden.

 

Du spiller vel på at foreldrene dine må ta seg av deg og at du har rett på en trygg oppvekst, men det inkluderer på ingen måte PC og snus. Dessuten, ingen rettigheter kommer uten ansvar og plikter.

Endret av Zarac
  • Liker 4
Lenke til kommentar

En ting jeg ihvertfall skal gjøre er å sondere terrenget og finne ut hva ungene mine både liker og er flinke i. Deretter skal jeg pushe dem sånn passe hardt og ikke la dem slutte selv om de skulle ønske det og kanskje også vil hate meg for det.

 

Tror at det å få ungene til å lære seg en "skill" (nesten samme hva det er) er noe av det mest verdifulle du kan gi dem. Da kan de drite seg ut i livet så mye de bare orker, men de vil alltids klare seg ok.

 

Faren min pusha meg mye når det gjaldt musikk. Var mange ganger jeg ville slutte fordi det var for mye arbeid / for kjedelig / ikke kult nok. I dag er jeg evig takknemlig for at han pusha meg såpass mye som han gjorde, for uten det ville jeg i dag vært en sosial taper av rang. Klarer aldri å fullføre noe skole og er lat som et helsikke, men heldigvis kan jeg spille bra....og alt arbeidet blei nedlagt i barne- og ungdomsårene.

Lenke til kommentar

Ungene mine skal tvinges til å spille i korps, fotball, håndball, ishockey og langrenn, og de skal faen meg være gode i det å, det lille de har igjen av fritid skal de være fastlåst i pulten for å gjøre lekser.

 

Alkohol, tobakk og alt annet enn sunn norsk husmannskost er også forbudt, men om jeg er i humøret så kan det være de får en skvett øl eller vin på 18års dagen.

 

</ironi>

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dersom den dagen en dag kommer blir jeg ihvertfall ikke en sånn jævelforelder som går i forsvarsposisjon og klikker helt dersom eget barn har mobba noen andre eller lignende. Slike folk er vemmelige og bør bures inne. Barn gjør feil, deal with it. Bortsett fra det: Rettferdig.

Lenke til kommentar

Har ikke noen planer om barn, men nå vet man aldri.

 

Uansett, jeg kommer nok ikke til å kjøpe dem rusmidler som snurs og alkohol.

Starter dem med deg selv forsvinner ukelønna slik at dem ikke har råd.

 

Dem skal også stå opp hver dag kl 6, spise frokost, og rommet skal være vasket og ryddet til inspeksjon før skolen, er det ikke bra nok blir det omvask etter skolen, før dem endelig får gjøre lekser.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Jeg kommer nok til å bli mer enn mine foreldre den dagen jeg får barn. Altså mer overbeskyttende, mer bekymret, mer kjeftete osv. Ikke at jeg har planer om å bli sånn, men jeg tror helt ærlig at jeg kommer til å bli det likevel.

 

(Jeg klarer ikke fatte hvordan foreldrene mine turte å la meg vandre rundt alene i Oslo, som ikke er min hjemby, da jeg var 6-8 år gammel. Ei heller hvordan de turte å øvelseskjøre med meg - jeg var livsfarlig i den drapsmaskinen av en bil de første turene.

Jeg har dessuten mye kortere lunte enn opphavet.)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg vil prøve så godt jeg kan å huske på hvordan det var for meg da jeg var på den alderen. Så sant jeg får en unge som har litt vett i hodet er det greit for meg at han/hun snuser så lenge han/hun er klar over konsekvensene og pengeforbruket(røyking er nok likevel noe jeg ikke kommer til å ville ha i huset), om jeg oppdager at sønnen min ser på porno skal han vel få lov til det.

Det viktigste for meg, slik jeg tenker det, er at ungen er klar over hvordan ting fungerer i praksis og i virkeligheten. Jeg vil ikke at kidden skal tro at alle jenter har flat mage og runde sprettpupper, og jeg vil ikke at hun skal tro at det ikke vil ha noen innvirkning på noe som helst om hun bare "koserøyker".

Det er viktig å ta ansvar for sine egne handlinger, men da må de først vite hva det ansvaret betyr.

Lenke til kommentar

Hadde min 13 åring begynt å snuse så hadde det gått av noen røde varselslamper. Ikke på grunn av snusingen i seg selv, men med tanke på hvem som hadde kjøpt det. Her hvor jeg bor er det veldig vanskelig å kjøpe snus om du ikke er 18 år (men dette kan jo selvfølgelig variere fra sted til sted). Jeg hadde ikke syntes det var greit at 13 åringen min hang med folk som var 18+...

 

Jeg håper jeg blir en rettferdig mamma der ærlighet og ansvarlighet belønnes med friere tøyler for ungdommen. Dersom ungen gjør så godt den kan med skolearbeidet, får gode karakterer i forhold til evne og ikke skulker, så vil jeg nok la ungen styre sitt eget løp med skolen. Men dersom ungen min skulker mye og ikke jobber med skolearbeidet på skolen eller hjemme, så kommer jeg til å følge ungen på skolen og sette meg inne på klasserommet med han/henne om jeg må.

 

Et annet eksempel er alkohol. Dersom jeg vet at ungen er ærlig i forhold til hvor den skal, holder avtaler i forhold til når han/hun kommer hjem, og ikke drikker mer enn det han/hun tar med seg, så hadde jeg ikke hatt noe problem med å kjøpe alkohol til ungen når den var ca. 16 år. Dersom ungdommen vil drikke så får de tak i det. Jeg ser mye heller at ungdommen min drikker rusbrus/øl som jeg har kjøpt på butikken, enn heimbrent som er kjøpt i et smug.

 

Røyking hadde jeg aldri akseptert ettersom det er ekstremt skadelig. Dersom ungen først har startet å røyke, så er det vanskelig å få den til å slutte. Men konsekvensen hadde vært at ungen ikke hadde fått noen ukepenger. Dersom man ikke har penger så blir det vanskelig å røyke. I forhold til snusing så tror jeg ikke jeg hadde sagt så mye dersom ungen var 16+, annet enn "jeg er veldig, veldig skuffet".

 

Jeg ønsker jo selvfølgelig at ungen min skal føle at den kan snakke med meg om alt. Jeg vil gjøre mitt beste for å forstå hva ungen mener/føler, og åpne for diskusjon rundt de fleste temaer.

 

.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...