Gå til innhold

parkeringsbot mens jeg satt i bilen


Gjest Slettet+130498

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den rasteplassen ved e16 før du kommer til parkerinsplassene er jo alltid stinn av biler allerede.

Ja det er fleire og fleire flyplassar som har lagt opp parkeringsordninga for å vanskeliggjere hurtig henting og bringing.

 

Resultatet er at folk flest har tydd til "ring meg når du har fått baggasjen" trikset slik at ein kan stå gratis andre plassae og deretter køyrer fram og lager kaos fordi det ikkje lenger er satt av plass til å stoppe for privatbilar.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Sitat fra Statens Vegvesens håndbok 060:

 

Uttrykket "kortest mulig stans for av- eller pålessing" innebærer et rimelig tidsforbruk eller en fornuftig ordning av arbeidet og under hensyn til trafikkforholdene. Hva som er kortest mulig stans, må vurderes konkret (RT. 1961 side 400). Høyesterett har i en dom i RT. 1969 side 218 uttalt at det i noen grad må være adgang til å ta i betraktning tid som går med til å få brakt varer til mottakeren, til å få avlevert varene og til å få kvittering eller oppgjør. Å undersøke hvilke varer som trengs, eller å ta opp bestilling, anses ikke som ledd i av- eller pålessing (RT. 1973 side 394). Det samme gjelder ved å yte hjelp, selv om den er kortvarig, i forbindelse med varelevering (RT. 1992 side 261).

 

Dobbeltparkering i 5-6 minutter for å vente på passasjer er ikke godtatt som kortest mulig stans (RT. 1967 side 1111).

 

Det må regnes som tillatt stans for av- eller påstigning å følge en passasjer som er avhengig av hjelp, f.eks. til legekontor. Som et annet eksempel kan nevnes å bringe barn til barnehage. Forutsetningen er at føreren av kjøretøyet ikke blir værende på f.eks. legekontoret, men vender tilbake så snart som mulig og flytter kjøretøyet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så det som skjedde er altså: Parkeringsvakten var hyggelig nok til å minne deg om at du ikke hadde betalt, selv om det ikke var noe han måtte gjøre før han gav deg bot. Da han så at du likevel ikke gadd å betale, gav han deg (en velfortjent) bot. At du ikke trodde du var parkert fordi du satt i bilen er det eneste du har å vise til, og siden det er feil, er det irrelevant. Det er også litt vanskelig å tro at du satt i bilen, fikk en påpekning av en parkeringsvakt om at du ikke hadde betalt, og ikke forstod at du kanskje burde gjort noe med det - for eksempel svart at du satt jo i bilen og ventet, om du trodde det betød at du ikke skulle betale.

Endret av NgZ
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...