Jump to content

It's me

Medlemmer
 • Content Count

  3776
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

About It's me

 • Birthday 02/23/1987
 1. Hei! Skal i morgen opp i muntlig norskeksamen, og har som oppgave å sammenligne romantikken og nyromantikken. På pensumlisten vår står diktet Fandango av Wilhelm Krag, og jeg bør derfor ta med dette diktet. Problemet er at jeg skjønner noe særlig av det. Det eneste jeg har fått ut av det, kan være at han angriper den bunde diktformen, fast rim og rytme. Dette siden han vil ha slutt på korpsmusikken ol., noe jeg tenker som fast rytme. Vil gjette dansen han heller vil ha inn er fri og åpen. Noen som har noen notater, link til sidene eller bare rett og slett hva diktet går ut på? Hjelp mottas med stor glede Hvis noen har erfaring fra norsk 48timers om hva slags spørsmål en kan få etterpå, er dette av stor interesse.
 2. Synes det virker som mye mer jobb å jukse enn å gidde å lære seg pensum. De fleste metodene virker så tungvinne og håpløse at jeg virkelig ikke skjønner vitsen. Å lære seg det en trenger i pensum går ganske raskt hvis en bestemmer seg for det. Har ingenting til overs for juksing Synes det er moralsk forkastelig, selv om jeg vet det kan være veldig fristende. Jeg klarer iallfall ikke føle glede over en karakter jeg har fått uærlig. Som reven(?) sier i Hakkebakkeskogen: "Kaker som er stjålet, smaker surt, men kaker som er kjøpt ærlig og redelig, smaker søtt"
 3. For min del er det uaktuelt å bytte dvd hver gang jeg kommer til en ny by i GTA feks. Der flytter man seg over bygrensene til stadighet, og da vil det å måtte skifte dvd være et stort problem. Jeg vil tro de klarer å presse ned de fleste spill på en DVD9, men da vil en ikke få utnyttet HD i like stor grad. For noen gjør dette lite. Grafikken en kan få til med DVD9 vil holde i massevis. For meg og andre som vektlegger best mulig bilde, er det synd 360 begrenser seg til DVD9. Hadde konsollen blitt gitt ut med HD-DVD hadde jeg kjøpt den på utgivelsesdagen. Hvis Xbox 360 hadde latt brukere legge inn spillene på harddisken, som PS2 har gjort i Japan, ville "problemet" med DVD9 vært løst. Da ville det bare vært harddisken som satt begrensningene. Men da måtte en satt inn langt større harddisker. Å spille et spill fra harddisk fremfor dvd gir mange fordeler, feks mye kortere loadetider.
 4. Aida32 gir deg informasjon om det meste av innmaten i en PC. Vil anbefale å teste ut det programmet.
 5. Skal opp på fredag jeg også. Normaliseringsspørsmål dukker nesten alltid opp. En bør også kjenne til hele teorien om systemprosessen (endringsanalyse, analyse...). Når vi alle har fått lest på "oppgaven" i morgen bør vi diskutere mest mulig. Ofte kan store deler av oppgaven skjønnes hvis en jobber grundig med forberedelsesdelen.
 6. Nei, det virker helt utenkelig. Det er ingen av oppgavene som var så veldig like, så sensoren må jo være regelrett dum (eller stilen utrolig dårlig ) hvis vedkommende ikke skjønner hvilken oppgave som er skrevet...
 7. Tusen takk. Føltes ganske betryggende å lese sensorveiledningen, til tross for at den var på nynorsk. På papiret ser det ikke ut som om de er så strenge iallfall...
 8. 1. 2006 er Ibsen-året. Hva er det i Ibsens forfatterskap du mener det er verdt å trekke frem i dag? Skriv en artikkel. 2. Tekst: H.C. Andersen: "Prindsessen paa Ærten". Tolk eventyret. Vurder om dette kunsteventyret skiller seg fra tradisjonelle folkeeventyr. Hva har dette eventyret å si lesere i dag? 3. Tekster: "Verner om sitt eget språk", fra VG 20. august 2005, og "Ein simpl, silly draum", fra Aftenposten, 27. august 2005 Ta utgangspunkt i det vedlagte tekstmaterialet og skriv en artikkel med overskriften "Det norske språket i endring". 4. Hva legger du i utrykket god skjønnlitteratur? Svar på spørsmålet i en artikkel der du anbefaler minst tre tekster av ulike norske forfattere. Grunngi valget. 5. Tekst: Olav H. Hauge: "Det er den draumen", Åse-Marie Nesse: "Kalypso". Tolk og sammenlikn diktene 6. Ivar Aasen og Knud KNudsen la grunnen for to ulike språk- og litteraturtradisjone ri Norge. Skriv en artikkel der du presenterer grunnlaget for de to tradisjonene. I hvilken grad har den tospråklige situasjonen vært en ressurs for landet vårt Ble Ibsen på meg, noe som var en grei oppgave siden jeg hadde lest mye om ham. Synes egentlig stilheftet var ganske ålright.
 9. Snittet var lavt i forold til gjennomsnittet på min skole. Lurer på om eksamenen er vanskeligere enn vanlig tentamner. 6197611[/snapback] Pensum er en smule større på eksamen enn tentamen.. Det gjør det mye vanskeligere å briljere enn tentamen, hvor sistnevntes pensum gjerne er en litterær periode eller to.
 10. Må si meg overrasket over at vi lå så høyt. Har hatt inntrykk av at söta bror lå foran oss iallfall. Jeg irriterer meg også over bransjens hinsides regnesstykker som regner alt som lastes ned som tap. Sammenligningen av det å stjele en film i butikken og det å laste den ned er et annet eksempel. Stjeler noen en dvdfilm i en butikk må butikken kjøpe en ny dvd, noe som er et reelt tap. Nedlasting utgjør bare et tap hvis det skjer istedenfor å kjøpe varen. Vil tippe maks 10% av det som blir lastet ned ville blitt anskaffet hvis nedlasteren måtte betale for det. Så lenge film/cd-bransjen prøver å skaffe sympati med løynaktig regnestykker synes jeg ikke særlig synd på dem. Jeg forsvarer på ingen måte piratkopiering, men jeg har større tro på at bransjens metoder virker mot sin hensikt enn å faktisk hjelpe.
 11. Tråd flyttet til riktig kategori. Vil annbefae trådstarter å bruke en mer beskrivende emnetittel. Si noe om prisområde og hva du skal bruke mobilen til. "Skal kjøpe mobil" sier svært lite om tråden. Les denne tråden som forklarer denne kategorien.
 12. VBkoden fungerte som gull Måtte bare skifte WindowsMediaPlayer-navnet fra 6 til 4. Tusen takk! Prøvde å ha et url-felt i skjemaet som skulle hentes av avspilleren, men klarte ikke dette på egenhånd. "Bug'en" gjør overhodet ingenting, løsningen fungerer utmerket
 13. Hei! Har blitt fraværende fra forumet en god stund pga VK2, men håper å komme tilbake etter jeg er ferdig til sommeren. Jeg sliter med et problem i ISU jeg håper noen kan hjelpe meg med. Jeg lager en database for en kino, og ønsker å ha vise et hovedskjema som viser aktuelle filmer i hovedskjema, og delskjema viser aktuelle forestillinger. I deler av hovedskjemaet ønsker jeg å vise en filmtrailer, som spilles av i skjemaet automatisk. Jeg prøvde å velge OLE-objekt, men her vises bare filen. Hvis en klikker på den åpnes et avspillerprogram, men da vises jo ikke skjemaet. Jeg prøvde også å legge til en avspiller i skjemaet, men den viser bare den filmen jeg legger til. En god løsning hadde vært at url'en til en film i avspilleren følger film_nr (altså filmen som er åpen i skjemaet), men det har jeg ikke fått til. Er det noen andre måter å få dette til på? All hjelp ønskes hjertelig velkommen
×
×
 • Create New...