Gå til innhold

Ditt syn på samletråder


Er du for samletråder?  

76 stemmer

  1. 1. Er du for samletråder?

    • Ja, og steng mer spesifikke tråder om samletråder eksisterer
      9
    • Ja takk, begge deler. Tillat både samletråder og mer spesifikke tråder
      56
    • Nei, steng samletråder og overlat det til mer spesifikke tråder.
      8
    • Vet ikke/ingen formening
      2
    • Jeg er såpass genial at jeg kommer på enda et alternativ (spesifiser i tråden)
      1


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Noen brukere har gitt klar beskjed om at de ikke liker samletråder, mens andre ikke helt ser det store problemet.

 

For noen år siden slo vi ned på samletråder, men etter klager endret vi den praksisen. Det har litt med at vi normalt ønsker å forme forumet rundt brukerenes adferd, fremfor å regulere/forme brukerne for mye slik vi ønsker dem. Samletråder er tydeligvis - gjennom aktivitet - populært og gjør at flere bidrar.

 

Det gynger derfor litt frem og tilbake, men det skader ikke å undersøke hva brukerne mener om emnet.

 

Dagens føring er følgende pose-og-sekk tilnærming:

 

  • Samletråder tillates
  • Det tillates også mer spesifikke tråder, det betyr at man normalt ikke stenger en tråd med henvisning til en samletråd.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mine umiddelbare tanker er at det kommer helt an på tråden. En samletråd for å diskutere et spill som kommer en gang i framtiden synes jeg er greit. En samletråd med generell hjelp til et vidt tema (f.eks. et bestemt spill) mener jeg ikke bør være lov, ettersom det undergraver hele opplegget med å søke på forumet etter tilsvarende spørsmål før man spør, pluss at det er lettere å hjelpe noen om man bare trenger å sjekke emnelisten etter noe man kan noe om (i motsetning til å følge med på en stor og uoversiktlig tråd hvor det er mange spørsmål du ikke kan hjelpe med).

  • Liker 4
Lenke til kommentar

En utfordring er at de fort fyller opp ulike lister og i kategorioversikten. Vi kan eventuelt se på tekniske løsninger som kan hjelpe til.

 

I TV-forumet har vi forsøkt å samle trådene for hele sesonger/serier i en egen kategori. Hvor bra/dårlig det fungerer er ikke blitt vurdert enda. Ulempe med underkategori er jo at det også kan skape mindre oversikt (spesielt på et forum med rundt 300 kategorier...)

 

Eventuelt bite i det sure eplet og innse at det ikke eksisterer en 100% perfekt løsning. Men kom gjerne med forslag.

Lenke til kommentar

Samletråder medfører to negative konsekvenser i at samme spørsmål ofte blir stilt om igjen, samt at det er vanskeligere å søke seg frem til. En spesifikk tråd gir ofte øverste treff i Google om temaet, noe som ikke alltid er tilfellet for et spørsmål stilt på side 445 i en tråd (men også her fanges det tidvis også opp).

 

Ikke at det er argumenter som jeg selv anser sterke nok til å forby samletråder, men de er verdt å nevne.

Lenke til kommentar

Jeg er glad i samletrådene, spesielt i spillkategorien, men det er ikke sjeldent support-diskusjoner og andre ting kveler dem. Spesielt når spillet er ute på både konsoll og PC. Konsollspillerne "må" lese side opp og side ned om PC-support f.eks, noe som selvsagt er ganske så lite interessant for de fleste. Enkleste løsningen her er vel bare å opprette to tråder; èn for konsoll og èn for PC.

 

Jeg kunne tenkt meg at samletrådene var pratetråder hvor man kan prate om de respektive spillene, altså selve spillet, uten så mye snakk om plattform, support eller . Om samme spørsmål eller samme diskusjon blusser opp flere ganger kan man opprette en egen tråd for dette og flytte disse diskusjonene dit. I Skyrim-Kafeen er iallefall jeg begynt å bli litt smålei av å se at noe nytt er postet, bare for å finne ut at det var en som lurte på hvilken plattform han skulle kjøpe det på eller noe annet som egentlig ikke handler om selve spillet.

Lenke til kommentar

Ser ikkje heilt problemet med samletrådar. Når eit spel er gammalt eller endå ikkje på marknaden, er det kurant å samle hovudaktiviteten på eitt sted, med kortlevde sidetrådar om einskilde spørsmål. Når spela er nye eller franleis aktuelle, kjem dei meir spesifikke trådane av seg sjølve. Til dømes med Skyrim no nettopp, var det nok at eg tilrådde folk i den allereie litt oppdelte samletråden til å lage meir spesifikke trådar etter kvart som vi kom nærare release.

 

Om ein vil ha separate trådar for support/hardware og plattformdiskusjon, anten spelet har ein underkategori eller ikkje, så er det berre for nokon å starte dei. Så lenge ressurspersonar er flinke til å stikke innom desse trådane (særleg support), er det berre tale om litt ekstrajobb for dei aktuelle veileiarane å flytte postar frå samletrådar akkurat i omstillingsperioda.

Lenke til kommentar

Så lenge man kan stille spørsmål og lage egne tråder vedrørende samme ting, så syns jeg det er greit. De samle-trådene passer best under 'koseprat'. For problemet med samle-tråder er hvis man selv lurer på noe og man ikke kan stille spørsmål i egen tråd, for samle-trådene er ofte aktive og så lenge svar på spørsmål ikke blir sitert, så må man sjekke ofte eviglange tråder og man har også mye mindre oversikt hvis man senere vil slå opp igjen. Så samle-tråder er lite brukervennlig hvis man har et spørsmål man vil ha svar på og ikke følger med hele tiden - da får man xx sider å bla og lese igjennom med mye OT i forhold til hva man lurer på.

Lenke til kommentar

Synes dere det vil være bedre om vi i større grad griper inn i samletråder og splitter ut diskusjoner og spørsmål til egne tråder? Hvor skal man evt. sette grensen på hvor og når det bør splittes ut? Slik det er idag gjøres det normalt ved forespørsel fra brukerne, men synes dere vi bør bli mer proaktive i forhold til det?

Lenke til kommentar

Jeg synes denne tråden godt kunne blitt gjort om til et underforum el.l. Den er en veldig omfattende tråd som har vært aktiv lenge. Det kommer stadig nye studenter som lurer på ting som ofte har blitt besvart tidligere, disse blir ofte bedt om å søke seg bakover i tråden for å finne svar på det de lurer på, noe som ofte er lettere sagt enn gjort.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Personlig tror det jeg bunner helt ned til hva målet med tråden er. Og hvem har nytte av innholdet.

Trenger det å være indeksert, så er ikke en samletråd en god løsning. Men snakkes det bare piss hvor ingen mister noe informasjon ved at tråden fylles, så hvorfor ikke.

 

Ta f.eks. Star Wars The Old Republic forumet, hvor de stenger tråder som får ett viss antall inlegg, for så å starte en ny tråd for same emne. Slik at ingen tråder blir superlange. Kan jo være ett skritt.

Lenke til kommentar

Personlig tror det jeg bunner helt ned til hva målet med tråden er. Og hvem har nytte av innholdet.

Trenger det å være indeksert, så er ikke en samletråd en god løsning. Men snakkes det bare piss hvor ingen mister noe informasjon ved at tråden fylles, så hvorfor ikke.

 

Ta f.eks. Star Wars The Old Republic forumet, hvor de stenger tråder som får ett viss antall inlegg, for så å starte en ny tråd for same emne. Slik at ingen tråder blir superlange. Kan jo være ett skritt.

Diskusjon og løst prat rundt et tema er et godt grunnlag for en samlertråd i mine øyne. Det har allerede kommet frem hva som er et godt grunnlag for samletråder her, morsomme opplevelser, løs prat omkring et spill, "snedige ting du lurer på", disse gir gode muligheter for mange medlemmer å bidra til tråden. Et eksempel på samletråder som ikke nødvendigvis vil fungere like bra er "Hardware for spill x" eller "Regjeringskvartalet rammet av bombe, AUF-leir på Utøya" der veldig mye informasjon går tapt og tråden reduseres til et sted der folk sier hvor mye de hater ABB og annet nonsens som ikke egentlig omhandler trådtittelen eller temaet.

 

Det du beskriver med SWTOR-forumet høres derimot ut som et mareritt for meg, kan ikke forestille meg at det vil hjelpe noen å stenge en tråd og åpne en ny tråd som omhandler akkurat det samme.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...