Gå til innhold

Problemer med Hansol H950 og dvi. Testet defekt


It's me

Anbefalte innlegg

Hentet i dag pakken som jeg hadde ventet på, Hansol H950 lcd skjerm. Nå skulle 35kilos tungvekteren Eizo 21 tommer bort og selges.

 

Pakket opp pakken, satte dvi kabelen i skjermen og inn i maskinen og startet opp. Etter windowsboot loge kom det ikke noe bilde, så jeg anntok at dvi ikke var enabled. Satte så i vgakabel slik at både dvi og vga var tilkoblet. Startet maskinen i VGA-modus, og fjernet driverene til gammel skjerm samt ati drivere. La etterpå inn catalyst 3.6 drivere, men ikke til skjerm da windows har dette. Grunnet startproblemer tok jeg ut dvikabel og brukte vga kabel i steden.

 

Alt fungerte. Gransket skjermen etter døde pixler, men alt så glimrende ut. Bestemte meg så for å bruke dvi da det er bedre. Da jeg startet maskinen med dvi kabel var bildet helt elendig. Skjermen kjørte på 1280*1024 @ 75hz, og jeg fikk beskjed om at den var "out of range". Dette forsvant ved 70hz og nedover, men hadde ingen problemer med 75hz med vgakabel. "Døde pixler" i mange farger var over store deler av skjermen og mange av disse blinket. Feks var mange menyer har helt fucka opp ved at det ble svak gusjegrønn farge med hvite streker isteden for grå. Da jeg satte skjermen til 16bit farger fremfor 32bit ble det færre "døde pixler", og yttligere færre etter at jeg brukte 60hz, men de prikkene i mange farger som dukket opp rundt om kring var fortsatt et plagsomt problem. Flere fargegjenngivninger var også gale. Feks innstalasjon av ATI drivere var rødfargen (bakgrunnen når man innstalerer) i kjempesterkt lyserød med mange røde døde pixler. Virker som rødfarge er hovedproblemet da jeg spesielt la merke til at et banner med mye rødt i var helt ødelagt. Det samme gjelder bakgrunnen som inneholder en del rødt, men er også problemer der det ikke er rødt. Når 32bit brukes og 70/75hz brukes er sliter alle farger. Farger litt her og der har også ustabile og mye skurr og støv til tider.

Nå bruker jeg vgakabel, og nå fungerer alt.

 

Tror noe av dette kan være problemet:

 

1. DVI-ut på skjermkortet, Raedon9500np, er defekt (dette er aldri brukt tidligere)

 

2. Kabelen som fulgte med er defekt (tviler litt på det da kabler sjelden er defekte)

 

3. Skjermens dvi inngang er ødelagt på en eller annen måte slik at den ikke kan taimot signaler på en riktig måte

 

4. en annen grunn jeg ikke aner

 

Hva tror dere? Tips og råd mottas med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bruk begge kablene på en gang, og still skjermkortet til å bruke 2 skjermer.

Da kan du switche mellom DVI og "vanlig" for å sammenligne.

Bruk 60Hz trenger ikke noe annet.

Jeg har ikke slikt problem.

Vet ikke hva som kan være feil.

 

Radeon 9700 Pro (ATI)

 

FRD

Lenke til kommentar

Ta og installer driverene som heter h950 digital, de følger vel med på cd-en. Oppløsningen med DVI skal være 1280*1024 @60hz mens analog er 1280*1024 @75. Jeg har problemer med at skjermen av og til er "Out of range" men da bare starter jeg på nytt i vga mode og så virker det igjen.

Lenke til kommentar

Mitt eksemplar virket heller ikke bra med DVI annet enn i 60Hz. På VGA inngangen gikk det fint med 75Hz. Vil ikke si at dette er noe problem, bildet blir bedre uansett med kun å bruke den digitale inngangen.

:woot:

 

LCD skjermer har ingen "oppdateringsfrekvens" som sådan, siden pixlene enten er på eller av. Hastigteten på hvor fort pixlene slår seg av og på er derimot viktig. 25ms er ganske bra, men litt "ghosting" blir det om du leker mye med musen :wink:

 

Har funnet en test av Samsung 191T som er den eksakt samme skjermen: http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1663

 

...Og på side to av testen skriver de

The supported refresh rate of 76Hz on the Analog input and 60Hz on the Digital input were fairly pleasing to the eye. Even though CRT monitors produce a much high refresh rate at this resolution, they cannot remotely replicate the sharpness. We did not notice any flicker at 1280x1024.

 

Så dette er altså helt normalt, bortsett fra at LCD skjermer likevel er mye skarpere! :lol::D:lol:

Lenke til kommentar

Min virker helt utmerket med 70 HZ i DVI

Men der ikke vits å kjøre mer en 60 Hz

 

Ingen døde piksler det jeg kan se.

 

 

Analog 75 Hz er også ganske bra. Matrox Mill. G450 på analoginngangen.

ATI Radeon 9700 Pro på digitalinngangen.

 

Foreløbig ser skjermen ok ut. God i forhold til prisen.

Men på levende film er den en katastrofe i forhold til min Sony G520 21"

 

Nydelig utseende... Switching mellom inngangene er et must, en av hovedgrunnene til at jeg kjøpte denne skjermen, faktisk.

 

Tvi tvi.....

Lenke til kommentar

Prøvde å ta screenshot av bakgrunnen, men dette tok ikke med problemene jeg ser skjermen. Screenshot som jeg tok ser normalt ut på andre pcer.

 

Har nå koblet til både med dvi og vga. Det er som før. Med vga er alt glimrende, både i 60hz, 70hz og 75hz og også med både 16bit og 32bit. Når jeg velger å bruke dvi derimot får jeg mange røde prikker som blinker her og der. Dette er ikke bare steder det er rødt, men mest i bilder ol. der det er rødt. Toppen av menyer i windows har prikker i seg, og grønne brede streker dukker opp når jeg åpner min datamaskin, og mange andre ligende feil. Film var ikke mulig å se i det hele tatt.

 

Så litt på "To fast and to furious" med både dvi og vga. Dvi er veldig mye bedre i bilscener, altså når det går fort. Generelt merker jeg at grafikken blir dårligere enn med Eizoskjermen. Hvorfor det?

 

"Switching mellom inngangene er et must, en av hovedgrunnene til at jeg kjøpte denne skjermen, faktisk. " ........ Hva er så viktig med switching mellom inngangene? Holder vel å bruke dvi?

Lenke til kommentar

Har ikke fått testet skjermen noen andre steder enda da alle er bortreist, men har prøvd noe annet.

 

Fant et dvi --> vga adapter. Satte inn adapteret i dvi porten og derifra en vga ledning inn til vga inngangen på skjermen, og nå er bildet nokså bra. Det er annerledes enn vanlig, feks ved at skrift er totalt forskjellig fra hva den har vært med vga til vga. Ellers har jeg følelse av at bildet er noe skarpere, men synes skrift er vanskeligere å lese. Ellers er det en del mørkere også. Det finnes ikke tendenser til blinkende prikker i regnbuens farger eller fargefeil slik jeg fikk med fra dvi til dvi.

 

Vil det si at skjermkortet gir riktige signaler på dviporten, og at det er skjermen som er ødelagt? For meg virker det iallfall slik.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...