Jump to content

r2d290

Medlemmer
 • Content Count

  4280
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

334 :)

About r2d290

 • Birthday 09/19/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

24173 profile views
 1. Jeg forstår. Da skal jeg prøve det i stede. Tusen takk!
 2. Det ser riktig ut! Takk. Skal feste noen ledninger til pinnene på en Raspberry Pi. Synes de vanlige svarte firkantede kabelskoene man pleier å bruke sitter litt dårlig. Har du eventuelt et mer moderne alternativ som ikke gir permanente merker (som lodding)?
 3. Hallo Er på utkikk etter et verktøy som jeg fikk låne av skolen en gang. Det er et håndverktøy der man setter inn en strømleder som er avisolert ca. 10 centimeter. Verktøyet settes så ned på en 2,54mm pinne på f.eks en Arduino, også klemmer man inn håndtaket på verktøyet. Dette får lederen til å spinne seg rundt pinnen mange ganger, og lederen fester seg dermed til pinnen. Noen som vet hva dette verktøyet heter, og hvor man kan kjøpe det?
 4. Ye... Tar saken videre til Finansklagenemnda, så får vi se hva de mener om saken.
 5. Mange takk! Har ikke vært hundre prosent sikker på dette enda. Jeg vet at hennes venstre lykt ikke fungerte i allefall, så da virker det jo innlysende. Forsikringsselskapet hevder uansett at mangel på lys i mørket er irrelevant i skyldspørsmålet 😵
 6. C4 ser det ut til. Registrert i 2007
 7. Hallo Etter en kollisjon med en Citroen, hevder jeg at bilen jeg kolliderte med kjørte uten kjørelys (kun parklys) mens det var mørkt. Jeg tenkte aldri over det mens jeg sto og tok bilder (grunnet trafikk foran gikk jeg aldri foran for å ta bilder). Jeg tok dette bildet, og jeg lurte på om noen med mer erfaring kan fortelle meg hva dette bildet viser. 1. Det er en lysende prikk øverst på lykta - er dette parklys eller eventuell refleksjon fra blits e.l.? 2. Under det øverste feltet ser det ut til å være to lykter: Til venstre den orange blinklyspæra, og litt lenger til høyre en litt større running. Er det her kjørelyspæra står, eller er kjørelyspæra utenfor bildet til høyre? 3. Er dere enig i at det umulig kan stemme at kjørelyset i denne lykta er på?
 8. Kan være mye rart ja, men den samsvarer med streken fra plantegningen for gata i 2015 om at det skal være ruter der. Har nok bare ikke vært vedlikeholdt. Er jo uansett et eget oppstriplet felt til venstre som umulig kan være tiltenkt noe annet enn å markere at biler som parkerer der ikke skal parkere inn på sykkelfeltet som står ved siden av. For selve kjørebanen er jo lenger til høyre. Hva porten jeg står ved angår, så er det ingenting annet enn en helt vanlig dør på innsiden av denne porten. Altså ikke noen utkjøring av noe slag. Det er parkering forbudtskiltet jeg har fått bot for, og det gjelder (i følge kommunen) hele veien frem til enden av veien, altså ikke bare ved porten.
 9. Ja, du har forstått rett. Det skal sies at oppmerkingen er noe svak i virkeligheten, vedlagt to bilder som kanskje viser det litt tydeligere. Helt til venstre er det et parkeringsfelt (i følge kommunen kun gjeldene for den strekningen av veien som har lovlig regulert P-skilting), så har du sykkelfeltet til høyre for det, og til høyre for sykkelfeltet (utenfor bildet) har du kjørefeltet. På det ene bildet ser man en rest av en tevrsgående strek, og på det andre bildet en annen rest av en tversgående strek. Disse samsvarer med parkeringsplanen i tegningen skissert i tidligere post. Dere ser også det svarte gjerdet helt til venstre i bildet, og bak dette gjerdet er det 2 garasjeporter. Også ser dere parkeringsautomaten fremmi der, som altså i følge kommunen er ment å kun bli brukt til parkeringsplassene på baksiden av garasjeportene 15 meter bak fotografen på bildet.
 10. Vel, til info: Rygget ikke. Kommer fra "Bak i bildet", passerer parkering forbudtskiltet og parkerer på venstre side av den enveiskjørte gaten. Så, bilen står med fronten mot fartsretningen. Hva sier kommunen i sin begrunnelse for avslaget?
 11. Nei, for brudd på parkering/stans forbudt håndheves av parkeringsreguleringsforskriften, og ikke parkeringsforskriften. Parkeringsklagenemnda håndhever kun parkeringsforskriften. Så vidt jeg forsto det. Parkering forbudt skilt er etter hva jeg vet alltid tosideg. Men som Simen1 sier, gjelder i fartsretningen. Fikk tips om å ta dette til forliksrådet, så tror jeg prøver det.
 12. Ja, skal prøve å få det klaget inn. Foreløpig avslag fra kommunen, så er evt. tingretten som er neste instans. Er det noen som vet om Skippergata tidligere (trolig før 2015) har vært toveiskjørt? Isåfall gir det parkering forbudt-skiltet litt mer mening.
 13. Hei Hva tenker dere om denne bota jeg har fått? Fikk bot for å bryte loven om parkering etter Parkering Forbudt skilt. Se vedlagt bilde. Jeg står parkert i den oppmerkede firkanten rett på nedsiden av parkering forbudt-skiltet. Det står en parkeringsautomat rett ved siden av bilen min, med en "P" på toppen av automaten. Ettersom dette er en enveiskjørt gate gjelder riktig nok parkering forbudt-skiltet "Nedover" på bildet, også på denne siden av gata. Og som vi vet oppheves jo parkering forbudt av skilt 532 "Parkering". Jeg la altså ikke merke til parkering forbudt-skiltet. Jeg la merke til at veien hadde et "Parkering"-skilt, og jeg la merke til at jeg sto i en parkeringslomme uten skråstreker ved siden av en parkeringsautomat. Lurer på 2 ting. Ettersom "Skilt og veioppmerking" vanligvis sidestilles i loven, og "oppmerking" er et begrep i parkeringsforskriften. Kan det da argumenteres for at en oppmerket parkeringsplass opphever parkering forbudt-skiltet? Betyr nedenforstående sitat om skilt 552 at parkering forbudt-skiltet bør kunne ses bort ifra så lenge jeg er i en oppmerket parkeringsplass rett ved automaten? Eller er dette helt irrelevant siden det er en automat og ikke et parkometer? Eller er det strengt tatt det samme? "Dersom miniatyr av skiltet, eventuelt med underskilt, er anbrakt på parkometer, er parkering tillatt i overensstemmelse med særlige regler om avgiftsparkering. Skiltet gjelder da for vedkommende parkeringsfelt uten hensyn til trafikkreglenes bestemmelser om stans og parkering." https://www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/Lover+og+regler/trafikkskilt/forbudsskilt For meg ser det nesten ut som de har plassert parkering forbudt-skiltet feil, at det egentlig skulle vært plassert på oppsiden av det oppmerkede store X-en for å indikere at man ikke skal parkere foran garasjene og porten som er på dette området.
 14. Takk for svar. Da tenker jeg den går i søpla
×
×
 • Create New...