Gå til innhold

Hjelp, jeg må bruke Mac!


Anbefalte innlegg

Så det er faktisk noen som bruker den type fanevisning i Opera ja, alltid lurt på om det i det hele tatt blir brukt. Personlig kan jeg ikke fordra det, selv på en fullblods HD på f. eks 24".

 

Lett som en lek å bruke Mac, bare å installere Linux først ;P

Høres ut som en kjempegod idé....helt til man skal gjøre noe produktivt... :p

Spørs jo helt hva du skal gjøre. Om det er noe som ikke spesifikt trenger software som kun finnes på Mac eller Windows så kan Linux være kjappere det. Avhenger hvem som sitter bak rattet.

 

Jeg er ikke i tvil om at jeg er mye mer effektiv med Arch Linux kombinert med Gnome 3 for mitt arbeid som for det meste består av programmering og skrive tekster.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spennende prosjekt. Ønsker deg lykke til og gleder meg til å følge det :)

 

Er selv Windows-bruker (og har iPad), men har prøvd pappas Mac litt. Uvant, men det hjelper definitivt med hjelpetastatur i øverste høyre hjørne (maskina er kjøpt i USA).

 

hvordan fikser du musa? jobber med mac på skolen og det klikker snart for meg!

Rullehjulet du mener, sant? Vel, det fungerer på akkurat samme måte som på en iPad, hvis du har vært borti dem? Du drar jo sidene oppover for å se det som kommer under, ikke nedover. Egentlig veldig logisk, men forskjellig fra Windows. Er vel en vanesak.

Lenke til kommentar

Kunne sagt lykke til, men det tror jeg ikke du trenger. Har selv vært PC-bruker fra DOS 6.0 / Win 3.1 tiden, begynte med Linux rundt 1995 og har siden jobbet med Linux-drift i mange år. Byttet privat til Mac i 2006 når den første Intel Macbook kom, og har ikke sett meg tilbake siden.

 

Skjønner ikke helt den motviljen mange har til det som en gang ble sett på som den "hellige gral" av mange IT-entusiaster; nemlig et UNIX-OS (Darwin) kombinert med en moderne GUI (Aqua). Den første uken vil man kanskje synes at vindu-håndtering, museklikking og tastatur er noe sært. Etter at den initielle lærekurven er over begynner man derimot å skjønne hva man har gått glipp av. Mac OS er veldig intuitivt, enkelt å lære, ser bra ut og fungerer bra. Terminalen er også tilgjengelig for de som ønsker å bruke BSD/GNU userland, med Xcode installert (følger med på CD eller kan lastes ned) har du også en komplett IDE (kan sammenlignes med Visual Studio) med compiler inkludert (gcc/LLVM).

 

Mac passer både for nybegynnere og avanserte. Mitt inntrykk er at de som flamer Apple for det meste er PC-nerder som aldri har forsøkt å sette seg skikkelig inn i Mac-verdenen. De er powerbrukere på Windows og ønsker rett og slett ikke å prøve nye måter å gjøre ting på. I tillegg er det blitt "kult" å hate Apple fordi de lager sitt eget økosystem, hvor PC-nerdene føler de ikke er inkludert og blir låst til Apple. Dette kunne selvsagt ikke vært lengre unna sannheten.

 

Husk at hvis man tviholder på det gamle så kommer man aldri videre. I mine øyne har ikke Microsoft gjort noe innovativt siden Windows 95, og har dominert markedet av helt andre grunner enn brukervennlig og god programvare. De møter nå sterk konkurranse av Apple og blir tvunget til å tenke nytt, noe man også har sett med Vista/Win7/Win8. Til og med Linux gutta prøver å tenke nytt (GNOME 3, Unity, KDE4), men får det ikke helt til som vanlig.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hadde de byttet ut PC'en min med en mac(møc) ting så hadde jeg sluttet på dagen... Det minner om en sånn "data" en kjøper til ungene på leketøys butikk(Sånn for uten prisen da)

 

Vi har jo Windows og Linux så hva skal en med et eple produkt...

 

For det første, skill mellom OS og maskinvare.

 

Finn meg en 13" laptop med tilsvarende ytelse, batterilevetid og skjerm til samme pris som en Macbook Pro 13...

 

Valg av OS er som mange andre personlige valg. Noen liker mor, noen liker datter. Noen liker VMWare, andre liker VirtualBox, noen liker Notepad++, mens andre liker Sc1, noen liker vim, andre liker nano, osv..

 

Untouchab1e: Sikkert greit at det skulle ha stått OSX! Men det virket som om alle andre forstod hva jeg mente... Men for å si det i klar tekst; Jeg vil ikke ha osx og jeg ville ikke ha apple. Og tenkte at det hold med å skrive apple(vet jeg skrev eple) og ikke osx og dermed ikke gjenta meg selv! Men som du sier: Det er opp til enhver å bedømme hva en liker så jeg brukte retten min å si hva jeg mente!

 

wirrumsen: Takk :)

 

Sjekket litt på spec'en på en Macbook Pro 13 til 14 store og da får en med seg det heftige skjermkortet Intel HD Graphics 3000 :p Greit nok at til jobb så trenger en ikke mer, men hadde aldri bladd opp så mye for så lite selv om en får Core i7 Sandy Brigde!

 

Edit: Liten kommentar ekstra

Endret av --CAINe--
Lenke til kommentar

Evt. Macbook Air med Lion' date=' SSD og Ivy-Bridge [/quote']

 

 

Ut i fra apples retning ser det ikke ut som apple får noen ivy-bridge, du vil uansett ikke få bruk for en slik prosessor med apple os, fordi det ikke krever ytelse. :tease:

 

Tviler litt på det du, MBP som kom tidligere i år var faktisk de første maskinene som var tilgjengelig med Sandy Bridge.

Lenke til kommentar

Ønsker deg lykke til. :-)

 

Skulle ha en ny jobb-laptop for noen måneder siden. Jeg sitter med Linux på arbeidsmaskina, en bunke servere, og mediapc. Og har hatt muligheten til dualboote inn i Windows, primært på grunn av iTunes (pga iPhone) og et og annet program.

 

Sjefen er ihuga Apple-fan, og foreslo en Macbook Pro 13". Jeg tenkte: Ja, hvorfor ikke? Har ingen erfaring med Mac, men har alltid hatt lyst til å prøve! Dessuten vil jeg slippe Windows (ingen stor fan!), da både iTunes, Photoshop og veldig veldig mange andre programmer kommer både til Mac og Win.

 

Erfaringene har vært mange. Jeg ser fordeler ved både Linux og Mac, til nød også noen i Win.

 

Noe av det som irriterer meg mest på en Mac, er det elendige tastaturet. Joda, behagelig og fint å skrive på. Men jeg er sjeleglad for at jeg ikke bedriver programmering på fulltid - det å få til spesialtegn er ikke noen enkel affære!

 

slash (/) = shift + 7

pipe (|) = alt + 7

backslash (\) = shift + alt + 7 (puh!)

 

Samtidig irriterer jeg meg over at Mac skal være så intelligent - slik at man skal slippe å tenke selv! Positivt i en del sammenhenger, men man skal ikke få lov til å kjenne til katalog- og filstruktur lengre! (iPhoto, iMovie og iInsertName "stjeler" filene, dytter dem langt inn i systemet, og begrenser deg veldig). Jeg vil ha kontroll! Og det er også grunnen til min kjærlighet for linux. ;)

 

Samtidig ser jeg problemer med nettverkstøtte i programmer... Med en 160 GB SSD-disk i laptoppen, blir det fort fult. Jeg har en filserver med tonnevis av bilder... Men det å få det inn i iPhoto, UTEN å importere 70 GB inn på den lille SSD'en? Om noen har løsninger på dette, vær så snill: FORTELL MEG!!

 

Etter snart 3 måneder har jeg fremdeles ikke bestemt meg for om min neste laptop vil være MacBook eller en Linux-PC. ;) Heldigvis har jeg god tid på å bestemme meg...

Lenke til kommentar
Finn meg en 13" laptop med tilsvarende ytelse, batterilevetid og skjerm til samme pris som en Macbook Pro 13...

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=644724#extra

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=644679

 

Her har du to eksemplarer.

 

Skjermene på de to du linker til er ikke bra nok.

 

Men ja Macbook Pro'ene er ca 1000 - 1500 dyrere enn sammenlignbare pc'er. Mange synes det er verdt å betale det for aluminiumskabinett frest ut av en blokk, og glass pekeplate.

 

Macbook Air'ene derimot er billigere enn sammenlignbare PC laptoper.

 

Les forøvrig denne interessante artikkelen

http://arstechnica.com/hardware/news/2011/09/ultrabook-intels-300-million-plan-to-beat-apple-at-its-own-game.ars

Lenke til kommentar

"Ingen bærbare Mac-maskiner har en dedikert dokkingstasjon-løsning for å koble til tastatur, mus, kabler og skjerm i én operasjon. Ingen, selv om en MacBook Pro definitivt kan duge for slikt bruk. Min midlertidige løsning er derfor å ha et lass med kabler som skal kobles til og fra hver gang jeg må bruke den bærbare Mac-en som nettopp en bærbar maskin."

 

 

Ta en titt her: http://www.hengedocks.com/

 

PEACE

Lenke til kommentar

Jeg har en filserver med tonnevis av bilder... Men det å få det inn i iPhoto, UTEN å importere 70 GB inn på den lille SSD'en? Om noen har løsninger på dette, vær så snill: FORTELL MEG!!

 

Du må da flytte iPhoto biblioteket ditt til filserveren. Har prøvd det selv og det fungerer nesten.

 

Problemet er at OSX suger på å holde på nettverkstilkoblinger, her henger de langt etter, og håper det kommer en løsning på det. Det er ikke mulig å legge opp en nettverkslokasjon som persistent, slik at hvilket som helst program kan initiere tilkobling.

 

Resultatet er at programmet da oppretter en ny database, hvis ikke tilkoblingen er aktiv, istedenfor å aktivere den.

 

Nå kommer jo snart iCloud, og denne er ment å løse opp i akkurat denne floken på sikt, spent på hvordan det blir.

Lenke til kommentar

For å gjøre dette prosjektet virkelig interessant:

 

* Kjøringen av Windows på noen som helt måte skal forbys (for eks via Bootcamp, Parallels eller remote desktop løsninger).

* Orginal Apple mus med kun 1 museknapp skal selvfølgelig benyttes.

* Ikke mulighet til å bruke Windows til noe jobbrelatert i denne 4 ukers perioden. Dette gjelder selvfølgelig alle Windows serverne dere har ståendes. (Er jeg uheldig her, så har dere en del Unix løsniger for lagring. Ikke unaturlig når webserveren er Suse, og websidene er drevet av Apache?).

 

For at man virkelig skal gå inn i et slikt prosjekt, så burde det være en belønning til stede, dersom du klarer å gjennomføre 4 uker med Apple tortur. Det bør også være muligheten til å gi seg, selvfølgelig med konsekvenser som svir. Jeg er en stor motstander av Apple som firma, man kan jo bare se på hvordan dette firmaet driver en patentheksejakt som ikke hører hjemme noen steder.. Etter min mening er dette overpriset produkter, det eneste positive er at innpakningen er pen. Det er problematisk at et firma har kontroll på både software(OS) og hardware delen, det gir monopol. Heldigvis så har OSX Unix i bunnen, så det kan brukes til noe nyttig.

 

Før noen spør, så har jeg førtehåndserferinger med Apple produkter. Jeg har en Ipod, Macbook pro og er tvunget til å bruke Iphone på jobb. Jeg har heldigvis kun betalt for Ipoden!

 

Lykke til, du vil trenge det ..

Endret av Hareide
Lenke til kommentar
Skjermene på de to du linker til er ikke bra nok.
Hvorfor er ikke skjermene bra nok? Er virkelig skjermen på MBP 13" så mye bedre enn alle andre? Er det ikke fremdeles snakk om et TN-panel med en kjempeblank overflate?

 

På et designmøte i går ble jeg sittende ved siden av en med MBP 15", og var ikke særlig imponert av innsynvinkelen. Vi var 3 stk. som satt helt inntil hverandre, og PCen stod i midten (riktignok bare en halvmeter foran karen i midten). For meg som satt på siden ble alle de hvite nettsidene gule eller rosa. Litt plagsomt når vi skulle prøve å finne et bra fargekart til siden.

Lenke til kommentar
Skjermene på de to du linker til er ikke bra nok.

 

Men ja Macbook Pro'ene er ca 1000 - 1500 dyrere enn sammenlignbare pc'er. Mange synes det er verdt å betale det for aluminiumskabinett frest ut av en blokk, og glass pekeplate.

 

Skjermene på de laptop'ene jeg linket til er slett ikke verst, men Macbook'en har kontrastbelegg og gir inntrykk av mer livlige farge, men gir derimot langt mer gjenskinn i skjermen.

 

Aluminiumskabinett er mer en gimmick for å skape et falskt inntrykk av kvalitet.

 

På den annen side får du med de laptop'ene jeg linket til:

- mulighet for å bruke minnestikke samtidig med andre USB-tilkoblinger siden USB-portene ikke sitter klistret sammen som på Mac'en.

- flere tilkoblingsmuligheter for øvrig

- man slipper å kjøpe adapter/spesialkabel for å koble laptop'en til TV'n

- bedre batteri

- mer arbeidsminne

 

Den Asus'en jeg linket til har for øvrig SSD-disk i stedet for den tradisjonelle snurredisken. Skal du derimot ha denne med samme 4GB RAM som i Macbook Pro 13, men 500 GB harddisk (snurredisk) slipper du unna med 6000 kroner i stedet for 9000 kroner.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...