Gå til innhold

Anbefalinger av hdd og SSD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Vedr. WD My Book eksterne disker (1394a/1394b).

 

Jeg har:

- 2x My Book Pro 500GB, koblet med 1394b (firewire 800) via daisy chain

 

Disse har fungert supert i snart to år, men nå har den ene tatt kvelden ("klikk" ved spinup)

og den andre lager høyfrekvente pipelyder. Heldigvis er det tre års garanti fra produsent på disse.

 

- 2x My Book Premium 1TB, 1394b raid_0 på pci kontroller

 

Den ene var DOA og ble sendt inn igjen. Etter dette har begge disse fungert utmerket, men de er ikke like gamle som 500GB diskene. Forøvrig bråker viften ganske mye under spinup og ved middels til stor belastning.

 

- 1x My Book Pro 1TB, 1394b raid_0 via daisy chain

 

Har gått som en klokke, men har en særdeles agressiv vifte som slår inn med ujevne mellomrom.

 

- 1x Western Digital Dual-option Combo 250 GB via daisy chain 1394a -> 1394b, tidligere direkte til hk med 1394a

 

Har vært meget pålitelig i bortimot fem år. Denne var erstatning nummer to for WD Extreme Lighted Combo Drive, som hadde dårlige/defekte strømtilkoblinger.

 

----------

 

Enten er jeg veldig uheldig (jada, to strømforsyninger har tatt fyr også) eller så har det vært en del feil på WD sine eksterne disker. Jeg kan ikke hevde at dette er noe bedre/verre enn andre produsenter. Jeg vet ikke om det finnes noen statistikk på dette.

 

De siste ti årene har jeg også hatt interne disker fra WD. Jeg har ikke hatt slike problemer med dem. Jeg vil på ingen måte fraråde folk å kjøpe eksterne disker fra WD, men det kan være smart å ikke legge alle eggene i samme kurv når det gjelder lagring/backup av dyrebare data.

Endret av IdLeR_
Lenke til kommentar
Hallo! Idag mottok jeg denne disken:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=343423

 

Det jeg lurer på er om jeg trygt kan slette alle mapper som allerede er inne på den fra fabrikk? (autorun, wd_windows_tool, documentation, install text doc, install config settings)

 

jeg er ikke intrisert i å innstallere ekstra software på maskinen.

Jeg pleier alltid å formatere før jeg bruker dem.

Lenke til kommentar

Jeg har tenkt å kjøpe meg denne disken samsung 1tb sata HD og har to spørsmål i den sammenhengen.

 

1. Følger det med en sata kabel? jeg har ikke flere, og jeg ser ikke at det står om d følger med eller ikke.

 

2. blir jeg nødt til å partisjonere disken eller vil jeg få en enkelt partisjon me hele terrabyten? Jeg har windows xp professional SP3 (eller kansje sp2... ?)

 

håper på et svar kjapt, og det hadde vert fint om du siterte innlegget mitt slik at jeg vet at det er mitt innlegg som blir svart på :)

Lenke til kommentar
Jeg har tenkt å kjøpe meg denne disken samsung 1tb sata HD og har to spørsmål i den sammenhengen.

 

1. Følger det med en sata kabel? jeg har ikke flere, og jeg ser ikke at det står om d følger med eller ikke.

 

2. blir jeg nødt til å partisjonere disken eller vil jeg få en enkelt partisjon me hele terrabyten? Jeg har windows xp professional SP3 (eller kansje sp2... ?)

 

håper på et svar kjapt, og det hadde vert fint om du siterte innlegget mitt slik at jeg vet at det er mitt innlegg som blir svart på :)

 

1. Det følger aldri kabler med harddisker. De kommer med hovedkortet.

 

2. Nei, du kan fint bruke hele disken som én partisjon. Du kan bruke diskmgmt.msc (Start > Run...) for å partisjonere som du vil.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Noen som har et godt forslag til innkjøp av ny intern harddisk? setter stor pris på tips siden jeg kan lite om dette selv.. takk på forhånd.

Det står mye bra om emnet i HWs anbefalinger. ;)

Selv har jeg planer om å kjøpe en (muligens to) Seagate Barracuda 7200.11 1 TB, synes den ser ut som et bra kjøp. Evt. 750 GB-versjonen av samme disken. Vet ikke hvor mye plass du er ute etter?

 

Som sagt har jeg ikke kjøpt den enda, så jeg har ingen erfaringer med den, men jeg har gode erfaringer med Seagate Barracuda fra tidligere.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Dette blir vell disk erfaring, men det er ikke vanlig disk, det er SSD :D

Har hatt 2 Mtron Pro 32GB i raid-0 fra asus 790fx hovedkort (hovedkortets SATA, ikke marvell) siden starten av september, og de fungerer som en drøm. De får velociraptoren min (som også er rask!) til å virke som en floppy. Alt i windows skjer momentant, og få programmer bruker mer enn 1-2 sekunder fra jeg dobbelklikker til de er klare til bruk. De fleste små programmer bare åpner momentant.

Winamp har begynt å bruke litt tid på å åpne, men jeg mistenker at det er musikkbiblioteket på noen titusen filer som ligger på ekstern harddisk (WD mybook 1TB) sin feil.

I generell bruk er diskene i raid 10-15 ganger raskere enn velociraptoren (ikke noe tull, det er fakta!), og i de spilla jeg har testa går loading delen der den leser filer fra disk 3-10 ganger raskere.

Disse kan trygt anbefales til alle som er villige til å gi 3000 for 32 GB. Som OS og programdisk er disse SYKE.

 

For mer utfyllende info om disse og generelt om SSD sjekk https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1042854

Hvis du ikke er FPS-freak eller har veldig høye CPU-krav til spesifike oppgaver er SSD klart den største oppgraderingen du kan gjøre. SSD pluss litt ram kan gjøre en PC til 4000 like kjapp som en pc til 10.000-15.000 uten SSD i generell bruk.

Akkurat dette skal jeg også teste i praksis på PC'n til familien hjemme i juleferien (selvbygger fra multicom til 3200 fra mai), har kjøpt en Mtron Pro 32GB til de som jeg tar med hjem i ferien :) Jeg regner med jeg poster resultatet her etterpå.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da har Oberon passert 1.5 år med 8x500GB Samsung T166, senere utvidet til 10x500GB, så ikke alle diskene har like lang runtime. Problemer så langt: en disk som fikk smart-errors og ble kastet ut av raid, denne funker dog fint som ekstern disk (to reallokerte sektorer).

 

Monster har passert 6 måneder med 12x1TB Samsung F1, en disk har smart errors men raidkontrolleren har kjørt sector repairs og påstår at den er fin, ikke hatt noen øvrige problemer, bytter ut den kranglete disken for sikkerhetsskyld.

 

Må si meg kraftig imponert over støynivå på T166-diskene, mens F1-diskene vibrerer noe mer. Begge diskseriene virker solide med få feil utifra min erfaring.

Lenke til kommentar

Det kommer litt an på hva slags behov du har, og hva slags innganger du har på PC-en. WD Elements har kun mulighet for USB, så dersom du bare ville brukt det i alle fall, er det like greit å spare et par kroner ved å kjøpe den.

Hvis PC-en din har FireWire og/eller eSATA-inngang, kan det derimot være en fordel å kjøpe f.eks. My Book Home Edition, som har mulighet for begge deler (i tillegg til USB). Da kan du ha mulighet for større overføringshastighet.

 

I tillegg er My Book mer egnet til å ha stående på bordet/hylla enn Elements. Elements er litt mindre, og dermed litt mer praktisk å ta med seg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...