Gå til innhold

Gaming rig til rundt 15k


Anbefalte innlegg

Ser dette greit ut?

 

(Har ikke valgt skjermkort enda, tror jeg venter til 7990 kommer ut)

 

http://www.komplett....aspx?sku=652810

http://www.komplett....aspx?sku=614162

http://www.komplett....aspx?sku=630675 (Har en slik fra før av, blir 2 i raid 0)

http://www.komplett....aspx?sku=648701

 

(Har PSU fra før)

 

Åpen for forslag :)

 

EDIT:

Forresten, kommer til å bruke 3 skjermer, glemte å nevne det... :p

Endret av steros
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trenger du virkelig den CPU serien der slik? Holder vel med en 1155 i5 evnt i7 om du multiasker endel programmer?

 

Multitasker ikke noe mye for å si det slik.

 

Du har valgt dyre komponenter, men når du først skal svi av så mye penger, er det ikke bedre å vente på ivy bridge?

 

Er ganske blank på Intel sine prosessorer, da jeg har brukt AMD helt siden min første pc. Kan hende det er bedre å vente, lite vet jeg; litt derfor jeg åpnet denne tråden :p

Endret av steros
Lenke til kommentar

Det sies at i5/i7 ivy skal lanseres den 29.april, så får vi se om det dukker opp her i Norge. Det er ikke så mye å hente på ytelsen mellom 3930K og nye ivy, men det er kjedelig å kjøpe eldre teknologi, når noe nytt er like rundt hjørnet.

 

Edit: Om du kun spiller, så vil i7 2600k/2700k være mer enn bra nok. De er overklokkingsvillig, med god kjøling så skal 4.5ghz ikke være noe problem.

Endret av samye83
Lenke til kommentar

jeg leste det for to uker siden her på forumet, men så fant jeg ut at egentlige dato for artikkelen linket til i tråden var en gang i februar, så de kommer nok 29. april

 

Alright.

Da håper jeg at 7990 og Ivy Bridge kommer ut noenlunde samtidig :D

 

Om noen norske butikker får de på lager til den tid er vel et helt annet spørsmål...

Lenke til kommentar

Er det en grunn til at du vil ha SSD-ene i raid? Med mindre du kjøper et dedikert kontroller-kort til det, vil du ikke få TRIM-støtte.

 

Hmm, det har jeg faktisk ikke tenkt på.. Visste ikke at det var nødvendig :p

Når jeg tenker meg om så er det vel kanskje litt overkill å ha 2 SSD-er i raid?

Endret av steros
Lenke til kommentar

I TS sitt eget oppsett er det for det første ført opp 3-kanals minne beregnet for X58 brikkesett. X79 skal ha fire-kanals sett for optimal funksjon (evt 2-kanals). For det andre har ikke hastighet på minnet noen annet enn symbolsk verdi, kjøp 1600Mhz minne i 8GB sett. Det er utallige reviews ute på nett som viser at du ikke får mer fps av raskere minne som i ditt eget forslag. Ei heller er det noen forskjell fra 8 til 16GB minne under gaming.

For det tredje får man ikke mer ytelse ut av boksen med dyrere komponenter, så lenge du kjøper hovedkort basert på X79 vil du ikke se noen ytelsesforskjell mellom et kort til 1500 kr mot et til 2900kr. Det du betaler for er ekstra funksjoner som f eks støtte for tre eller fire grafikkort eller andre spesielle funksjoner. Det kan være at du kan overklokke litt lengre med et dyrere hovedkort men jeg ville ikke sagt det var en regel.

 

Så ut fra at du ønsker å kjøre tre skjermer bør du satse på graikkytelse. Du nevner 7990 men om du må ha det aller råeste vil to stk GTX680 kunne gjøre stor nytte akkurat nå. Etter det som er skrevet så langt ser det ut for at to 680 vil kunne matche et eventuelt 7990.

 

Et godt utgangspunkt tror jeg du får fra denne handlelisten på prisjakt.no

Kabinettet er bare et forslag for å vise prisnivå, du vil finne rimeligere kabinetter med god luftflyt og med USB3.0 i front. PSU har du så da sparer du inn en tusenlapp, Hovedkortet skal kunne kjøre SLI selv om du også vil finne rimeligere alternativer. CPU vil kunne dra begge GTX680-kortene og vel så det, men det vil også en Core i5-2500k kunne gjøre. 2500k er 600kr billigere. Da har du et komplett forslag som er mulig å kjøpe idag under 15k, skal du vente på neste generasjon vil du mest sansynlig betale mer for ikke særlig mye mer ytelse. Din vurdering, men jeg ville gått for dette nå :)

 

edit: ang SSD - det er vel vist at i normal bruk er RAID0 helt ok selv om man mister trim, tipset slik jeg har forstått det å ikke bruke all plassen på enhetene. Bruk bare 100-110 GB av tilgjengelig plass på hver disk i RAID0 oppsettet og du skal ikke merke noen degradering. Om du i tillegg holder deg under 70% bruk av total størrelse på RAIDet forebygger du også degradering

Endret av torfinns
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...