Gå til innhold

Windows 8 RTM - Diskusjon, testing og meninger


Gavekort

Anbefalte innlegg

Funker fint i både VMWare og VirtualBox ihvertfall... Får ikke installert Guest Additions i VirtualBox, men det er ikke så viktig for å teste allikevel. Du har jo også valget å installere i en VHD.

 

Guest Additions installerte uten noe problem her i alle fall (Ubuntu 10.04 64-bit som host for Windows 8 64-bit). Man må som vanlig boote Windows i safe mode for å kunne installere 3D-støtte i Guest Additions. Det er blitt mye mer knotete å boote safe mode, men et Google-søk gir svaret.

 

Med den kursen Microsoft har burde de kanskje vurdere navnet "Windows". Alt de gjør nå retter seg mer og mer mot bruk uten vinduer. Det samme gjelder for Windows Phone. Hvorfor Windows i navnet?

 

Det spørs hvordan du ser på det ;) Du kan ta flisene for eksempel. For meg kan de være små vinduer som viser informasjonen på andre siden, og da synes jeg de kan beholde det. Og selvfølgelig er det en merkevare de fleste kjenner til, så jeg tror ikke de dropper det med det første :)

 

Ellers må jeg si at etter litt tilvenning har jeg begynt å like W8 veldig godt! Det er jo omtrent det samme, ser bare bedre ut i vanlig desktop og Metro er jo bare startmenyen på en annen måte. Enkelt og greit!

 

Jeg nærmer meg faktisk det å bli litt glad i 8'ern allerede :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Merkelig opplegg hvordan det tilsynelatende er null synkronisering mellom metro applikasjon og "desktop" applikasjoner. At du må sette opp alt av innstillinger, favoritter og at verken historikk eller noe som helst går på tvers av Internet Explorer 10 for Metro og den for desktop på samme maskinen og systemet er jo helt på jordet om du spør meg. Nå bruker jeg ikke Internet Explorer uansett, men dette virker som et helt merkelig opplegg av Microsoft og jeg skjønner ikke helt hva de ønsker å oppnå med å skille dem såpass radikalt?

 

Her kan du med Opera og Chrome (også Firefox?) synkronisere det meste av innstillinger, bookmarks og alt på tvers av systemer og til og med over på mobilvariantene av nettleserne, mens du med Internet Explorer 10 på samme systemet ikke har noen form for synkronisering overhode? Da burde de virkelig ha kalt Internet Explorer for Metro noe helt annet enn Internet Explorer 10 ettersom folk flest der ute vil klø seg i hode når det tilsynelatende ikke er noen form for sammenheng mellom de to versjonene med identisk navn, på samme system.

Endret av RamGuy
Lenke til kommentar

har et spørsmål vedrørende Windows 8, jeg har lastet det ned. Men tør ikke å oppgradere da jeg er redd for at skjermkortet mitt ikke skal funke. Har AMD og de har ingen drivere på nettsiden sin til Win8. Noen som har erfaring med skjermdriverene i windows 8? Installerte win 8 i virtualpc og fikk ikke installert driver der iallefall :/

Lenke til kommentar

Du bør ikke "oppgradere" fra Win7 til denne beta-versjonen av Win8. Den er på INGEN måte en erstatter for fullverdig Windows 7. Det er en testversjon. Installer den på en annen partisjon så dualbooter de helt fint.

 

Tror ikke du trenger egne win8 drivere til skjermkort. Det bare virker. Men igjen, ikke bytt ut gamle windows med dette. Det er bare en beta-versjon.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

På min bærbare har jeg faktisk slettet hele Windows 7 og installert win8 på SSD. Det går unna med oppstart osv. Men så har jeg mine dokumenter og bilder på Skydrive så for meg ble dagen litt enklere.

Har også installert chrome, utorrent, office 2010 pakken. Alt fungerer. Consumer preview er et langt steg fra developer preview. Den hadde ekstremt med begrensninger.

På noen av bildene ser man store excel og Word logoer, men når jeg installerte office 2010 ble det sånne små ikoner med navn... De burde opprette ikoner på start skjermen i metro stil selv om det er legacy programmer

Lenke til kommentar

Bytex: Generielt råd ja.

 

Men selv har jeg byttet ut windows 8 customer preview med windows 7.

Og det virker veldig bra.

 

Man må jo huske på beta ikke kan erstatte stabile versjoner, men alikevell er windows 8 beta langt bedre en det windows 7 beta var.

 

Man trenger drivere for best ytelse, driverene selv på windows 8 er en smule utdatert.

Og for meg som har HDMI skjerm må jeg oppskalere bildet til skjermen selv om jeg har 1080p skjerm.

Lenke til kommentar

Man må jo huske på beta ikke kan erstatte stabile versjoner, men alikevell er windows 8 beta langt bedre en det windows 7 beta var.

 

 

 

Unnskyld? Mye bedre (???) enn Windows 7 BETA-en?

Windows 7 BETA, og Pre-BETA for den sakens skyld var jo temmelig stabil så fatter ikke hva du sikter til her? Det var vell stort sett allmenn enighet om at Windows7 BETA-en var en eneste stor suksess og mye av grunnen til at såpass mange brukere sto klare med bankkortet for å skaffe Windows7 fra dag #1.

 

Nå var jo Windows7 mer eller mindre en optimalisering og finpussing av Windows Vista, kjernen og driverstrukturen var mer eller mindre identisk så når 99% av alle drivere og programmer til Windows Vista fungerte rett i Windows7, samtidig som Windows7 ikke kom med noen radikale forandringer sammenlignet med Windows Vista så skulle det jo bare mangle at vi fikk en noenlunde stabil BETA-opplevelse, spesielt ettersom det var helt tydelig at Microsoft kjørte safe og bare vil sørge for at Windows7 ble det Vista egentlig var ment å være.

 

 

Windows8 igjen gjør jo ikke store forandringene sammenlignet med Windows7 når det kommer til kjerne eller driverstruktur heller, igjen så vil 99% av alle programmer og drivere fra Windows7 fungere rett i Windows8 og det eneste nye er jo stort sett ARM-støtte og Metro, utenom dette så er jo Windows8 også mer eller mindre en optimalisering eller finpussing av Windows7, som igjen var en finpussing av Windows Vista. Ingenting galt i det, men gjøres det få kvantesprang så blir det sjeldent en ustabil BETA-opplevelse.

 

Vil nå si at Windows8 klarer seg like fint som Windows7 BETA-en, ting går stort sett greit for seg og fungerer stabilt, det er bare en liten knipe av programvare og drivere som ikke støttes (som oftest er det da snakk om programvare som nekter å la seg installere og ikke at det nødvendigvis ikke fungerer fint under Windows8) men ellers så virker ting for det aller meste stabilt og bra. Lover godt det, men ikke noe annet enn hva jeg forventer når det ikke gjøres større og mer radikale forandringer under panseret på operativsystemet, men tester du ut Windows8 på ARM-plattformer så vil jeg vell tro du fort kan støte på et eller annet problem ettersom Windows aldri har hatt støtte for ARM tidligere.

 

 

Ingenting galt med at Microsoft fortsetter å optimalisere noe som allerede fungerer, hvorfor gjøre radikale endringer som fort kan skape ustabiliteter og frustrasjon om det ikke er nødvendig? Apple gjør jo mye det samme med OS X hvor de stort sett kjører et "tick-tock" system hvor de annenhver gang kommer med mer radikale forandringer av operativsystemet etterfulgt av en versjon som fokuserer på optimalisering, før de igjen kommer med en litt mer radikal oppdatering osv osv.. Men går vi under panseret så er jo forskjellen fra Windows Vista til Windows8 temmelig liten, for utenom ARM-støtte som kommer med Windows8. Sier ikke at det ikke er noen forskjell, men det er nå ikke sånn at Microsoft tar kvantesprang her og optimaliseringsutgivelser byr sjeldent på de verste og største problemene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Husker blant annet spillopplevelsen med windows 7 beta i half life 2, den var dårlig, da grafikken så veldig kunstig ut, omtrent som skjermkortet var overklokket eller overopphetet.

 

Heldigvis merket jeg ikke noe til slikt denne gangen.

 

Ellers er jeg enig, at microsoft gjør lite oppgradering, i prinsippet kunne dette vært SP2 for windows 7, men tviler på det vil skje.

 

Hadde håpet jeg kunne droppet Powerdvd/nero så kan windows ha de funksjonene innebygd.

Men man kan verken regne med å brennne ISO filer eller spille av blueray filmer uten programvare.

 

Har noen prøvd AMD bulldozer? Og sett om den gir bedre ytelse i windows 8 preview?

Godt mulig den gir 10-20% bedre ytelse der, men alikevell er det ikke stort.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Det innebygde brenneprogrammet i Windows har alltid vært skralt, men du kan da fint høyreklikke på en ISO-fil og brenne den ut uten problemer? Selv har jeg Nero 7 Lite bare for å ha et brenneprogram som lar meg gjøre ting i en halvveis oversiktlig måte, føler ikke at den innebygde tilbyr noe som helst egentlig. I Windows8 så kan du jo endelige mounte ISO-filer rett i operativsystemet også, noe jeg har savnet lenge!

 

Spille av Blu-Ray uten egen programvare kan du nok se lenge etter, spesielt om du ønsker Dolby True HD eller DTS-HD Master Audio støtte, men dette skyldes vell hovedsaklig DRM og royalties som Microsoft ikke gidder å punge ut for, spesielt ikke når Blu-Ray på PC-er generelt ikke er spesielt populært i utgangspunktet.

 

 

EDIT:

 

Jeg syntes det er forsåvidt helt greit også at Microsoft ikke legger for mye tid og ressurser i slike ting, for i 9 av 10 tilfeller så vil det alltid finnes tredjepartsløsninger som brukere vil holde seg til og som oftest vil det alltid finnes dedikerte selskaper som kan levere alternativer som rett og slett overgår det Microsoft selv klarer å levere om de ikke skulle dedikere store ressurser for å lage noe godt selv. Derfor støtter jeg tankegangen bak det å integrere enkel funksjonalitet i operativsystemet også får de la det være opp til brukerne selv å legge inn egne tredjepartsløsninger om de trenger noe som fungerer litt mer avansert og som skal være mer skreddersydd for hvert enkelts behov.

Endret av RamGuy
Lenke til kommentar

Ellers er jeg enig, at microsoft gjør lite oppgradering, i prinsippet kunne dette vært SP2 for windows 7, men tviler på det vil skje.

De har erstattet store deler av kernelen og laget et helt nytt API (WinRT), og gitt det ut for enda en plattform i tillegg til x86. Hva skal egentlig til før folk slutter å kalle nye Windows versjoner for en service pack av den gamle?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

GeirGrusom: tenk deg om, ville du betalt fra 1000 kr å oppgradere fra windows 7 ultimate til windows 8? Kun for å få noe oppdateringer og enklere driver installasjon?

 

Er selv enig den sammenligningen ikke er helt god, men så småe oppdateringer er det lite poeng å oppgradere med mindre man er smart å ha technet lisens dermed kan man få windows 8 kostnadsfritt. Om man er innenfor 1 års avtale.

 

Blåbær: Nå gjør jo microsoft ikke noe ulovlig ved å selge windows mediaplayer med windows, det er bare det enkelte ser lite behov å installere noe annet, og da blir jo microsoft i monipol. Men apple har tilsvarende monipol. Selv også der kan man velge andre programmer.

 

Linux har man selvsalgt valget.

 

Jeg syns ikke det er argument nok at ikke microsoft heller skal forbedre mediaplayer siden den er så dårlig at enten får microsoft droppe den eller bruke tiden på noe fornuftig.

 

microsoft store føles veldig enkel ut, håper den langt i fra er ferdig utviklet ellers dropper jeg helt klart å kjøpe windows 8 med mindre den følger med nettbrett.

 

Noen som har finnet ut rykter hva slags medium microsoft går for?

Blir det internet bestilling, DVD eller minnepenn? Jeg håper microsoft selger på minnepenn siden DVD går veldig tregt under loading. En billig 8 GB minnepenn koster ikke stort.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

For meg virker Win8 som en grei løsning. Det å få logge seg inn med Live ID og få synket info er gull verdt.

Blir nok at jeg kjøper en tablet med win8 og da er det greit å få synket over det viktigste.

Har det på to maskiner nå, og fint å se at kontakter, Mail, bokmerker og innstillinger synkes.

Lenke til kommentar

GeirGrusom: tenk deg om, ville du betalt fra 1000 kr å oppgradere fra windows 7 ultimate til windows 8? Kun for å få noe oppdateringer og enklere driver installasjon?

 

Er selv enig den sammenligningen ikke er helt god, men så småe oppdateringer er det lite poeng å oppgradere med mindre man er smart å ha technet lisens dermed kan man få windows 8 kostnadsfritt. Om man er innenfor 1 års avtale.

Det er langt ifra det eneste du får. Explorer er vesentlig bedre, og PowerShell ISE er plutselig ikke et helt dust program. Det er også kommet en ny versjon av .NET Framework (5.0) og ny versjon av C# (4.5) samt et nytt kernel API (WinRT) og ny GUI plattform som baserer seg på XAML (altså dekriptivt deklarert GUI istedet for imperativt deklarert GUI slik som i User32)

 

Så ja, jeg ville absolutt brukt 1000kr for å kjøpe Windows 8.

 

edit: vil legge til at dette er en av grunnen til at Windows ligger såpass langt fremme. Microsoft er veldig flinke til å lage gode utviklerverktøy.

Endret av GeirGrusom
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Så du mener det er gode nok argumenter for ola norman eller gjennomsnitt person skal oppgradere fra windows 7?

 

Vil personlig si microsoft store + Pinball FX 2 er de 2 tingene jeg ser som fordel.

Resten kunne jeg klart meg uten. Driverstøtte er jo stort pluss, men ja man hadde klart seg uten.

 

Men misliker sterk mediaplayeren i windows 8 beta der liker jeg windows mediacenter langt bedre. Og tidligere windows mediaplayer 12.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Megaoctane: effekten med epost konto var kreativ, men totaltsett mistenker jeg den funksjonen kan redusere piratkopiering og microsoft kan overvåke brukerne bedre.

 

En annen ting er at det ikke lengere er så lett å legge til eldre msn adresse f.eks [email protected] ser ut som den er låst til hotmail, dermed må jeg bruke windows live mail der.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Så du mener det er gode nok argumenter for ola norman eller gjennomsnitt person skal oppgradere fra windows 7?

 

Vil personlig si microsoft store + Pinball FX 2 er de 2 tingene jeg ser som fordel.

Resten kunne jeg klart meg uten. Driverstøtte er jo stort pluss, men ja man hadde klart seg uten.

 

Men misliker sterk mediaplayeren i windows 8 beta der liker jeg windows mediacenter langt bedre. Og tidligere windows mediaplayer 12.

Hva forventer du de skal gjøre? Det er et operativsystem, hvis du henger deg opp i Windows Mediaplayer eller brennemulighetene så henger du deg i utgangspunktet opp i ting som ikke egentlig er det du betaler for. Det du betaler for, er nettopp komponenter som er sikrere, er enklere i bruk for utviklere, og strømlinjeformer oppførselen til operativsystemet. Det er akkurat disse tingene de har fokusert på.

 

Et operativsystem skal behandle minne, filsystem, drivere og gi deg et eller annet skall, og API-er for å prorgrammere mot det. Alt annet er bare bonus. I Windows 8 er det akkurat disse kjernekomponentene de har fokusert på, og det er flott at de har gjort for det er det du betaler for. Når du kjøper et operativsystem kjøper du ikke en mediaavspiller, tegneprogram, notatblokk eller et CD-brenner program. Hvis det du forventer av et operativsystem er at de bruker tid på å utvikle dette synes jeg du fokuserer helt feil. Hvis de ga ut Windows 9 og det eneste som var nytt var at de har pusset på disse tingene hadde jeg bedt om pengene tilbake.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Og minne bruk er jo viktig, siden de fleste maskiner i dag har vel over 4 GB ram.

 

Min stasjonære har jo 24 GB, neste har vel muligens 32 GB, sånn sett er ram bruk ikke prioritert for meg.

 

Jeg er delevis enig med GeirGrusom men selv ser jeg ikke sikkerheten så stor poeng.

Man kan jo kjøpe seperate sikkerhetsløsninger, riktignok går det ut over ytelsen men igjen kan det være like bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...